Karjalan Lennosto saa uuden laivuerakennuksen

Tvälups

Ylipäällikkö
yle uutiset Savo 21.11.2012 klo 14:33
Karjalan Lennosto saa uuden laivuerakennuksen

Lisätilaa tarvitaan niille 70 työntekijälle, jotka siirtyvät Rissalaan puolustusvoimauudistuksessa.

Mistä on kyse?

Karjalan Lennostolle rakennetaan uusi laivuerakennus Rissalan lentokentälle
Syynä on puolustusvoimien organisaatiouudistus, joka keskittää Hornet-hävittäjät Karjalan ja Lapin lennostoihin
Siilinjärvelle puolustusvoimauudistus tuo 70 työntekijää

Karjalan Lennostolle rakennetaan uusi laivuerakennus Rissalan lentokentälle.

Puolustusministeriö ja rakennuksen tuleva omistaja Senaatti -kiinteistöt ovat alustavasti allekirjoittaneet sopimuksen rakennustöiden aloittamisesta. Lennosto vuokraa laivuerakennuksen kesällä vuodesta 2014 alkaen. Vuokrasopimus maksaa puolustusvoimille reilut kuusi miljoonaa euroa.

Nykyinen laivuerakennus peruskorjataan myöhemmin lentotekniikkakeskuksen käyttöön.

Vuodesta 2015 voimaan tulee puolustusvoimien uusi organisaatiouudistus, jonka myötä Ilmavoimat keskittää Hornet-hävittäjät Siilinjärvelle Karjalan Lennostoon ja Rovaniemelle Lapin Lennostoon.

Lennoston nykyinen laivuerakennus jää liian pieneksi uusille ja vanhoille sotilaille ja varusmiehille. Lisääntyvä toiminta vaatii myös muita uusia investointeja Rissalassa.
 
Samanlaiset operaatiot tulevat Pirkkalaankin, kasarmeja lisää kun varusveijarien määrää kasvatetaan ja tulevat kuljetuskoneetkin kun eivät mahdu Hornet-halleihin, joten halliprojektiakin piisaa... Platan vahvistamisesta puhumattakaan!
Joku tulee rahastamaan rakennusprojekteilla!
Säästöä?
 
AKE-ukki huomasi pv-uudistuksen sisällön, hyvä hyvä.

Varuskuntia lakkautettiin vetoamalla säästöihin, joita syntyy kun "puolityhjillään" olevien kasarmien vuokrakustannuksista irtisanoudutaan.
Nyt on kuitenkin ilmennyt, että jokaiseen jäljellejäävään varuskuntaan on tarve rakentaa lisätiloja kapasiteettipuutteen vuoksi.

Entäpäs sitten ne mittavat maankuljetus- ja rakennusurakat kun lakkautettujen varuskuntien maisemia (mm ampumaradat) entisöidään?

Follow the money -sano. Ainakin jokunen rakennusfirma turvaa olemassaolonsa seuraavien lamavuosien ajaksi...

Puolustusvoimat säästää kustannuksista tinkimättä.
 
Puolustusvoimiin pitäisi palkata enemmän talousosaamista omaavia ihmisiä. Lisäksi tulisi perustaa erillinen puolustusvoimia ja puolustusministeriötä valvova ulkopuolinen viranomainen. Vaihtoehtoisesti VTV:hen voitaisiin perustaa erillinen PV: tä ja puolustushallintoa valvova yksikkö jenkkien GAO:n tapaan. Myös puolustusministeriön tulisi tarkentaa omien hankkeidensa valvontaa. Upseereille tulisi saada jonkinlaista tulosvastuuta ja hankkeiden ja hankintojen onnistumista tulisi säännönmukaisesti seurata ja arvioida. Myös jonkinlainen lainsäädäntö pakollisesta uudesta eduskuntakäsittelystä esim. projektin kustannusten noustessa yli 100% hankkeen alkuperäisestä kustannusarviosta voisi toimia.
 
Mielestäni Englantilaisillakin on samanlainen valvontamekanismi.
 
Back
Top