kangasta?

lottako

Alikersantti
Onko pojilla tietoa mistä saisi oikeanlaista kangasta kenttätakkiin?
Ostin Army Starista italialaisen takin, isoimman koon, mutta se osottautuikin liian pieneltä joka suunnassa. Lisäksi siitä oli rumasti revitty vuori pois, muutama neppi oli lopettanut toimintansa, tikkauksia oli korjailtu tökerösti ja vyötärön kiristysnauha puuttui.
Siispä suunnittelen purkavani sen atomeiksi, teen isommat kaavat ja uuden takin. Mutta mistä oikeanlainen kangas?
Tämän pitäisi olla 100% puuvillaa (puuvillapopliinia?) väri vihreä. Muistuttaa hieman enstexiä.
Netti on ollut hyödytön tässä hommassa.
 
kannatti kuitenkin kokeilla, josko täällä ois tietoa.
Onko Herman30 aktiivinen "eräjorma"?
 
Mutta mistä oikeanlainen kangas?
Tämän pitäisi olla 100% puuvillaa (puuvillapopliinia?) väri vihreä. Muistuttaa hieman enstexiä.
Netti on ollut hyödytön tässä hommassa.

Ruotsin armeijan poistotavarana on ollut vihreää tiukkaa puuvillakangasta ns. maiharitakeissa. Uutta vanhaa varastoa on ollut tarjolla isoinakin kokoina edullisesti. En tiedä mistä juuri nyt saisi, mutta noita voisit metsästää. Iso koko on todella iso, koska sisällä on irtovuorina vielä takin mittainen keinokarvavuori, joten itse takissa on materiaalia muokattavaksi.
 
Enstex on kyllä Puuvilla/Nylon sekoitetta, muistelen. Supernovassa on jotain kangasta usein ollut myynnissä. Telttakangaskin voisi toimia?
 
Shelbyssä ei ole tarvittavaa kangasta. Itsekkin tässä mietin josko ostais armeijateltan ja tekis siitä, kun ei muutakaan taida olla...
 
Elähän lotta hätäile. Paneudun tällä viikolla asiaan. Jos olet tekotaitoinen, niin aika moni foorumilainen voisi olla kiinnostunut teettämään puseron? 100-pros. puuvillasta on olemassa todella hyviä kankaita. Se, mitä vähän pelkään, on ostoerän koko. Rullakaupalla nimittäin löytyy varmasti, pätkittäin en tiedä. Ja pakassa on vähän hitokseen kretonkia.
 
Shelbyssä ei ole tarvittavaa kangasta. Itsekkin tässä mietin josko ostais armeijateltan ja tekis siitä, kun ei muutakaan taida olla...

Mene paikalliseen Fjällräven-tuotteita myyvää liikkeeseen ja pyydä heitä ottamaan yhteyttä Fjällräveriin, josko sieltä saisi. Nimittäin tämä merkki myy parasta puuvillasekoitekangasta ulkoilukäytöön, mitä on saatavilla: http://www.fjallraven.fi/oppaat/fjallravenin-kankaat/g-1000

Itse onnistuin kerran tällä systeemillä saamaan noin neliön palan tätä G-1000 Heavy Dutya:http://www.fjallraven.fi/nelja-g-1000-tyyppia
 
Eurokangas sieltä on löytynyt gorea, -05kangasta, flektarnia yms... satunnaista kylläkin
 
Viimeksi tein löydön Cadpatt:ia.. aluksi luulin sitä nollavitoseksi.
 
On muuten sama kuin Ventile-puuvilla. Etaproof on vain Sveitsiläisten käyttämä kauppanimike.

Näin näyttäisi olevan. Mielenkiintoisen oloinen materiaali joka tapauksessa - vedenpitävä puuvillakangas. Onko käytännön kokemuksia, miten tuo toimii?
 
On minulla Sastan tekemä Mosku-puvun takki. En ole kaatosateessa käyttänyt eikä se siihen sovellukaan, ei ole sadetakki. Jos tarpeeksi kauan ja kovaa tulee sadetta niin läpi tulee se vesi.
Mutta tihkusateessa ja kevättalvella loskakelissä olen käyttänyt kun on tullut taivaalta vetistä lunta. Kangas vettyy vähitellen läpi ja muuttuu jäykäksi mutta ei sen jälkeen enää päästä vettä lävitse, mitä nyt jokunen tippa siellä täällä (alla oli tietysti villa-alusvaatteet ja villapusero ja liivi).
Niin että kyllä se ventile-kangas toimii kunhan ottaa huomioon sen rajoitukset. Se ei ole sadetakki kuten gore-tex takit mutta hengittää sata kertaa paremmin kuin gore. Et huku omaan hikeen niin helposti.
Ventilestä tehty takki on erinomanen talvitakkimaterialli, pitää tuulta erinomaisesti samalla kun päästää hien lävitseen.
Tuo Mosku-takki on vuoreton ja vain ohut kangas joten alla on oltava reilusta kerroksia talvella ettei palellu.

zbtp.jpg
 
Kaksi talvea olen käyttänyt tätä pukua mm. viikon kevätvaelluksella, ahkiota kiskoen ja suosittelen:
Hartioissa käytetty Vinylon kangaskin on nykymallissa vaihdettu hengittävään g-1000 heavy-kankaaseen.
 
Back
Top