Kalevala haluaa itsenäiseksi

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
No niin, mitähän isä Putler tähän tuumaa. Ei vie varmaan kauaa niin samat suunnittelijat miettivät uusia suunnitelmia siperiassa.


Venäjän-Karjalassa puuhataan kansanäänestystä – Kalevala haluaa itsenäiseksi

Krimin kansanäänestys herätti aktivisteja Venäjän rajojen sisäpuolella.


4575d0398afa2868c6411585ac98e5d5716304c428c2ab667141bba6d7385eec

Karjala itsenäiseksi, vaatii aktivistijärjestö. (VU)

Venäjän-Karjalassa suunnitellaan kansanäänestystä, jonka järjestäjät tavoittelevat alueen itsenäisyyttä, kertoo venäläisjulkaisu Nazaccent.

"Lopettakaa Karjalan miehitys" -järjestö haluaa, että kansainvälinen yhteisö tunnustaa Venäjän miehittäneen alueen. Se haluaa julistaa Kalevalan kansantasavallan itsenäiseksi.

Järjestö vaatii, että Venäjän "organisoima Karjalan alkuperäisasukkaiden surmaaminen lopetetaan". Sen mukaan Venäjä on ajanut sietämättömiin oloihin alueet, joilla historiallisesti on asunut karjalaisia, suomalaisia, vepsäläisiä ja saamelaisia.

Järjestö toivoo, että Karjalan asukkaat alkavat pitää Venäjän viranomaisia laittomina, ja haluaa järjestää vaalit presidentin ja hallituksen valitsemiseksi. Ennen tätä tarvitaan kansanäänestys, jonka jälkeen perustetaan Kalevalan kansantasavalta.

Kalevalan kaupunki sijaitsee Karjalan tasavallassa Venäjällä. Se on Kalevalan piirin hallinnollinen keskus. Kalevala ulottuu Suomen rajalle saakka.

Kalevala tunnetaan myös vanhalla nimellään Uhtua.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/karjalassa puuhataan kansanaanestysta-20588
 
Tästä saadaan hyvä synti suomalaisten niskaan. "Suomalaiset tukevat karjalaisia separatisteja" jne. Epäilen, että tästä on kyse. Miettikääs, miten mainio keppihevonen tuo on. Onko Karjalassa oikeasti separatisteja vai ovatko he "separatisteja", vähän sellaisia Bäckman-tyyppejä, jotka palvelevat nimenomaan Venäjää?
 
Kyllähän elämä helpottaisi kummasti jos Suomen ja Venäjän välissä olisi Kalevalan itsenäinen tasavalta. Rahaa ja kättä pidempää oikeisiin paikkoihin vaan. Ainakin FSBn ja armeijan huomio kiinnittyisi muualle kuin ukrainaan.
 
Minne voi tehdä rahalahjoituksia? :cool:
 
Karjalahan oli jonkun aikaa neuvostotasavalta, mutta se sulautettiin Venäjään 1956. Jos tasavalta olisi säilynyt vuoteen 1990 asti, niin silloin tosiaan Suomen ja Venäjän välissä olisi itsenäinen Karjala. Tosin tasavalta oli lähinnä kulissi, venäläisiä oli alueella jo silloin selkeä enemmistö.
 
Back
Top