Kauhavan lentosotakoulussa ei löysäillä viimeisenäkään vuonna

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 9.1.2014 klo 11:02
Kauhavan lentosotakoulussa ei löysäillä viimeisenäkään vuonna
Kauhavan lentosotakoulun toiminta siirtyy vuoden loppuun mennessä Jyväskylän Tikkakoskelle. Maanpuolustustahtotila on kuitenkin lentosotakoulussa vielä korkealla, vaikka edessä onkin viimeinen vuosi nykyisissä tiloissa.

Alokkaita Kauhavan Lentosotakoulun hallissa vuonna 2012. Kuva: Teemu Laitila / Yle
Viimeinen saapumiserä alokkaita aloitti palveluksensa loppiaisena Kauhavan lentosotakoulussa. Lentosotakoulun lakkauttaminen ja toiminnan siirtyminen Tikkakoskelle on ollut monelle kova paikka, mutta henkilökunnan motivaatio ei ole kadonnut.

– Koulutus etenee ihan samalla tavalla kuin aina ennenkin, vaikka viimeinen vuosi onkin edessä. Ei täällä löysäillä, ja maanpuolustustahtotila on korkealla edelleen, kertoo lentosotakoulun kapteeni Juha Saarimaa.

Myös Saarimaa siirtyy tehtävissään Jyväskylän Tikkakoskelle vuonna 2015.

– Se oli ihan selvää, kun upseerin uralle lähti, että siirtymiä tulee. Lakkautus painaa kyllä mieltä silloin, kun sitä pysähtyy miettimään, mutta työtä tehdessä ei sitä niin tule ajateltua, Saarimaa pohtii Kauhavan lentosotakoulun ovien sulkeutumisesta.

RUK alokkaan päämääränä
Lapualainen Jesse Mörsky on yksi viimeisen saapumiserän alokkaista. Nuori mies on tyytyväinen, että ehtii suorittaa palveluksen kotipaikan lähellä.

– Kyllä se varmaan esimerkiksi lapualaisia kavereita harmittaa, kun eivät pääse enää tähän lähelle palvelukseen. Lomille on mukava lähteä lähelle, ja näkee tyttöystävääkin, miettii Mörsky.

Mörskyn tarkoituksena oli alun perin olla lentosotakoulussa vain puoli vuotta, mutta mieli on muuttunut. Mahdolliset opintopisteet tulevaan koulutukseen palomiehenä kiiltelevät jo silmissä.

– Tällä hetkellä tavoitteena olisi päästä johtajakoulutukseen reserviupseerikouluun. Siitä olisi hyötyä työelämässä ja opinnoissa, ja olisihan se mukavaa, jos olisi korkein arvo veljesten ja sukulaisten kesken, naurahtaa Mörsky.
 
Back
Top