Kertausharjoituksia varten lisärahoitusta

pstsika

Haukka
Kotimaa 30.11. | Mirja Niemitalo

Kokoomuksen kansanedustaja Esko Kurvinen on tyytyväinen eduskunnan kertausharjoituksiin myöntämästä miljoonan euron lisärahasta.

Myös vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen saama 200 000 euron lisätuki on Kurvisen mukaan tervetullut.

”Sodan ajan joukkojen osaamisen ja suorituskyvyn sekä reserviläisten maanpuolustustahdon kannalta on oleellista, että kertausharjoituksia pystytään järjestämään. Viime vuosien leikkaukset ovat vieneet tason hälyttävän alhaiseksi”, määrärahalisäyksestä iloitseva Kurvinen toteaa.

Kertausharjoitusvuorokausi maksaa keskimäärin 160 euroa, joten lisäyksellä saadaan noin 6 250 vuorokautta lisää.

Kurvinen laskeskelee, että kokonaisuudessaan eduskunnan päätösten vaikutus on vielä suurempi, sillä vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen toiminnan voidaan ainakin osittain katsoa olevan kertausharjoituksiin verrattavaa.

Erityisesti paikallisjoukkojen koulutuksessa toiminnalla on suuri merkitys.

”Näiden toimenpiteiden lisäksi puolustusministeriö voisi katsoa vielä sisäisesti, josko lisäresursseja kertausharjoitusten järjestämiseen löytyisi. Jo muutamalla miljoonalla on merkittävä vaikutus reserviläisille”, Kurvinen sanoo.

Kurvinen on Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan puheenjohtaja.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/esko-kurvinen-iloitsee-kertausharjoitusten-lisarahasta/613896/

Siis yhteensä 1,2 miljoonaa. Todella merkittävä panostus - vähän sama kuin yksityishenkilö antaisi 5 centtiä johonkin kolehtiin tms.
:a-kiss:
 
pstsika kirjoitti:
Siis yhteensä 1,2 miljoonaa. Todella merkittävä panostus - vähän sama kuin yksityishenkilö antaisi 5 centtiä johonkin kolehtiin tms.
:a-kiss:

Kyllä se voi todella merkittävä panostus olla sille afrikkalaiselle lapselle, joka saa viidellä sentillä viiden päivän puuroannoksensa.
 
1250 reserviläistä per viis vrk hlö. Tai 625 ressua per 10 vrk hlö. Tai 6250 ressua per 1 vrk hlö.
 
Back
Top