Kannanotto ja vaikuttaminen

larrythorn

Kersantti
Kaikki asiat ja uutiset ei aina kaikkia miellytä ja ei pidäkään. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu! Käykää ottamassa rohkeasti kantaa vaikkapa verkkomedian uutisiin liittyen, siellähän on se kommenttinappula. Vaikuttakaa hyvät ihmiset. Sosiaalinenmedia on yksi vaikutusvaltaisimpia muotoja tänä päivänä kuitenkin.
Ihmisistä on luonnollisesti tullut epäluuloisia, koska tiedonvälitys ei ole enää luotettavaa. He ovat alkaneet pelätä nielevänsä tietämättään valheita totuuksina. Hämmennystä lisäävät kovaääniset vaihtoehtoiset mediat, jotka saavat nykyteknologialla helposti viestinsä perille. Niissä esimerkiksi syyrialaisten kansannousu nähdään puhtaasti imperialismin salajuonena:

Assad on uudistaja, joka on joutunut CIA:n ja Israelin pihteihin kaveeraamalla Iranin kanssa. Venäjä ja Kiina puolustavat rauhaa YK:n turvallisuusneuvostossa oikeudenmukaisuuden ja vapauden periaatteiden pohjalta imperialistisen USA:n dominoivassa maailmassa. Kapinalliset ovat al-Qaidan terroristeja, jotka tappavat siviilejä. Assadilla on oikeus tuhota aseellinen vastarinta.

Nykyinen informaatiotulva tarjoaa jokaiselle jotakin. Konfliktit, sodat ja kriisit ovat muuttuneet jonkinlaiseksi sosiaalipornoksi, jonka avulla kukin pönkittää omaa näkemystään maailmasta. Vaikka kuinka toivomme ja uskomme löytävämme totuuden Syyrian tapahtumista, joudumme luottamaan vain siihen intuitioon, jonka koemme oikeaksi. Emme enää pysty luottamaan siihen, mitä kuulemme tai näemme tai mitä meille kerrotaan.

Median toimintaa tulee tarkastella kriittisesti. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei vastuu kuulu yksin viestin tai uutisen lähettäjälle. Vastuu kuuluu myös vastaanottavalle osapuolelle. Totuutta Syyriasta pohdiskellessa on hyvä muistaa Oscar Wilden lausahdus: "Totuus on aivan yksinkertaisesti tyyliseikka."
http://rauhanpuolustajat.org/rauhanpuolesta/totuus-syyriasta.html
 
Back
Top