Kenttäpaita

jokiranta

Alokas
BAN
Mitkä ovat parhaat kenttäpaidat, joita olette hankkineet käyttöönne sen jälkeen kun kenttäpaidat lakkautettiin? Jotkut retkeilyalan yritykset sen kaltaisia valmistavat lähes vanhoilla kaavoilla.
 
Paita, Kenttä- m/66 harmaa (eli se aito uudempi peltipaita) varikolta iskemättömänä 5€/kpl.
-tuon siviilimalli VPu:n valmistamana (erona rintatasku) hinta ??€/kpl.
Paita, Kenttä- m/94 vihreä (rvl:n versio; rintataskut ja saksalaisen sotapaidan leikkaus+napitus) läksiäislahja.

Eli näillä mennään ja lisäksi paikallisputiikista tuli ostettua riihipaitoja. Oloasuina ja ei hikeä vaativissa hommissa mitä parahimpia, muutoin en suosittele.
 
Varustelekasta, silloin kun sinne raha vielä kelpasi, tuli ostettua "ruotsalainen peltipaita" joka osoittautui ihan passeliksi aluspaidaksi, ja itävaltalainen kenttäpaita (käytetty) jonka annoin pois. Syynä ei huonous, vaan vieraan valtion tunnukset, joita en jaksanut repiä irti. Ja paidan saajalla oli kova hinku saada kenttäpaita.
 
Unohtamatta saksalaista natovihreää kenttäkauluspaitaa, jota miellyttävyytensä ansiosta käytin mielummin kuin tornin jakamaa vastaavaa. Hintaa taisi olla 3kpl/10mk ja oli aivan käypänen työpaita kun irroitteli hihaliput ja nimilaput.
 
Käytän harmaita peltipaitoja sekä joko saksalaisia tai brittiläisiä vihreitä kenttäpaitoja. En enää muista alkuperää, mutta samankaltaisiahan nuo ovat keskenään ja aika samanlaisia kuin kotimainenkin. Ehkä vähän paksumpia.
 
M/94:ääja sitä taskullista harmaata lukuunottamatta löytyy samat kuin tvälupsilta. Sitten löytyy myös tuo ruotsalaismalli. Joskus oli milpron tekemä kuuskakkosen maastokuviossa ollut peltipaidan kopio josta tykkäsin paljon, mutta sen finnair kadotti laukun mukana jollain lennolla. Saattaapi löytyä kaapista muitakin, muttei pälkähdä nyt mieleen. Paitsi jos mukaan lasketaan vanhat tukkilaismallin flanellipaidat.
 
Tvälups kirjoitti:
Unohtamatta saksalaista natovihreää kenttäkauluspaitaa, jota miellyttävyytensä ansiosta käytin mielummin kuin tornin jakamaa vastaavaa. Hintaa taisi olla 3kpl/10mk ja oli aivan käypänen työpaita kun irroitteli hihaliput ja nimilaput.

Noita sakupaitoja on minullakin puolen tusinaa; niitä sai jyväskyläläiseltä VM-Armsilta uusina 12 eurolla kappale ja liput poistettuina ne olivat mainioita toimistopaitoja ja vähän kulahteneina hyviä maastopaitoja kesäkeleillä.
Sakupaidan "ongelma" on liian avoinainen kaulus, kun ylänappi on auki; seuraava nappi saisi olla muutaman sentin ylempänä.

Nyttemmin olen siirtynyt V-lekan myymiin MilTecin vihreisiin ja khakinvärisiin ripstop-kauluspaitoihin - sellainen on nytkin päälläni.

Peltipaidat ja VPU:n flanelipaidat ovat "kutistuneet" kaapissa tai kuluneet loppuun. Mökillä taitaa olla yksi vielä työpaitana.
Ruotsalaista peltipaidan vastinetta eli kolmen napin yläavauksella varustettua vihreää kenttäpaitaa ovat monet kehuneet. Kohdalle ei ole sattunut omaa kokoani (kauluskoko 46, jenkkikoko XXL) , joten omaa kokemusta ei ole.
 
Monien jo aiemmin mainittujen lisäksi minulla on lahjaksi saatu Sastan valmistama vihreä "pelti"paita. Hyvän tuntuinen materiaali heti uudesta.

Vähälle on jäänyt käyttö muutoin kuin oloasuna. Liikunnallisista syistä on kertynyt nurkkiin teknisiä alus- ja väliasuja pilvin pimein, ja myös kunnollisia kuoria.

Yleiseen oleiluun loistavia vaatteita, ja mieluummin minä viestitän viiteryhmää peltipaidalla kuin vaikkapa telnyashkalla tai M65-maiharilla.
 
Koposen viestistä tuli mieleen että yksi telnyashkakin on kaappiin eksynyt. Onkohan ollut koskaan päälläni. Ja sitten löytyy yksi 5.11 paita. Jos eivät olisi niin turkasen kalliita niin niitä hankkisin lisää.
 
Back
Top