Kenraalikunta kasvanut Halosen kaudella - tuottavuusohjelmasta viis?

Tvälups

Ylipäällikkö
Talouselämä: Kenraalikunta kasvanut Halosen kaudella - tuottavuusohjelmasta viis?
VU Politiikka MIIKA SAHAMIES 15.01.2012 15:08

Tarja Halosen presidenttikausien aikana on kenraalikunta kasvanut huomattavasti.
Valtion tuottavuusohjelmat kutistavat valtion virkakuntaa, mutta eivät kaikkialla hallinnossa. Kenraalikunta on säilynyt koskematttomana ja jopa kasvanut ylipäällikkönä 12 vuotta toimineen presidentti Tarja Halosen aikana, kertoo Talouselämä tuoreessa selvityksessään.

Ylimpiä upseereita on enemmän huolimatta siitä, että samana aikana Suomen sodanajan joukkojen ja koulutettavien määrä on laskenut.

Halonen jättää seuraajalleen komennettavaksi 35 kenraalin tai amiraalin arvoista ylimpään upseeristoon kuuluvaa sotilasta, mikä on neljä enemmän kuin mitä Halonen peri edeltäjältään Martti Ahtisaarelta 12 vuotta sitten.

Kenraaleita on enemmän kuin koskaan rauhan aikana, sanovat Talouselämän haastattelemat tausta-asiantuntijat. Toisaalta aina edes sota-aikana ei ole ollut yhtä paljon kenraaleita, sillä talvisodan kenraalikuntaan 1939-40 kuului 25 kenraalia. Korkeimmillaan luku oli jatkosodassa 1941-44, jolloin kenraaleita oli parhaimmillaan 50.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ilmoitti viime vuoden loppupuolella, että pääministeri Matti Vanhasen (kesk) hallitusten aikana muotoutunut tuottavuusohjelma tullaan lopettamaan. Tilalle ryhdytään laatimaan vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelmaa.
 
Mitenkäs se menikään? Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Ylitoveritar on löytänyt aatetovereita alaisikseen.
 
Mitä nämä kenraalit tekevät? Noistahan riittää useampi pataljoonankomentajaksi. Tuskin se nyt niin vaativaa hommaa on.
 
Tuo nyt on maailman vanhin temppu. Epämiellyttäväkin esimies muuttuu "arvostelukyvyttömästä idiootista" ainakin "hyvää harkintaa osoittavaksi" kun laitetaaan ylennyksiä "pojille" ja mikä parasta muut alkavat odottaa ylennystä kieli pitkällä. Älä keikuta venettä ja katso sinut palkitaan...
 
Ylennyksiä kenraalikunnassa

http://www.defmin.fi/?9_m=4856&s=8

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on puolustusministeri Stefan Wallinin esityksestä ylentänyt 1.3.2012 lukien prikaatikenraali Lauri Purasen kenraalimajuriksi ja eversti Pertti Laatikaisen prikaatikenraaliksi.

Kenraalimajuri Lauri Tapio Puranen (s.1959) on palvellut vuodesta 2011 logistiikkapäällikkönä pääesikunnassa. Aikaisemmin Puranen on toiminut Ilmavoimien esikuntapäällikkönä, pääesikunnassa johtamisjärjestelmäpäällikkönä johtamisjärjestelmäosastolla, maavoimien ilmailuosaston päällikkönä ja vanhempana osastoesiupseerina operatiivisella osastolla, Lapin Lennoston komentajana sekä Satakunnan Lennostossa operaatiopäällikkönä ja toimistoesiupseerina. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Puranen suoritti vuonna 1995. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2008. Kenraalimajuri Puranen on määrätty 1.3.2012 lukien Ilmavoimien komentajaksi.

Prikaatikenraali Pertti Olavi Laatikainen (s.1957) on palvellut vuodesta 2008 koulutuspäällikkönä pääesikunnassa. Aikaisemmin hän on toiminut Reserviupseerikoulun johtajana, Kaartin Jääkärirykmentin komentajana, pääesikunnassa apulaisosastopäällikkönä koulutusosastolla ja osastoesiupseerina henkilöstöosastolla, operaatiopäällikkönä UNTSO -operaatiossa Lähi-idässä, Urheilukoulun johtajana ja Helsingin sotilasläänin esikunnassa osastoesiupseerina. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Laatikainen suoritti vuonna 1993. Lisäksi hän on suorittanut opintoja Ruotsissa. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2002. Prikaatikenraali Laatikainen on määrätty 1.3.2012 lukien Etelä-Suomen Sotilasläänin komentajaksi.
===========================================================================================
Laatikaisen olen tavannut parissakin tilaisuudessa eli hän on ollut esiintymässä ja minä kuuntelemassa :a-smiley:
 
Tvälups kirjoitti:
Mitenkäs se menikään? Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Ylitoveritar on löytänyt aatetovereita alaisikseen.

Tuskin ylipäälliköllä on ollut muuta tekemistä tämän kehityksen kanssa kuin että on leimannut nimmarinsa papereihin :) Parkinsonin lakihan siinä on toiminnassa: byrokratia keksii itselleen lisää tekemistä. Lisäksi aina kun organisaatiota ruvetaan leikkaamaan, niin ylempi johto järjestelee kavereilleen suojatyöpaikkoja. Kun jenkkiarmeijaa ruvettiin kylmän sodan jälkeen supistamaan, niin Eurooppaan jäi armeijakuntatason esikuntia kaikkine kenraaleinen ja kaluunoineen jotka näpertelivät ehkä prikaatin kokoisten porukoiden kanssa.
 
Tvälups kirjoitti:
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ilmoitti viime vuoden loppupuolella, että pääministeri Matti Vanhasen (kesk) hallitusten aikana muotoutunut tuottavuusohjelma tullaan lopettamaan. Tilalle ryhdytään laatimaan vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelmaa.

Samaa paskaa eri nimellä......

Tämä tarkoittaisi sitä että mm. hätäkeskusten yhdistämiset lopetettaisiin ja poliisin määrärahoja ei leikattaisi, mutta toinen ääni on kellossa! Vaikka Räsänen uljaasti julisti virkakautensa alussa että HÄKE-yhdistämiset tullaan selvittämään uudelleen niin mikään ei silti muuttunut ja sama hulluus jatkuu.

Taisi olla samanlainen poliittinen yritys säästää kasvonsa ja perustella että
"on ainakin selvitetty vaikka ei voida muuttaa suuntaa", kuin +/- 0 tulokseen päätynyt Urpilaisen velkatakuiden vaatiminen.
 
Back
Top