Kajaani

Urheilija

Alokas
Elikkäs näin urheilijana olisin hakemassa Kajaaniin, joten kyselisin onko siellä mitään joukko-osastoa jalkapalloilijoille, että pääsisi kulkemaan treeneissä paremmin? Ja millä nimellä se joukko-osasto kulkee?
 
Kainuun prikaati on itsessään se joukko-osasto, mutta se joukko-yksikkö on nyt se mistä kyselet.

Minun on vaikeaa sanoa enää nykyään vanhentuneella tiedollani että mikä joukko-yksikkö prikaatissa olisi fiksuin valinta kaltaisessasi tilanteessa. Aika usein porukkaa urheilutaustalla päätyi silloiseen TiedK:n riveihin eli tiedustelukomppaniaan, mutta käsittääkseni sitä ei enää ole sellaisenaan olemassa. Lähinnä kai kannattaa vaan heti avata suunsa palveluksen alussa siinä yksikössä mihin joudut siitä että tarvitsisit harjoitusvapaita.

Omana aikanani jääkärikomppanioissa oli pari kaveria jotka harrastivat tiettyjä lajeja siinä määrin että pääsivät aika liberaalistikin välillä näille harjoitusvapailleen. Aika paljon olivat siis kylmästi rivistä poissa, mutta kyllä urheilua tuettiin ainakin siellä ihan runsaasti.

Urheilijataustan tuominen esille vaikkapa nyt kutsunnoissa ja sen jälkeenkin palveluksessa sitten voi poikia erinäisiä lopputuloksia palvelusajan suhteen. Useimmiten kai sinut katsotaan fyysisiltä ominaisuuksiltasi sellaiseksi joka saattaa kestää kovaakin rääkkiä pitemmällä palvelusajalla ja siksi tuo urheilutausta voi olla vähän kaksipiippuinen juttu mikäli ei vaikkapa kiinnosta raskaimmat hommat tai pidempi palvelusaika.
 
Kajaanissa on Urheilukoulun talvilajien koulutus. Kesälajit, kuten jalkapallo, ovat Santahaminassa.

 
Back
Top