Karanteenihupia

Pihatonttu

Respected Leader
Ajattelin että tänne Iltavapaisiin sopisi hyvin yksi mielenvirkistysketju joka keskittyy karanteeniin liittyviin hupaisiin, koomisiin, luoviin, kekseliäisiin jne. asioihin

Niksejä ei kielletä, mutta tämä ei ole niksiketju. Sanoin, kuvin, videoklipein, linkein... Omaa, lainattua... Pääasia että asia tuo mielelle virkistystä tavalla tai toisella.

Ei haittaa vaikka tänne postattu olisi jo postattu muualle.

Kuvien ja videoklippien suhteen esitän sellaisen toiveen, että ei pistettäisi mammuttitiedostoja. Itse rajaan kuvat niin että pidempi sivu on maksimissaan 600 pikseliä. Ellei ylläpito muuta sano, niin se lienee hyvä ohjenuora. Sen kokoiset kuvat näkyvät riittävän hyvin näytöllä kuin näytöllä.

Aloitan pöllimällä muutaman oman juttuni muista ketjuista.
 
8. Tee korona-aiheinen novelli, runo tai vaikka biisi.


Se on pelkkä nuha

Lounaspaikassa pärskityt perunat,
kaupassa näprätyt tomaatit.
Ruuhka-ajan tungosjunat
ja roikkuvaräkäiset naatit.

Näiden seassa taivalta taitan
turvassa turhalta nuhalta.
Hössötyksen sivuun laitan
siten vältyn tartunnan uhalta.

Minen usko tarttuvaan pöpöön
vaan jatkan vanhaan malliin.
Sortukoot muut uutishöpöön
ja jatkuvaan mediaralliin.

Näin sanoi Arska ja kuivasti yskäs.
Sillloin kaverit perääntyi.
Vielä konekeuhkoissa samaa ryskäs
kunnes lasku erääntyi.
 
Onko huono kunto tai ruokahalu kadoksissa kun yhtenä aamuna hengästyin näkkileivän tekemisestä.

Hengästyttävä näkkäri-1940.jpg

Vasemmalta oikealla: Kahvikuppi, kinkkua, kirsikkatomaatteja, kaksi nakin puolikasta, suolakurkkuja, metvursteja, suolakurkkuja, kinkkua.

Enkä edes jaksanut syödä tämmöstä pientä näkkärinpalasta yhdellä yrityksellä vaan jouduin jakamaan sen kvartaaleihin ja syömään vuodenaika kerrallaan.

Näkkärin paloja-1942.jpg

Taustalla vertailukohtana vähintään litran mehukannu.

Haastan palstalaiset tekemään oman versionsa säännöstelyköyhäilyvoikkuleivästä ja postaamaan kuvan tai kertomuksen.
 
Ruokahommissa se on tääkin päivä vierähtänyt. Voikkaritehtävä on vaiheessa, ulkoistin sen kääpiöille. On edennyt raski tiinussa-vaiheeseen. Täällä hämeessä kun ollaan vähän hitaansorttisia. Kun juurivelliä oli saatu leviteltyä pitkin kyökkiä vähintään riittävä määrä, lähdettiin pihalle valmistelemaan tulevia aterioita.

ankat (tai siis muutama niistä) sai uuden tarhan trampoliinin rungosta ja purkuverkosta. Mökkinä toimii vanha mikäliekömmeli. Tehköön nyt ankat pontevasti uusia aterioita munien ja pikkuankkojen muodossa.

korjattiin vuohitarhaa. Näinä karanteeniaikoina on suotavaa että myös maidontuotantojaosto pysyttelisi niille osoitetulla alueella, eikä lähtisi parveilemaan kohti pohjoista (ei sentään hiihtokeskukseen afterskin pariin, vaan kasvihuoneelle). Tuli silmiähivelevä pihankaunistus siitä raudoitusverkko-installaatiosta. Se on sentään hyvä kun nyt ei tartte selkä hiessä jännittää että puskeeko anoppi pihaan ihastelemaan näitä aikaansaannoksia.

miksi muuten en saa laitettua kuvia tänne? Sanoo että tiedosto on liian iso. Samoja puhelinräpsyjä oon aikasemmin saanu laitettua ilman ongelmia?
 
..miksi muuten en saa laitettua kuvia tänne? Sanoo että tiedosto on liian iso. Samoja puhelinräpsyjä oon aikasemmin saanu laitettua ilman ongelmia?

Onks sulla mitään sellaista ohjelmaa jolla kutistaa niitä?

Mä kuvaan järkkärillä RAW-tiedostoina. Sen jälkeen tungen kuvasaastan RAW-konvertteriin ja käpistelen mieleisekseni. Käpistellyt exporttaan eli ulostan nettikäyttöön niin että vakioasetuksena on enintään 600x600. Silloin pisin sivu on 600 ja se toinen riippuu kuvan sivujen suhteista.

Kyse on siis vähän samasta ilmiöstä kuin jos pistää miäspualisen olennon kylmään järveen. Tulee Saimaan Suuri Kutistaja ja pienentää ulkomittoja.
 
Joku oli nähtävästi käyny tössimässä asetuksia ja kuvat tallentunu jättimäisinä.. kukahan se jokuMuu on ollu.. en tunnusta
 
Se JokuMuu on varmaan aika mulkero tyyppi. Se tuntuu olevan syyllinen vaikka mihin!

joo, se hajottaa mun kaikki vehkeet ja hukkaa kamat. Antimidas.

mä tossa mietin että mitä positiivista tässä koronassa vois olla. Tietysti se että meitä ei pidetä syrjäytyneinä friikkeinä, vaan ihan normaaleina. Koska olen ikävä, ilkeä ja vittumainen, vilahti mieleen että autot tarttee tosiaan taas katsastaa, toi korean kilkutin pitäis olla ihan kunnossa, mutta jarruton volvo ja heppakärry.. se ukkeli on monta vuotta valittanu niistä jarruista ja sanonut ettei enää seuraavana vuonna saa tulla samoilla takajarruilla. Mutta jos nyt siihen tekis jarrurempan, ottais heppakärryn samalle reissulle, laittais maskin ja kumihanskat. Muutama köhäsy ja kellottais katsastuksen piirimestaruuden (nopeudessa siis). Vähän kyllä ilkeetä.

toisaalta, ketä edes kiinnostaa onko jonkun peräkylän pirkon kalusto leimattu jos se pyörii ympyrää omassa pihassa.

ai niin, @TomTom voinko saada majurin tilalle titteliksi universumin prinsessa? Se olis sillai kivan mahtipontinen, majuri on vähän rekkis.
 
Voikkaritehtävä on vaiheessa, ulkoistin sen kääpiöille. On edennyt raski tiinussa-vaiheeseen...

Meidän keittiössä nähtiin aamulla luonnon julmuus ja armottomuus. Kauhistuttava banahäkki onnistui saamaan Joel Juustovoileivän saaliikseen leikkuulaudalla. Joelilla ei ollut mitään paikkaa mihin paeta kun banahäkki iski jalkansa, lonkeronsa, kuorensa tai mitä ne nyt sitten ovatkaan Joelin kylkiin.

Sattui olemaan kamera käsien ulottuvissa joten otin tapahtumasta kuvan. Huomatkaa Joel Juustovoileivän kauhistunut ilme.


Banahäkin hyökkäys-1972.jpg
 
En keksinyt mihin ketjuun laittaisin, mutta ainakin sivuaa otsikon aihetta.

Minulla on 3,5v vanha tabletti ja toimii ihan hyvin vielä. Elinkaari taitaa puolen vuoden sisällä tulla täytteen, ehkä.
Normaali tilanteessa käyttäisi niin kauan kuin toimii ja ostaisi uuden. Nyt aloin miettimään mikä mahtaa olla tablettien tai muun elektroniikan saatavuus puolen vuoden päästä?
Käytän tablettia media laitteista ylivoimaisesti eniten, jo vuosia käyttänyt. Siksi itselle ajankohtainen.

Onko täällä spekulaatio-ketjua missä arvailtaisiin mikä tulee loppumaan, jos tämä tilanne tulee pitkittymään? En ainakaan heti löytänyt.
 
Meidän keittiössä nähtiin aamulla luonnon julmuus ja armottomuus. Kauhistuttava banahäkki onnistui saamaan Joel Juustovoileivän saaliikseen leikkuulaudalla. Joelilla ei ollut mitään paikkaa mihin paeta kun banahäkki iski jalkansa, lonkeronsa, kuorensa tai mitä ne nyt sitten ovatkaan Joelin kylkiin.

Sattui olemaan kamera käsien ulottuvissa joten otin tapahtumasta kuvan. Huomatkaa Joel Juustovoileivän kauhistunut ilme.


Katso liite: 38495
No menköön tämän kerran tuo selitys läpi tuosta kuvasta.. Tai sitten vikaa täällä päässä mutta ensin katsoin että tuossa on nyt kyllä jotain ihan muuta asiaa opetettu teidän nuorisolle.
Anteeeksipyyntö lienee paikallaan omasta vilkkaasta mielikuvituksesta!
 
Ajatukset pois koronasta. Arvatkaa tämä on?
1584963763892.jpeg
 
Entä tämä?
1584963880255.jpeg
 
Entä tämä?
1584963950295.jpeg
 
Back
Top