Käynnistääkö Ukrainan kriisi kolmannen maailmansodan?

Ukrainan kriisi aiheuttaa kolmannen maailmansodan


  • Äänestäjiä yhteensä
    33

RPG83

Soome Majori
En osaa sanoa, mutta toivon vilpittömästi, että käynnistää ja tämä kiusallisen pitkä rauhanjakso vihdoin loppuu.
 
Vastasin, että ei, koska olen aina ihmetellyt lehtiotsikoita, joissa "jää suisti autoilijan" tai "pyry aiheutti ketjukolarin". Jos laitat autosi jäiselle tielle ja katselet sitä vierestä, saat odottaa maailman tappiin eikä jää suista yhtään mihinkään. Tarvitaan se yksilö sinne ratin ja penkin väliin, joku helvetin Hitler.

Putin aloitti Krimillä ja jatkaa Itä-Ukrainassa ja jos vielä kyttää lisää ruokaa, niin sitten voin sanoa, että kyllä, herra Putin aloitti sodan. Se, miten laajaksi se eskaloituu, riippuu moneta tekijästä. Kylmän sodan aika oli täynnä kuumia sotia puskurimaissa. Juuri näinä vuosina Suomelle sitten rakennettiin kuva pahasta Yhdysvalloista ja Neuvostoliiton rauhanaseista, joilla ammuttiin humanitäärisesti Kaukoidässä ja Afrikassa.

Kerronpa iltasadun muodossa, jossa sitä ei koskaan Suomessa kerrota. Se kertoo Euroopasta ja Yhdysvalloista:

Vietnamista kukaan taistolais-Suomessa kasvanut ei ole ikinä kuullut alkutilannetta, eli Kaakkois-Aasian sopimusta (SEATO) 1954, jonka piti kehittyä Kaakkois-Aasian NATOksi ja jossa Yhdysvallat antoi turvatakuut tietyille Kaakkois-Aasian maille, muiden muassa Etelä-Vietnamin tasavallalle ja lupauksen blokata kommunismia yhdessä Ison-Britannian, Ranskan, Australian, Uuden-Seelaniin, Pakistanin ja Thaimaan kanssa. Australialaisiahan Vietnamiin menikin, mitä nämä nassuttajat eivät myöskään tiedä, koska Lenin-setä asuu Vietnamissa ja lentää Migillä.

SEATO kusi jo Laosissa. Ranska ja Iso-Britannia kieltäytyivät auttamasta eli se eurooppalaisista turvatakuista jälleen kerran. Yhdysvallat tuki yksin. Australia laittoi pienen porukan ja Australian 79. Squadron tuki Sabreilla vielä vuonna 1965.

http://en.wikipedia.org/wiki/Southeast_Asia_Treaty_Organization

Ukraina voi hyvinkin kääntyä tuollaiseksi kentäksi, jossa pressat soittelevat kuumalla linjalla muina miehinä eivätkä ole sotivinaan, mutta sotivat kumminkin. Tai toinen on sotivinaan ja toinen on aseistavinaan. Kaikki tietävät, kuka siinä kärsii.

Älkää saivarrelko detaljeista, sillä tämä on pakina. Periaatteen ymmärsitte.
 
Viimeksi muokattu:
Luulen että maailmanpalon alku määriteellään jonnekkin 2000 luvun alkuun. Ei saatu blokkien sotaa toisiaan vasten, mutta silti valtojen edut ovat olleet jatkuvassa ristiriidassa sieltä asti.
 
Miltä asiat näyttävät viidenkymmenen vuoden kuluttua? Pidetäänkö Ukrainan kriisiä uutena Sarajevon laukauksina?

Ja mistäkö aihe heräsi esille? No tästä: Defense Ministry Calls Up Reservists for Nationwide Training.

Suurella todennäköisyydellä kolmatta maailmansotaa tai muutakaan laajempaa konfliktia ei Ukrainan takia tule, mutta jos sellainen ihme tapahtuu, että tulee, niin antaa tulla vaan. Kyllä täältä pesee! Magnumit on täällä aina valmiina.
 
Ukrainan kriisi voi eskaloitua maailmansodaksi vain jos mopo karkaa Putinin näpeistä oikein kunnolla enkä usko että lähipiiri antaa tilanteen kehittyä niin pahaksi. Putin on nopealiikkeinen taktikko mutta pitkän aikavälin strategiaa on ollut vaikea havaita. Taktikot osaavat usein hyödyntää tilanteet ilmiömäisellä tavalla mutta strategit luovat ne tilanteet. Putinin päättäväisellä ja häikäilemättömällä toiminnalla saavuttamat pikavoitot tulevat melkoisella todennäköisyydellä kääntymään strategisiksi tappioiksi ja pretoriaanikaartilla on tunnetusti terävät tikarit.
 
Sota ei sinänsä pelota vaikka tulisikin mutta täytyy kuitenkik toivoa ettei ukrainan kriisi kasva uusiin mittapuihin. Tietenkin tässä on omasta mielestä aineet 3. Maailmansotaan. Loppu on isojen herrojen kädessä.
 
Pistin piruuttani, että kyllä. Kiusallista rauhan aikaa on Suomessa kestänyt liian kauan.
 
Maailmansotaan en usko. Täytyy tosin sanoa länsimaisen median selkeästi valmistelevan kansalaisia sotaan Venäjää vastaan. Sen verran on propaganda raskasta ja monessa suhteessa verrattavissa Irakin sotia edeltäneeseen amerikkalaisen median toimintaan. Venäjän ja Putinin mustamaalaus on jatkuvaa ja aggressiivista. Tällä kertaa myös me saamme päivittäisen täyslaidallisen ja ihan kotimaisen median toimesta. Voinemme heittää yhteen vaakakuppiin USA:n ja heidän islamistikaverit Syyriassa ja toiseen Venäjän sekä heidän separatistikaverit Ukrainassa. Onko uutisointi toteutettu samoilla periaatteilla?
 
Niin Ydinsotaan en usko,mutta aina toitottanut että ihminen löytää keinot päästä tästä epämukavasta ydinsodan varjosta että päästää sotimaan. Siihen pitää löytää oikea tapa. Proxyt ei ottanut tuulta alleen kunnolla. Kun vain tullaan tarpeeksi vakuuttuneiksi siitä että mannertenväliset pysyvät siiloissaan,niin sitten mennään että heilahtaa. Pysyihän kaasutkin varastossa toisessa maailmansodassa. Samanlailla voisi pysyä ydinaseet.
Sen lisäksi leikkikenttä täytyy valita. Ukraina/Valkovenäjä/Balttia/Puola/Suomi. Siinäpä olisi temmellysmaastoa jossa kelpaisi mennä edestakaisin. Sitten niistä voisi pilkkoa sopivan siivun kaikille jos meinaa pattitilanne syntyä.
 
Back
Top