Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
koponen kirjoitti:Kerrankin on lyödä faktaa tiskiin. Punnitsin juuri "edellismallin" lapion, 2,4 kg kun vaa'an erottelu on 0,1 kg. Kyseessä pariin kertaan terotettu, hiukan kolhiintunut mutta ehjä ja puhdas yksilö.
Aiemmin oli ei-sotaväen reissuilla noin 0% todennäköisyydellä lapio mukana, jos ei ollut ahkiokeikka. Nyt on käytännössä aina. Juurikin se että lapio menee pussukkaan ja siinä reppuun on ratkaiseva tekijä.noska kirjoitti:Mielestäni muuten tuossa lapion vaihdossa ei paino ollut ollenkaan niin vaikuttava muutos, kuin se kuljetusasennon koon pieneneminen.
koponen kirjoitti:Aiemmin oli ei-sotaväen reissuilla noin 0% todennäköisyydellä lapio mukana, jos ei ollut ahkiokeikka. Nyt on käytännössä aina. Juurikin se että lapio menee pussukkaan ja siinä reppuun on ratkaiseva tekijä.noska kirjoitti:Mielestäni muuten tuossa lapion vaihdossa ei paino ollut ollenkaan niin vaikuttava muutos, kuin se kuljetusasennon koon pieneneminen.
Eihän se rautalapion tai muun täyskokoisen työkalun väärti ole jos isoihin hommiin ruvetaan, mutta kyllä kenttälapiolla, kirveellä ja sahanterällä varustautunut partio moninkertaisen määrän hikihommia tekee rambopuukkomiehiin nähden.
noska kirjoitti:Kyllä juuri tuota mallia on ollut ja samanajan saksalaista taittovartista.
http://lord.albaani.org/armyshop/kuvat/DSC00119.JPG
noska kirjoitti:taas vetäytymisvaiheessa jäi monta kenttälapiota matkan varrelle, kun väsyneet miehet alkoivat keventää varustustaan tai eivät yksinkertaisesti ehtineet ottaa sitä mukaan kun vihollinen tyuli päälle kesken kaivautumisen.
suksisissi kirjoitti:noska kirjoitti:Kyllä juuri tuota mallia on ollut ja samanajan saksalaista taittovartista.
http://lord.albaani.org/armyshop/kuvat/DSC00119.JPG
En ole kauhean tarkasti perehtynyt lapiomalleihin, mutta mielestäni tuon ekan linkin malli on Bundeswehrin ensimmäisiä, 50-luvun malleja - vai olisiko samaa lapiota sitten tehty jo Aatun Saksassa.
Minulla on tuollainen jatkuvasti auton takakontissa. Luulin sitä ensin ruotsalaiseksi, koska ostin sen pääasiassa ruotsalaista ylijäämätavaa myyvästä Erä-aitasta Lappeenrannasta joskus vuosituhannen vaihteessa.
Varustelelekan väittämän mukaan tämä itäsaksalainen taittomalli olisi ollut jo Saksan valtakunnan armeijan käytössö ison kahinan aikana:
http://www.varusteleka.fi/product/lapiot/nva-taitettava-kenttalapio-kantotaskulla/_2J00WC5B8
Lekan pojat yleensä tuntevat kilujensa historian; tosin mokia ja väärinkäsityksiä sattuu heillekin.