Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Käytöstavat

Viestiketju osiossa 'Tiedote ja palautepalsta' , aloittaja Tähystäjä, 08.11.2012.

 1. Tähystäjä

  Tähystäjä Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  1,501
  Tykkäykset:
  1,674
  Pisteet:
  316
  Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota foorumilla tapahtuneeseen yleisten käytöstapojen romahtamiseen. Henkilöön kohdistuvat hyökkäykset ja loukkaukset ovat lisääntyneet hälyttävästi, asiallisten argumenttien puuttuessa kokonaan. Tietyt nimeltä mainitsemattomat käyttäjät tuntuvat käyvän yhden miehen sotaa kaikkea omaan ideologiaansa sopimatonta vastaan, käyttäen aseinaan henkilökohtaisia loukkauksia, kansanryhmää vastaan kiihottavia ilmauksia ja kehotuksia väkivaltaan.

  Vaikka tämä on maanpuolustusaiheinen foorumi, ei mielestäni yletön väkivallan ihannointi tai kansanryhmää vastaan kiihottaminen ole suotavaa. Myös modejen tulisi ottaa tätä kohtaan tiukempi linja, reilusti vaan viestiä poistoon ja bannia kehiin, jos viestin sisältö on pelkkää alatyylistä herjaa. Kukaan ei varmaan halua, että tämä muuttuu joksikin Hommafoorumiksi tai Suomi24:ksi.

  Ylipäätään keskustelun taso on paikoitellen tullut reilusti alaspäin Susi1.netin ajoista. Tänne kaivattaisiin enemmän asiantuntemusta maanpuolustusaiheisista asioista, ja vähemmän provoja ja pään aukomista... Ihmettelen, että miten sellaiset henkilöt, jotka jatkuvasti täällä aukovat päätään ja avautuvat mitä eriskummallisimmistakin asioista, ovat voineet joskus pärjätä intissä?
   
 2. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,274
  Tykkäykset:
  617
  Pisteet:
  636
  Juuri näin! Kannatan.
   
 3. Mainos 4. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Allekirjoittanut pahoittelee kirjoittamiaan Tähystäjän mainisemia viestejä. Pyrin jatkossa skarpimpaan ja asiapitoisempaan viestintään.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,973
  Tykkäykset:
  24,103
  Pisteet:
  1,286
  Ylenpalttinen väkivallalla mässäily on perseestä eikä oikeasti kuulu edes sotilaskeskusteluihin. Eikä tuo ainakaan lisäarvoa mihinkään.

  Sitten se vaikeus moderaattorin kannalta: mihin piirtää raja? Se on ihan selvä, että parissa topikissa on menty rajaa hipoen, viittaan nyt vaikka Omenavarkaita ei saa ampua- caseen.

  Osittain otan ainakin omaan piikkiini sen, ettei enää irtoa sotilasaiheista postia, syitä on monia: Suomessa on varsin tarkkaa mistä voi avata suunsa ja mistä ei. Tällä en suinkaan tarkoita sitä, että sitä ekseteera-tietoa olisikaan hirveesti, ei sillä. On monia kiinnostavia aiheita, mutta ne pitää rajata pois ihan armotta. Toiseksi: kymmenet tuhannet viestit tällä ja edellisellä foorumilla ovat varmasti tietyllä tapaa tyhjentäneet pajatson. Kolmanneksi: mp-aktiivien sanotaanko melkoinen osa on kyrpiintynyt aika lailla tarkkaan koko asiaan. Sen huomaa tekstintuotannoista, kun vertaa sudettimen "Toivon aikaan" ja tämän päivän "tavoitetila-aikaan".

  Asiantuntemusta ei suomisäännöillä pelatessa kannata odottaa henkeään pidätellen, henkilöt, jotka ovat vihityt eksakteilla tiedoilla eivät kirjoita juurikaan mitään avoimille palstoille. Jotkut toki jotain ja siitä kiitos. Sitten on nousemassa uusi sarja ammattiväen kirjoituksia, joiden asiantuntemusta en epäile ollenkaan, tavoitteita sitäkin enemmän. Ja tavoitteiden saavuttaminen voi kovasti vaikuttaa siihen, mitä kirjoitetaan.....ja miten pokkaat sitä tekstiä asiantuntijan tekstinä? Parhaimmillaankin nielet siitä sen propagandan, jota halutaan syöttää, no, jollekin se on elämän eliksiiriä, toisille ei.

  Korjausliikkeiden paikka on selvästi, ollut jo jonkin aikaa. Hyvä, että otatte asioita esille. Mutta ilman uutta nousevaa kirjoittajakaartia ei tekstit paljon muutu.
   
 6. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Minun oma fiilis tukee edellä esitettyä. Foorumia ei polttele seurata niin usein kuin aiemmin, vaikka säiden ja töiden puolesta olisi tilaisuus. Vänkäämisiä en vastusta, mutta ylilyönnit aiheuttaa työntöä pois keskustelusta. Jotenkin MUTU on myös se, että postausten lukumäärä laskenut reippaasti (en ole katsonut mittareita). Tämä siis ihan vaan "my 5 cents".

  Entä jos käännettäis tämä asia toisinpäin: sen sijaan että surkutellaan, että miksei touhu ole kuin silloin-ennen-kuin-kaikki-oli-paremmin, niin mietitään että minne tätä pitää viedä? Pari ihan villiä ajatusta: Onko ulkoiset blogit uhka vai mahdollisuus? Pitäisikö niiden (asiallisen pään) keskustelua koettaa ohjata tänne? Tai, jos "pajatso on tyhjä" tämän hetken puolustuskeskusteluista, niin olisiko historiaan liittyvässä keskustelussa vielä virtaa?
  Modet on ehkä asiat pohtineet, en tiedä.
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,973
  Tykkäykset:
  24,103
  Pisteet:
  1,286
  Historiajutut tarvii vetäjänsä näköjään. Ja hyvin spesiaalihistoriikkia eivät monet tunne, toisaalta lukijoita se voi silti viihdyttääkin? Uskoisin, että sotahistoria kiinnostaa monia.
   
 8. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,430
  Tykkäykset:
  1,117
  Pisteet:
  636
  Tällaisten avausten yhteydessä olisi erittäin toivottavaa, että mukana olisi vaikkapa edes pari esimerkkiä (linkkiä).
  Erityisesti esimerkkejä "henkilökohtaisia loukkauksia, kansanryhmää vastaan kiihottavia ilmauksia ja kehotuksia väkivaltaan" aiheista.
  Tuollaiset ovat tietenkin vain poistoon kelpaavia.

  Mielestäni saitilla on edelleen myös melkoisesti aivan aiheeseen liittyvää ja asiallista sisältöä.
   
 9. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Itse olen viimeisten viikkojen aikana aikonut ja jopa alkanut kirjoittaa kymmeniä viestejä, mutta sisäinen ohjeistamispäällikköni on ottanut vallan kesken kaiken ja viesti on jäänyt lähtemättä.

  Omalta osaltani se on väistämättä tarkoittanut sitä, että kirjoitan lähinnä kun ei ole asiaa. Se puolestaan on vähemmän kohteliasta asiallista keskustelua harjoittavia kohtaan.

  Jouduin vieläpä toteamaan, että wanhan liiton osaamiseni on massavanhenemassa kaluston ja käyttöperiaatteen muuttuessa, ja uudessa osaamisessa on aika vähän foorumilla jalostuvaa.

  Ilmeisesti olen tuomittu foorumin päivystäväksi dosentiksi, takanani loistava tulevaisuus. Pahoittelut kaikille joita sarkastinen lausahtelu asiaviestien välissä on häirinnyt ja häiritsee.

  Ainoa lohtu tässä on se, että ihan toisilla "foorumeilla", omalla nimellä ja naamalla toimiessa on alkanut löytyä enenevästi vastetta maanpuolustuksellisille ja turvallisuusasioille poliitikkojen, virkamiesten ja yrityselämän kanssa keskusteltaessa. Oikeastaan vain ei-sotilaallinen kolmas sektori velloo vanhoissa ajoissa näiden suhteen.

  Veikkaisin, että esimerkiksi jonkin maakuntajoukon suorittaessa entisestä mallista poikkeavia tehtäviä, tai Tornin uudistuksen alkaessa näkyä, tai seuraavien hallitusneuvottelujen valmistuessa jne tulee paljonkin hyvälaatuista ja asiasta lähtevää keskustelua, uusinkin voimin. Silloin päivystävät kyynikot häopyvät taustalle.
   
 10. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,430
  Tykkäykset:
  1,117
  Pisteet:
  636
  Olen joskus ennenkin sanonut jotain tällaista, mutta nyt täytyy toistaa itseään:
  Mielestäni tällaiset web-foorumit ovat ennenkaikkea viihdettä, jota ei pidä ottaa liian vakavasti. Emme tällä foorumilla kuitenkaan käy kansallista keskustelua maanpuolustuksemme tulevaisuudesta vaan yksittäisten kirjoittajien erilaisista näkemyksistä aiheeseen kunkin yksilön kokemustaustaa ja aatemaailmaa heijastaen.

  Se, minkä haluan tuoda esiin on, ettei kukaan lukija kokisi tätä aihetta/foorumia jotenkin stressaavaksi tai vaikeaksi.

  Itse olen saanut tästä ja jo perinnefoorumista paljon viihdettä, mutta myös täyttä asiaa, monia asioita/juttuja/tietoja, joita en omalla "sotilasurallani" ole kohdannut.
   
 11. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,636
  Tykkäykset:
  2,036
  Pisteet:
  316
  Saitissa on paljon hyvää, muutenhan en tätä seuraisi.

  Suurin ongelma mielestäni on suppea aktiivinen kirjoittajakunta, joista melkoinen osa on taittanut peistä jo Susi1:llä. Siispä tietyllä tapaa monet keskustelut on jo käyty loppuun. Silloin keskustelu "harhautuu" sivupoluille, kuten politiikkaan tai henkilökohtaisuuksiin.

  Välillä kuitenkin tulee esim. tarkka-ammunta -ketjun tapaisia helmiä, joiden yhteydessä muistaa, miksi saittia alkoi seurata.

  vehamala on ehdottoman oikeassa siinä, että liian vakavasti nettikeskusteluja ei pidä ottaa, mutta kuitenkin korostaisin sitä, että jokaisen kannattaa miettiä kahdesti, painaako sitä "Kirjoita vastaus" -nappia. Tämä koskee myös itseäni.
   

Jaa tämä sivu