Kenraalien määrä vähenee

Vau, nyt menee tosi huonosti, tosin tarjoaa tämä kikatuksiakin

Sodanajan joukkoja vähennetty kolmanneksella
Muuta henkilökuntaa kymmenesosa

nyt alkaa poru kun kolmen eläköityvän kenraalin tilalle ei ylennetäkään uusia

Sekä Puolustusvoimat että Upseeriliitto kuitenkin arvioivat, että kenraalien vähentäminen ei vaikuta Suomen puolustuksen uskottavuuteen.
 
Vau, nyt menee tosi huonosti, tosin tarjoaa tämä kikatuksiakin

Sodanajan joukkoja vähennetty kolmanneksella
Muuta henkilökuntaa kymmenesosa

nyt alkaa poru kun kolmen eläköityvän kenraalin tilalle ei ylennetäkään uusia

Miten käy puollllustuksen uskottavuuden tällaisessa mylläkässä?:cool:
 
Enää voidaan jakaa runsaat viisi kenraalia per liikkeelle saatava prikaati? Ei tuu mitään...
 
Enää voidaan jakaa runsaat viisi kenraalia per liikkeelle saatava prikaati? Ei tuu mitään...

Onneksi eläköityneet saadaan tarvittaessa kehiin ja ylentää everstejä harmaassa vaiheessa sitten....niinhän sitä moni muukin asia jää siihen vaiheeseen. Noh, huvittaa lähinnä koko tuo uutinen. Kokonaista kolme kenraalia jää valtakunta vajaaksi, voi herra hyvästi hallikkoon, siinä on onnettomuuden siemen....NATOON ja vähä äkkiä.
 
Niinhän tässä on viime aikoina edetty, että sodanajan joukoista on hävinnyt vuosituhannen vaihteen jälkeen luokkaa 60%. Viime vuonnahan esitettiin siitä huolimatta kadiksen sisäänoton lisäämistä. Jos upseereita tarvitaan lisää, niin pitäähän kenraalikunnan osuutta tietenkin lisätä samassa suhteessa, tai henkilöstön rakenne on uhkana vinoutua. Kehitys on toki ymmärrettävää, mitä vähemmän joukkoja on, sitä huolellisemmin niiden käyttö pitää suunnitella :rolleyes:
 
Joku Führerreserve täydellä palkallako näille kenraaleille ilman joukkoja muka pitäisi Upseeriliiton mielestä perustaa? Kyseisessä ammattiliitossa voitaisiin ehkä vähän miettiä tuota tiedotusstrategiaa uudestaan pikkusen nöyremmältä pohjalta.
 
Näitä kenuja tarvitaan johtamaan kaikkia niitä Combat Grouppeja jotka tänne lähetetään Nato-option avulla.
 
On syytä muistaa, että prikaatikenraalit ovat olivat ennen vanhempia everstejä joilla oli myös ylimääräinen palkkaluokka, eli arvo on meillä sangen uusi. On myös tehtäviä, joissa arvo voi olla joko eversti tai prikaatikenraali. En tiedä mistä päästä vähennykset tehdään, mutta tuskin kuitenkaan täyskenraaleista tai amiraaleista :) . Muutos ei siis tosiaankaan ole dramaattinen jos kolme everstä saa odottaa prikaatikenraaliylennystään hetken kauemmin. Palkkaahan voi nostaa tehtävän vaativuuden mukaan ja prikaatikenraalien arvo voidaan antaa myös tilapäisesti, kuten kansainvälisissä tehtävissä on tapana.
 
Eiköhän tämä liity siihen että sotilasläänit lakkautetaan ja eläköityvien sotilasläänin komentajien tilalle ei nimitetä uusia.
 
Kenraalin virkojen määrä vähenee ja ammattiliitto upseeriliitto nostaa metelin. Tämäpä yllättävää. Totesinkin jo aikaisemmin, että upseeriliiton rooli ei ole maanpuolustusta koskevien asiantuntijalausuntojen antaminen julkisuuteen, vaan jäsenmaksunsa maksaneiden jäsentensä etujen ajaminen ammattiliittona. Tämä tosiseikka tuntuu usein olevan suuren yleisön siviilimassalle lähes mahdoton käsittää, vaikka asia on verrannollinen vaikka taannoisiin Paperiliiton "asian tuntia lausuntoihin" paperinvalmistuksen kannattavuudesta Suomessa.

Käytännössä kenraalin paikkojen vähentäminen tarkoittaa tien kenraalikuntaan muodostuvan entistä takkuisemmaksi ja kilpailun kiristymistä, jonka lisäksi ilman kenraalinvirkaa jäävät "ylimääräiset" kolme henkilöä jäävät myös ilman kenraalin palkkaa.

Kenraalien määrän lisääminen, vaikka sillä perusteella "kun kaikilla muillakin on" puolestaan hyödyttäisi upseeriliiton jäsenistöä tasoittamalla tietä kenraalikuntaan ja kenraalitason palkoille. Tämän vuoksi asia on myös upseeriliiton agendalistalla.

Tämä vain tällaisena perjantain maalailuna, sillä asialla ei ole vaikutusta maanpuolustukseen. Rakkikoirat räksyttävät ja panssarikiila kulkee.
 
Viisi kenraalia enemmän löytyy riveistä: PlM 3kpl ja ulkomaan tehtävissä 2kpl.

Reservissä varmaankin yli 100. Eikä ihan pienoisella eläkkeellä.
 
Tuon nimellisen 3 kpl kenraalivähennyksen lisäksi everstin vakansseja katoaa kymmenen. (Lähde: Ruotuväki)
 
Back
Top