Kazakstanistanin mellakat

Mitenköhän Venäjän interventio Kazakstaniin tulee näkymään Ukrainan rajalla? Onko tarpeeksi joukkoja kahteen operaatioon samaan aikaan? Kazakstan on iso maa ja oman onnensa nojaan sitä ei voi jättää jo Venäjän avaruuskeskuksen takia
 
kohta venäjä tulee marssimaan vaunuillansa kazakstaniin. Käyu samanlailla kuin prahassa.

Pitkät välimatkat aromaisemassa. Voi siellä vaunuilla ajella, mutta turvatonta on joka hetki. Ei se vaunuill ajeleminen tuolla taida mitään ratkaista.
 
Vallankumous ei ole koskaan kansan, vaan hallitusvallan syytä. (J. W. von Goethe)

Jotka tekevät rauhanomaisen vallankumouksen mahdottomaksi, tekevät väkivaltaisen vallankumouksen välttämättömäksi. (John F. Kennedy)

Joka on kylvänyt etuoikeuksia, joutuu korjaamaan vallankumouksia. (Claude Tillier)

Vallankumouksia ei tehdä ruusuvedellä. (Edward Bulwer-Lytton)

Jos polttoaine on valmiina, on vaikea sanoa mistä suunnasta tulee kipinä, joka sen sytyttää. (Francis Bacon)

Nouse Kazakstanin kansa, nouse sorron yöstä!
 
Aseita otettu miliisiltä ja sotilailta: pistooleita, rynkkyjä, tarkkuuskivääreitä, käsikranaatteja, rgp:eitä, luotiliivejä. Kuulostaa kapinalta, vielä kun tietäisi kuka sitä johtaa?
Minä en nyt tiedä, että onko hyvä vai huono asia noiden aseiden saanti siviileille. Ehkä. Mutta kapina pitäisi olla organisoidumpaa ja johdettua. Nyt näyttää, että raivolla rikotaan koko maa unohtaen, että siellä pitää huomennakin elää. Ei vallankumoukseen tai kapinaan tarvitse kuulua kaiken rikkominen. Jos esim. kaikki poliisiautot rikotaan, niin kohta joudutaan ostamaan uudet riippumatta siitä kuka pääsee niskan päälle.
 
Kun Kazakstanissa korottaa kaasun hintaa, on se kuin varastaisi kansalta!
Tarkoittaa sitä että kleptokratia vie kaasua ulos koska siitä saa paremman hinnan eikä anna mitään vastineeksi.
Todennäköisesti Kazakstanissa käytetään kaasua lämmitykseen ja lasku on sen mukainen.

Voi ehkä sanoa että on liikkeellä miljoonia vihaisia nuori miehiä. Se on asia mille ei voi edes Venäjä yhtään mitään.
Toivottavasti näillä miehillä olisi kunnollinen johtaja.
Ainoa mitä he voivat toivoa on ettei Baikonurin avaruuskeskusta tuhota. Olisi siinä nauramista!
Baikonur on Kazakstanille tulonlähde joten ei siellä varmaan kellään ole erityistä intressiä sitä mennä paskomaan.
Mutta mutta, asiat etenee nopeasti, kerkiääkö Putin edes pistää Valkyyrioiden ratsastuksen soimaan ja pistää Wagnerin paikalle ennen kuin uudet tapetit on jo seinässä??
 
Kazakstanin presidentti Kasym-Žomart Tokajev on pyytänyt Venäjän johtamaa sotilasliittoa ODKB:tä eli Kollektiivisen turvallisuussopimuksen järjestöä apuun Kazakstanin mellakoita nujertamaan. Tokajevin mukaan kyseessä on ”terroristinen uhka”.

Tokajev kertoi pyytämästään ODKB-avusta televisioidussa puheessa. Puhe oli keskiviikkoiltana jo toinen muutaman tunnin sisään.


Kollektiivisen turvallisuussopimuksen järjestöön kuuluvat Venäjä, Valko-Venäjä, Armenia, Kazakstan, Kirgisia ja Tadžikistan.




Keskiviikkoiltana paikallinen media raportoi uutistoimisto AFP:n mukaan maan sisäministeriön kertoneen, että kahdeksan ihmistä on kuollut mellakoissa. Kuolleet ovat poliiseja ja sotilaita. Lisäksi yli 300 poliisia ja sotilasta on loukkaantunut.

Loukkaantuneiden määrä kasvaa koko ajan. Kaupungin poliisipäällikön mukaan radikaalit ovat hyökänneet kaupunkiin, hakanneet 500 siviiliä ja ryöstäneet satoja liikkeitä.


Kaupungin terveysviranomaisten mukaan 190 henkeä on tarvinnut sairaanhoitoa. Heistä 137 on poliiseja.


Almatyssa viranomaiset ovat kehottaneet kansalaisia pysymään kotona.


Noista uutista ei koskaan tiedä mikä totta koskien siviilejä....
 
Jotenkin tuntuu, että silloin kun Neuvostola romahti jotkut tahot sopivat tulevasta..Kun Neuvostoliiton nousu on varma,eronneet naapurit alkavat haluamaan takaisin äiti venäjään...Valkovenäjä tekee saman homman...Ukraina juntturoi hieman,mutta sama peli on myös siellä.Näyttelyä. Länsi antaa kalustoa, mutta menevätkin viholliselle.Takinkääntäjiä.Perse, kun ei ole verbaalista lahjakkuutta, mielestäni kuitenkin näyttää tulevaisuus tältä.
 
Jotenkin tuntuu, että silloin kun Neuvostola romahti jotkut tahot sopivat tulevasta..Kun Neuvostoliiton nousu on varma,eronneet naapurit alkavat haluamaan takaisin äiti venäjään...Valkovenäjä tekee saman homman...Ukraina juntturoi hieman,mutta sama peli on myös siellä.Näyttelyä. Länsi antaa kalustoa, mutta menevätkin viholliselle.Takinkääntäjiä.Perse, kun ei ole verbaalista lahjakkuutta, mielestäni kuitenkin näyttää tulevaisuus tältä.
Sulta näyttää puuttuvan muutakin lahjakkuutta, kuin vain verbaalista. Mitä jo jättäisit tällaisten asioiden pohdinnan toisille ja tekisit vaan sen mitä pyydetään? Tai no älä tee sitäkään. Syö ja paskanna.
 
Back
Top