Keräilettekö mitään?

tulikomento

Greatest Leader
Voitin juuri Ebayn huutokaupassa itselleni Ulrich Wegenerin nimmarilla varustetun valokuvan (tämä on mallikuva). Wegener oli legendaarinen sotilas. Toimi Länsi-Saksan rajavartioston terrorisminvastaisen erikoisjoukko GSG-9:n ensimmäisenä komentajana. Taisteli kommarien "punaista armeijakuntaa" ja arabiterroristejä vastaan suurella menestyksellä. Kuuluisin operaatio oli Mogadishuun kaapatun Lufthansan matkustajakoneen panttivankien vapauttaminen.

View attachment 32019

Nonnis, tämä tuli eilen postitse. Kehystän valokuvan.

P1010010.JPG
 

Vaultboy

Luutnantti
Osaako joku sanoa mikä merkki tämä on? Eksynyt joskus pinssikokoelmaani. Rintamaveteraaniliiton merkeissä on samaa tyyliä ja elementtejä, mutten ole löytänyt netistä toista samanlaista.
IMG_20191007_200745.jpg
 

Hanski

Ylipäällikkö
Osaako joku sanoa mikä merkki tämä on? Eksynyt joskus pinssikokoelmaani. Rintamaveteraaniliiton merkeissä on samaa tyyliä ja elementtejä, mutten ole löytänyt netistä toista samanlaista.
View attachment 33496
Vahva epäilykseni on, että kuvassa on Suomi-Neuvostoliitto -seuran pinssi tai muu merkki. Huomaa "ystävyyden puristukseen" takertuneet kädet, maapallo ja sosialistista realismia edustava seppele...
 

tulikomento

Greatest Leader
Erikoisjoukkojen historiaa omaan kokoelmaan.

GSG 9:n veteraani, vääpeli Dieter Fox.

Osallistui 18.10.1977 Mogadishun lentokentällä toteutettuun iskuun (Operaatio Tulitaika / Feuerzauber), jonka tarkoitus oli pelastaa palestiinalaisten terroristien kaappaamaan Lufthansan matkustajakoneen miehistö ja matkustajat. Pelastusoperaatio onnistui täysin. Kaikki panttivangit pelastettiin ja neljästä terroristista kolme surmattiin.

P1010003.JPG
 

Hilan lukko

Kenraali
Eihän se sitten ihan täysin onnistunut...
Tietääkseni onnistui. Kuuntelin sinä päivänä radiota RAUK:n (RannJP) tykkihallin päässä, sekä luin lehdestä tapahtuneesta. Olin varma, että siinä oli vuosisadan onnistunein operaatio. Yksi tero pelastui, mutta erikoisjoukko joka toteutti operaation, tiputti kömpelösti hänet siiveltä. Suoritus, jota aina olen ihaillut.

"Numero 18, poika joka hengitti vielä. Portaiden yläpäässä hän liukui paareilta ja putosi melkein 2 metriä. Hieman tämän jälkeen hän oli kuollut."
Laskeutukaa Mogadishuun

Pidin tämän jälkeen teinipäissäni Wegenerin GSG--9:tä ykkösenä, iippojen jäkeen. Sittemmin iippojen sijoitus on kyllä tippunut.
 
Viimeksi muokattu:
Top