Kesälajit (yleisurheilu ja muuta)

Hejsan

Alokas
BAN
Noniin avav tämmöisen tråådin.

Jukka Keskisalo on alkanut sesonki vähän huonost mutta hän on ollu loukantunut.
Mitä hän juoksi 3000m sileä, 8 minuutia ja 3000 esteen kanssa 8.41 minuutia?

Jonathan åstrand ja hämäläinen..100 m 10.26 ?
 
Jaha suomi ei noussut superliigan...3 jäi ilman tuloksia, seiväshyppäjä Minna Nikkanen, 3 loikkaja Alexi tammi?? ja seiväshyppäjä Bergius......

Hyvä ajan Åstrand teki 200m....20,50 sek
Keskisalo Jukan 3000 m E..8.45 min
 
Timanttiliigan avaus Dohassa yllätti ainakin minut.
Pitkämäki voitti keihään yli 88 metrin tuloksella ja Ruuskanen oli toinen yli 86 metrisellä !
Kolmiloikassa kaksi (!) heppua loikki yli 18 metriä, ovat kaikkien aikojen listalla 4. ja 5. jotka ovat tuohon pystyneet.
 
Viimeksi muokattu:
Timanttiliiga Monacossa tarjosi todella harvinaista herkkua, rikkomattomana pidetty (90-luvun kiinalaisten tekemä) ME naisten 1500m juoksussa siirtyi historiaan. Etiopian Dibaba juoksi uuden MEn 3.50,07 eli IS-uutisen aika on väärin:
http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1437109325859.html

Myös miesten 1500 m oli erittäin kovatasoinen, Kenian Asbel Kiprop kellotti ajan 3.26,69. Kuusi miestä alitti 3.30.
Taitaa olla kovin tonnivitonen, minkä olen nähnyt.

Ja Pitkämäki voitti jälleen keihään hyvällä tuloksella 88,87
 
Viimeksi muokattu:
Yöntimot ei olleet iskussa. Kummastuttaa miksi Pitkämäki aina kyntää maassa heiton jälkeen, metrejä häviää kun ei tuuttaa tukijalkaa kunnolla. Pitkämäellä on Selesnin vauhti mutta ei tukea, kykyjä olisi ME lukemiin.
 
Pekingin MM-kisojen miesten keihäsfinaali oli hienoa katsottavaa, tulostaso kivikova ja suomalaisetkin esiintyivät edukseen. Ja vielä mitali Suomeen !
Pitiköhän paikkansa kommentaattorin lausahdus, että oli eka mitali näistä kisoista Pohjoismaihin ?
 
Kyllä pitää, tanskalainen Petersen tosin oli lähellä mitalia 400m aidoissa.
Kyllä oli kova keihäskisa - kuusi miestä yli 86 metriä. Tosin pitää sanoa että voittokaksikko näytti hiukan, noh, kemiallisesti avustetuilta. Yegon silmät olivat keltaiset niinkuin takavuosina Ben Johnsonilla ja jenkkisprinttereillä, ja Abdulrahmanilla on "Arska-hampaat", iso rako etuhampaiden välissä. Edellinen on usein merkki steroideista, jälkimmäinen kasvuhormoneista...
Tietysti urheiliijoilla on harjoitustahdin vuoksi hormonituotannot luonnostaankin isompia kuin keskiverto tallaajalla.

Mitalitaulukossa kiinnittää huomiota Venäjän surkea menestys, vain yksi hopea tähän mennessä. Paljon mitalitoivoja etenkin juoksumatkoilta jäi kotiin, hämmästyttävää. Myös jenkeillä vähän mollivoittoiset kisat, vain yksi kulta vaikka melkein kaikki vahvat jenkkilajit on jo käyty. Kenia on aivan ylivoimainen.
 
Taas hieno tulospäivä MM-kisoissa. Naisten moukarin puolalainen voittaja on varmaan ylivoimaisin naisurheilija näissä kisoissa.

Bolt otti taas kerran omansa, 200 m aikaan 19.55, on huimaa menoa. Kultamitaleita alkaa olla kottikärryllinen.

Kolmiloikan voittaja Christian Taylor vetäisi viimeisellä hypyllään (18,21) maton muilta alta pois. Ei jäänyt selittelyille sijaa.

Eiliseltä jäi aika vähälle huomiolle miesten 400 m, jossa etelä-afrikkalainen voittaja Wayde van Niekerk teki parhaan ajan (43,48) mitä matkalla on 2000-luvulla tehty.
Eipä ihme, että hän joutui pistäytymään sairaalassa elpymässä kisan jälkeen.
 
Periaatteessa hienot kisat tähän mennessä. Ei ole ollut USA:n tai Venäjän dominointia, edellisellä vain yksi kulta ja jälkimmäisellä vain yksi mitali. Kenian rynnistys on ollut aika vakuuttavaa, ovat laajentaneet lajivalikoimaansakin aiemmasta ( keihäs & 400 m aidat ). Hurjin suoritus mielestäni tähän mennessä on tuo vehamalankin mainitsema 400m, Wayde van Niekerk todellakin antoi kaikkensa ja aika olikin sitten hurja. Kyllä hänestä näki siinä kalkkiviivoilla, että alkaa kangistua ja juoksun jälkeen ei jaksanut edes voittoaan juhlia... makaili vaan kentän pinnassa... Tuloksena tietty samaan sarjaan menee Yegon 92,72...
Mutta Saksa heittomaana on joten kuten pitänyt pintansa, vaikka mestaruuksia ei pahemmin ole tullutkaan. Mitaleja ja pistesijoja kuitenkin. Katsotaanpa sitten se miesten kiekko, vieläkö Hartwig jaksaa... Bolt on pistänyt Gatlinille "luun kurkkuun", vaikka 100m voitto olikin täpärä, kakkonen sitten jo melkeinpä ylivoimainen.
Suomalaisista suurin (positiivinen) yllätys on ollut David Söderberg, 6. sija on noissa karkeloissa kunnioitettava saavutus...
 
Taas tänään hurjasteltiin MM-kisoissa juoksuissa.
Naisten 200 m oli hieno kilpailu ja voittajan Hollannin Dafne Schippersin aika 21,63 on Euroopan ennätys ja korkealla kaikkien aikojen listallakin.

Miesten 110m aidat oli tuloksiltaan yllättävä, saipahan Venäjäkin kultamitalinsa.... ehkä Putin nyt vähän rauhoittuu (?)
Jenkeiltä meni pika-aitamatkat vähän alakanttiin ennakko-odotuksiin nähden, saaliina ainoastaan Merrittin pronssi, naisten kilpailussa ei edes mitalia !

USA sai balsamia haavoihin naisten pituushypyssä, kun Tianna Bartoletta pomppasi kultaa tuloksella 714

Päivän rajuin suoritus oli kuitenkin Ashton Eatonin 10-ottelun 400 metrillä juoksema 45,00 ! Ottelijalta todella kova veto, rinnastettavissa ME:hen.
 
Pekingin MM-kisat saatiin päätökseen, muutama huomio vielä:
1) Kisojen "kovin jätkä" on jenkkien kymmenottelija Ashton Eaton, jonka yhteistulos 9045 on ME
ja vielä viimeisenkin lajin eli 1500m hän veti aivan käsittämättömän kovaa. Hattu päästä.

2) Lauantai-iltana juostu miesten 5000m lähti rauhallisesti liikkeelle ja selostajakin intoutui maalailemaan "mennään iltalenkkivauhtia"
No, lenkkivauhti on meillä kaikilla erilainen, mutta kun noilla miehillä oli 3000m väliaika siinä 8.37:n vaiheilla, niin luulenpa,
että kaikille meille tavislenkkeilijoille olisi tuo vauhti kyllä enemmän kuin riittänyt, vaikka olisimme parhaassa kunnossammekin....

Ja kyllähän se maailman huipuille aika rauhallista olikin, Mo Farahin voittoajalla 13.50,38 oltaisiin ME-juoksussa jääty voittajasta hyvän matkaa toista kierrosta.
 
Vaikeeta sanoa tai osoittaa yhtä syytä moiseen menestykseen ja mistä johtui mutta uskoisin olevan monien asioiden summaa..
 
Menossa olevien Rion olympiakisojen tähän asti kovimmat suoritukset (aikajärjestyksessä)
1) Etiopian Almaz Ayanan naisten 10.000 metrin juoksun kulta ME-ajalla 29:17.45. Dibaba hävisi 25 sekuntia ja otti silti pronssin !
2) USAn Katie LEDECKYn naisten 800 metrin vapaauinnin kulta ME-ajalla 8:04.79. Paransi siis omaa, tammikuussa uitua ME:tään muutaman sekunnin.
3) Etelä-Afrikan Wayde van Niekerkin todella uskomaton 400 metrin juoksun kultamitali ja ME 43.03
4) Puolan Anita WLODARCZYKin moukarikulta omaa ME-tulostaan vielä parantaen 82.29. Omassa lajissaan todellinen supertähti.
 
Miesten keihään finaali heitetään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa klo 02.55 alkaen.

13-3-9102752.jpg
 
Timanttiliigan kauden avaus Dohassa tarjosi jälleen aikamoista tulos"tulitusta".

Eniten kiinnostusta herätti tietenkin keihäs, koska Pitkämäki oli mukana.
Tulostaso oli hurja, Saksan Johannes Vetter paiskasi upean tuloksen 89,68, mutta se riittänyt kuin kakkoseksi, koska maanmies Röhlerin keihäs liiteli lukemiin 93,90 (!)
Tshekki Jakub Vadlejch räväytti kolmanneksi tuloksella 87,91. Pitkämäen 84.26 riitti neljänneksi.

Radalla Kenian 21-v Kwemui hurjasteli 3000m aikaan n. 7.28
 
Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk teki Ostravassa uuden 300 metrin maailmanennätyksen.
http://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000005271750.html

Ostravan yleisurheilukilpailuissa päästiin todistamaan uutta maailmanennätystä. Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk juoksi 300 metriä historian nopeimpaan aikaan, 30,81.

Edellistä ennätystä piti nimissään USA:n legendaarinen pikajuoksija Michael Johnson ajalla 30,85. Kyseinen tulos oli juostu vuonna 2000.

300 metriä on harvinainen matka, eikä sitä juosta lainkaan esimerkiksi arvokisoissa.

Van Niekerk tunnetaan erityisesti 400 metrin juoksijana. Hän on matkan puolustava olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Hänellä on hallussaan myös Rion olympiafinaalissa syntynyt 400 metrin maailmanennätys 43,03.
 
Back
Top