Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kaksi suomalaista avustustyötekijää ammuttu Afganistanissa

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja AKE-ukki, 24.07.2014.

 1. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,660
  Tykkäykset:
  5,098
  Pisteet:
  636
 2. TomTom

  TomTom Kenraali Mod

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,709
  Tykkäykset:
  5,056
  Pisteet:
  636
  2 Foreign Aid Workers Are Gunned Down in Afghanistan, Officials Say
  KABUL, Afghanistan — Two Western women employed by an international aid organization were shot dead Thursday morning in the western city of Herat, Afghan officials said.

  The women were traveling in a taxi in the city center when a motorcyclist opened fire on them, said Sami Wafa, an aide to the governor of Herat Province. “An investigation is underway and so far no one has been arrested,” Mr. Wafa said.

  The women’s names and nationalities were not immediately known, nor was it clear which aid organization they worked for. Mr. Wafa described the women as middle-aged. “They were inside a taxi and we have no idea as of now what they were doing in downtown Herat city,” he said.

  A spate of shootings of foreign nationals occurred earlier this year before Afghanistan’s elections, causing many organizations to curtail the movements of foreign staff members.

  http://www.nytimes.com/2014/07/25/w...gunned-down-in-afghanistan-officials-say.html

  [​IMG]
   
 3. Mainos 4. Tornisteri

  Tornisteri Alikersantti

  Liittynyt:
  23.05.2010
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  18
  Pisteet:
  6
  Valitettava tapahtuma, mutta eiköhän tuossa tiedetty että minne oltiin lähdössä kun kerran noinkin epävakaalle kriisialueelle mentiin tekemään avustustyötä tuollaisen kulttuurin parissa.

  Toisaalta tuolla on saanut ja saa länkkäri varoa nahkaansa muutenkin jos lähtee haahuilemaan yhtikäs minnekään jo konfliktin alusta alkaen. Sikäli tosiaan hyökkäykset avustustyöntekijöihin eivät ole mitään uutta, mutta tällä kertaa nyt kohdalle sitten sattui kotimaiset uhrit.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2014
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Olisi pintapuolista ajatella, että olivat kristittyjä länsimaalaisia ja siten jotenkin saatanasta. Vaarallista oli se, että toivat terveydenhuoltoa ja koulutusta. Mikään ei kaada viisisaa vuotta ajastaan jäljessä olevaa patriarkaalista systeemiä yhtä nopeasti kuin naisten kouluttaminen, mikään ei vähennä synyvyyttä yhtä nopeasti myöskään. Muu "fatwahapatus" on pelkkää paskaa. Kyse on Talebanin vanhojen miesten epätoivoisesta rimpuilusta puhtaasti maallisen vallan pitämiseksi. Hekin pelkäävät omaa "oranssia vallankumoustaan" ja siihen liittyvää liberaalia "tapainturmellusta" yli kaiken.
   
  Lepukki, Magistra ja baikal tykkäsivät tästä.
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Jep, avustustyöntekijä on -vihollinen- juuri näille halvatun havuhatuille. Törkeä murha, vastuulliset tuskin jäävät kiinni.
   
 7. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Darwin palkintohan sitä pitää myöntää länsimaalaiselle, joka liikkuu tuolla alueella ilman aseistautunutta saattuetta.
   
  pstsika, Tornisteri ja CV9030FIN tykkäsivät tästä.
 8. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,665
  Tykkäykset:
  4,425
  Pisteet:
  1,286
  Lisäksi heitä on kuvattu lähetystyöntekijöiksi. Olisi suorastaan itsetuhoista lähteä levittämään sanaa tuonne. Totuudesta en tiedä, mutta uskon tuollaisten epäilysten leviävän helposti ja silloin henkilöistä tulee maaleja.
  Silti kyse on tuomittavasta teosta ja toivon voimia omaisille.
   
 9. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Kansalaisten taistelutahtoon ja moraaliin iskevä vihollinen on vihollisista pahin. Oikein tai väärin, ymmärrettävä maali teletappien kannalta. Järjestöltä ja sen työntekijöiltä suurta typeryyttä mennä tuonne.
   
 10. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,031
  Pisteet:
  636
  Ennen kuin täysin pääsette valloillenne, annattehan omaisille myös aikaa surra. Näitä ehditään kyllä spekuloida riittävästi jälkeenpäinkin. Sen verran toivon että kunnioitatte vainajia.

  -setämies-
   
 11. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,113
  Pisteet:
  636
  Tekijät ovat rikollisia ja murhaajia, ei mitään muuta.
  RIP
   
 12. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  880
  Tykkäykset:
  1,379
  Pisteet:
  76
  Nyt en ymmärrä teitä. Juuri tuonne sitä kuuluu mennäkkin. Naiset olivat varmasti tietoisia riskeistä kun lähtivät sinne. Tätä työtä on tehty siellä montakymmentä vuotta. Tunnen lähetystyöpariskunnan joka oli Afganistanissa 30 vuotta ja selvisivät Suomeen viettämään eläkettään. Se hyvän määrä, mitä tuolla työllä voi saada aikaan on niin suurta, että se on aina riskien arvoista. Aivan samanlainen oikeus on siellä asuvilla naisilla olla tasa-arvoisia kuin täällä kotisuomessakin. Meidän täytyy parempiosaisina ymmärtää tämä ja tehdä parhaamme sen eteen, että asiat siellä muuttuvat.

  Kyllä, minä kuulun niihin jotka uskovat, että kulttuurista riippumatta on kaikilla oikeus tasa-arvoon ja demokraatiaan ja mieleipide sekä uskonnonvapauteen. Minua saa kutsua ylimieliseksi ja suvaitsemattomaksi tämän näkemyksen johdosta, mutta se ei tule sitä muuttamaan. Koskaan.

  Pääsivät herran huomaan. Rauha heille.
   
 13. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Ketä kiinnostaa sinun uskomuksesi "tasa-arvosta, demokratiasta, mielpiteen ja uskonnonvapaudesta"? Ihan mielenkiintoista miksi kerrot mielipiteen vapaudesta etkä sananvapaudesta. Demokratia on sitä että kaksi natsia päättää enemmistön voimalla tappaa yhden juutalaisen. Demokratiaa ei pidä koskaan tavoitella, se on vaarallinen aate. Sen sijaan tasavalta kunnollisella perustuslailla ja perustuslakituomioistuimella sekä vallan tehokkaalla jaolla lienee se mitä useimmat tarkoittavat puhuessaan "demokratiasta". Lisäksi Afganistanissa ei naisilla ole lainsäädännönkään puolesta tasa-arvoista asemaa, aivan kuten ei ole Suomessakaan jossa vankilan uhalla laitetaan terveet täysiikäiset miehet asepalvelukseen.

  Ainoastaan reaaliteeteilla on väliä ja reaaliteetti on se että Afganistanissa on vaarallista varsinkin jos olet nainen, kristitty ja lansimaalainen sekä aseeton. Jokainen on kuitenkin itse vastuussa turvallisuudestaan. Turvallisuutta antaa parhaiten Afganistanissa rynnäkkökivääri ja Suomessa pistooli. Ei se poliisi tai Jesus the Lord sinua suojele vaan uhkatason tunnistus ja siihen varautuminen. Tietysti jos marttyyriutta tavoittelee niin... Ja olisin varovainen sen suhteen ketkä pääsevät taivaaseen, voihan olla että mormonit olivat oikeassa ja evankelisluterilaiset väärässä? Tai entä katotilaiset, jonka papeista huomattava osa on pedofiilejä. Se on kuule tätä kirkkoelämää. :)
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2014
 14. Mainos 15. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  880
  Tykkäykset:
  1,379
  Pisteet:
  76
  Tulipa sieltä heti negatiivista kommenttia perään :D. Tätä osasinkin vähän jo odottaa. Ei siinä mitään, kuhan mielipiteeni asiasta ja tukeni naisten työlle ilmaisin. Ilmeisesti kiinnosti kuitenkin sen verran, että vastasit ;).
   

Jaa tämä sivu