Kääriäisellä varuskuntakiistassa uusi väite: Vastoin eduskunnan tahtoa

Umkhonto

Ylipäällikkö
"Kansanedustaja Seppo Kääriäinen(kesk) syytti torstaina hallitusta eduskunnan tahdon vastaisesta toiminnasta puolustusvoimien säästöistä päätettäessä.

Kääriäinen sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että päättäessään puolustuspoliittisesta selonteosta vuonna 2009 eduskunta vaati, että jos puolustusvoimien säästöjen takia joudutaan suuriin rakenteellisiin uudistuksiin, vaihtoehdot täytyy tuoda eduskunnan käsittelyyn.

”Te teitte päätökset helmikuun 8. päivä kysymättä eduskunnalta yhtään mitään. Miksi hallitus toimi eduskunnan päätöstä vastaan?”, hän kysyi puolustusministeri Stefan Wallinilta (r).

Wallin vastasi, että parlamentaarisesta ulottuvuudesta on kannettu huolta.

”Kontaktiryhmä on perustettu ja pidetty tietoisena siitä mitkä ovat uudistuksen faktat ja taustat ja miten se etenee ”, ministeri vastasi.

Se ei kuitenkaan riittänyt Kääriäiselle.

”Ei tullut vastausta. Kontaktiryhmä on sinänsä hyvä, mutta ei se voi vaikuttaa valmistelun sisältöön. Miksi puolustusvoimien rakenneuudistusta ei tuotu eduskunnan käsittelyyn osana selontekoa? Miksi toimitte eduskunnan päätöstä vastaan?” hän tivasi.

Puolustusministeri sanoi, että ratkaisumalli perustui ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan päätökseen, jonka mukaan rakenteelliset uudistukset tehdään nopeasti ja selonteko tulee ensi syksynä.

Hän sivumennen huomautti, että varuskuntia lakkautettiin myös silloin kun Kääriäinen oli puolustusministerinä."

http://www.hs.fi/politiikka/K%C3%A4%C3%A4ri%C3%A4isell%C3%A4+varuskuntakiistassa+uusi+v%C3%A4ite+Vastoin+eduskunnan+tahtoa/a1305555806320
 
Back
Top