Kännitopiikki

Sain tänään pontikkaa kun tein yhden viraapelihomman, tuli heti kylmät väreet kun ajattelinkin koko tuotetta, mutta kun haistoin sitä, niin yllätyin kun ei haissut kiljulle/pontikalle vaan oikeestaan ihan hyvälle.
Pitää tänään vähän testata...
Aikoinaan duunikaverin kanssa keiteltiin ponantsaa... Sillä oli oikeen hyvä paikka , ravitalli keskellä ei mitään... Rankki tehtiin kahestaan semmoseen isoon muovisaaviin missä oli kierrekansi ja siinä tietysti pienempi reikä vesilukolle.... Alan miehet kyl tietää ja tunnistaa ku kyseisen saavin näkee... Ponantasta tuli oikeen hyvää, viel ku sen lopuks laski aktiivihiilisuodattimen läpi.... Oli kyllä hyvät vehkeet, jäähdytysvesikin tuli uppopumpulla letkua pitkin kaivosta joka oli ikkunan takana.... Nooh, sitte joku venetarkastaja kerran totes kalareissulla että mun Torontossa pitäs olla enempi semmosia kelluntavälineitä, ku se oli rekistöröity kuudelle... Mä sitte tän rankkisaavin heitin kyytiin sinne V-keulan "vuoteiden" väliin.... Ei muuta ku kalakaverin kanssa naurettiin, että kyllä kaikki alan miehet tunnistaa het vesilukon reijästä et tuohan on rankkitynnyri.... Funtsittiin että minkähänlainen sutina käy nyt kymijoen vesistön saarissa, ku tehtaan ettijöitä on paljon ja rahatkin ihan jo mukana....No ponua kyllä keiteltiin Valkealassa ja vene oli Iitissä ;) eli turha oli heitin työnsä :D
 
Sain tänään pontikkaa kun tein yhden viraapelihomman, tuli heti kylmät väreet kun ajattelinkin koko tuotetta, mutta kun haistoin sitä, niin yllätyin kun ei haissut kiljulle/pontikalle vaan oikeestaan ihan hyvälle.
Pitää tänään vähän testata...
Kyllä pontikka n 15 vuotiaana koettu ja eletty. Maistoin Koliman pontikkaa joku aika sitten ja kylmiä väreitä puski niskaan :D
 
Mulla on kaunis nuoruusmuisto pontikan teosta. Sukulaisukko pohjoisessa täytti vuosia ja sen velipoika aloitti prosessoinnin 5-kymppisiä varten. Nooo... oli kaunis kesäpäivä Rovaniemen korkeuksilla ja prosessi oli käynnissä... laadunvalvonta oli tietysti tärkeää mutta laadunvalvoja väsyi kesken prosessin. Onneksi kerettiin serkkupojan kanssa pelastamaan tilanne ettei tullut pohjaan palanutta :) Ja lopputulos oli 15 litraa sitä,itseään joka hulautettiin saaviin jäiden ja appelsiinimenun sekä spriten kanssa. Porukkaa lappas Korpilompoloon pirssillä ja osa omalla kyydillä, Tarja Ylitalo lauloi ja pontikkagrogia tarjoiltiin saunakauhalla. Ja kaikki ajoi omalla autolla takaisin ;) @EK ehkä tunnistaa tällaisen perinteisen huvittelumuodon ;)
 
Tänne tämä sopii... Mitens ne kunniamerkkisäännöt nyt menikään? Oliko että suvun pienoismerkkejä voi kantaa esmes katsomossa itsenäisyyspäivänä? Ajattelin vaan että mistähän sais isovanhempien merkit rintaan näin vappuna, ku punalipun perässä pitäs marssia... esmes VR koko satsi ykkösestä neloseen, päälle viel rautaristi ja saksankotkan ritarikunnan risti, sitte vähän summanristiä ja veearrää... kai tähänkin on joku kiinalaistehdas jolta voit tilata... jaa niin ne kolme isoa rintatähteä tarttis kans ;)... ihan asiallisesti ajatellen, minusta minä voisin kantaa isovanhempien merkkejä tietyissä tilaisuuksissa,oliko näin? Olis komeeta vappumarssilla:märkit.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on kaunis nuoruusmuisto pontikan teosta. Sukulaisukko pohjoisessa täytti vuosia ja sen velipoika aloitti prosessoinnin 5-kymppisiä varten. Nooo... oli kaunis kesäpäivä Rovaniemen korkeuksilla ja prosessi oli käynnissä... laadunvalvonta oli tietysti tärkeää mutta laadunvalvoja väsyi kesken prosessin. Onneksi kerettiin serkkupojan kanssa pelastamaan tilanne ettei tullut pohjaan palanutta :) Ja lopputulos oli 15 litraa sitä,itseään joka hulautettiin saaviin jäiden ja appelsiinimenun sekä spriten kanssa. Porukkaa lappas Korpilompoloon pirssillä ja osa omalla kyydillä, Tarja Ylitalo lauloi ja pontikkagrogia tarjoiltiin saunakauhalla. Ja kaikki ajoi omalla autolla takaisin ;) @EK ehkä tunnistaa tällaisen perinteisen huvittelumuodon ;)
Tutulta kuulostaa. Myös tuo tapahtumapaikka. Jopa se on tullut nähtyä, että kotipolttoista lantataan kaupan viinalla. Yök. Lahjaksi sain tuota "boolia" ja Joensuun vapussa oli paljon paukun pummaajia 1,5 litran limsapullosta, mutta kovin moni ei toista huikkaa halunnut...
 
Tutulta kuulostaa. Myös tuo tapahtumapaikka. Jopa se on tullut nähtyä, että kotipolttoista lantataan kaupan viinalla. Yök. Lahjaksi sain tuota "boolia" ja Joensuun vapussa oli paljon paukun pummaajia 1,5 litran limsapullosta, mutta kovin moni ei toista huikkaa halunnut...
Sukulaisukot alkaa olla jo mananmanoilla kuten serkkukin mutta kai sitä pitää ensi kesänä taas kerran lähteä tuonne pohjoiseen. Joko tuonne Korpilompoloon tai Rattosjärven/Raanujärven maisemiin fiilistelemään. Kuitenkin tuli parhaat kesät natiaisena siellä vietettyä.
 
Kuinkas se vanha tietoisku menikään?

Jos otan niin otan
Ja otan koko ajan
Voi jos joskus vois kertoa mitä sitä tulee tehtyä yhteisen hyvän eteen ja kuinka siitäkin saa välillä armottoman vitutuksen palkaksi ;)
 
Voi jos joskus vois kertoa mitä sitä tulee tehtyä yhteisen hyvän eteen ja kuinka siitäkin saa välillä armottoman vitutuksen palkaksi ;)
Tuossa on rupi, jota ei auta kynsiä.

Ja vittu heti tuli taas mieleen sekin kerta kun... :mad:
 
Tuossa on rupi, jota ei auta kynsiä.

Ja vittu heti tuli taas mieleen sekin kerta kun... :mad:
Niinhän se on. Lupaan sitten eläkkeellä kun NDA:t on rauenneet valoittaa mitä tuli tehtyä ;) ja kuinka vi**sti se v*tutti. :D
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Sain tänään pontikkaa kun tein yhden viraapelihomman, tuli heti kylmät väreet kun ajattelinkin koko tuotetta, mutta kun haistoin sitä, niin yllätyin kun ei haissut kiljulle/pontikalle vaan oikeestaan ihan hyvälle.
Pitää tänään vähän testata...
Olen saanut kihniöläistä ja vaasalaista pontikkaa.

Kunnon laitteilla saa. Mutta kerronpa, miten Sörkän työväenasunnoissa tehtiin kehnoa pontikkaa tavallisella keittolevyllä.

Isoon kattilaan kolme viikkoa käynyttä käymispanosta eli mäskiä. Se on tehty käyttämällä kymmentä litraa vettä kohden kolme kiloa sokeria ja 150-200 grammaa hiivaa. Viljaviinaa saa, jos sekoitetaan viljasta tehdyt maltaat mukaan. Marjoista saa hyvää, eli tekee marjaisaa kotiviiniä mäskiksi. ehkä saavillinen.

Kuumennetaan keittolevyllä mäskiä. Sen pinnalle piti mahtua uimaan kulho niin, että kattilan kannen saa kiinni. Kanteen lyötiin päältä kuhmu. Kannen päälle laitetaan jäitä. Kun etanoli kuumenee, kanteen tiivistyy alkoholipitoista nestettä, joka kuhmusta tippuu kulhoon.

Jos haluaa kehittää toimintaa, pitää rakentaa parempi jäähdytin, jonka läpi piippu tulee.

Ja sehän on sitten kiellettyä. Se ei ole syy perinteen vähenemiseen, vaan se, että viina on nykyään niin halpaa. Pontikka maksaa tekijälleen helposti kympin litra.
 
Sima on hyvää kun siihen lisää kossua ihan mauksi vaan. ;) Ja jäitä tietty.
prodimg_64f6d93e2e712.jpg
 
Olen saanut kihniöläistä ja vaasalaista pontikkaa.

Kunnon laitteilla saa. Mutta kerronpa, miten Sörkän työväenasunnoissa tehtiin kehnoa pontikkaa tavallisella keittolevyllä.

Isoon kattilaan kolme viikkoa käynyttä käymispanosta eli mäskiä. Se on tehty käyttämällä kymmentä litraa vettä kohden kolme kiloa sokeria ja 150-200 grammaa hiivaa. Viljaviinaa saa, jos sekoitetaan viljasta tehdyt maltaat mukaan. Marjoista saa hyvää, eli tekee marjaisaa kotiviiniä mäskiksi. ehkä saavillinen.

Kuumennetaan keittolevyllä mäskiä. Sen pinnalle piti mahtua uimaan kulho niin, että kattilan kannen saa kiinni. Kanteen lyötiin päältä kuhmu. Kannen päälle laitetaan jäitä. Kun etanoli kuumenee, kanteen tiivistyy alkoholipitoista nestettä, joka kuhmusta tippuu kulhoon.

Jos haluaa kehittää toimintaa, pitää rakentaa parempi jäähdytin, jonka läpi piippu tulee.

Ja sehän on sitten kiellettyä. Se ei ole syy perinteen vähenemiseen, vaan se, että viina on nykyään niin halpaa. Pontikka maksaa tekijälleen helposti kympin litra.
Tiiän ton homman(muutaman pannun hitsanneena) , mut tässä jokuaika sit manasin jossain täälä foorumilla, että en oo hyvää pontikkaa kun kerran juonut... No nyt on toinen kerta.
Noh, aamulla ehkä "selviää" miten tämä laiton nektariini kohtelee tälläistä "satunnaiskäyttäjää".
Valmistushan on laitonta, mut entä nauttiminen🤔 en tiiä...
Mut hei, hyvää vappua 🎈🎈
 
Back
Top