KGB/FSB Suomessa: agentteja, toimintaa, myyriä

Aloitetaanpa Mitrohin listan innoittamina KGB:n Suomen toiminnan keskustelu.

Mitrohin listalla mainitaan valmentajana urheilupiireissä tunnetuksi tullut Martti Kempas (ja vaimonsa Pirkko).

538538p1665EDNmainn%20002.jpg


Kempas jäi aivan vastikään muuten eläkkeelle Työväen urheiluliitosta.

Aivan kuten monen muun KGB-listatun taustoista, löytyy Kempaksenkin elämästä Itä-Saksassa vietetty aika tämän artikkelin mukaan. http://www.tulaviisi.fi/Jutut/TabId...8203/Valmennuksen-legenda-jai-elakkeelle.aspx

Voidaanko sanoa, että jos jonkun historiasta löytyy Itä-Saksa jakso, on syytä epäillä?

(PS.Liittokansleri Angela Merkeliltä löytyy :)
 
... Voidaanko sanoa, että jos jonkun historiasta löytyy Itä-Saksa jakso, on syytä epäillä?

(PS.Liittokansleri Angela Merkeliltä löytyy :)

Itä-Saksan lisäksi samaa työtä tehtiin meitä lähempänä. Osa tästä tuli pienelle historiastamme kiinnostuneelle osalle suomalaisia ilmi, kun siivu Supon arkistoa 80-luvulle saakka aukesi.

Asiakirjojen joukosta löytyi mm. rutiininomaisia valvontaraportteja vieraan vallan asiamiesten säännöllisistä tapaamisista nuorten, nousevien suomalaisten puoluepoliitikkojen kanssa.

Raporttien laatimisen aikaan nämä nuoret puolueaktiivit olivat vielä yleisölle tuntemattomia. Vasta vuosia myöhemmin heidän nimensä tulivat tutuiksi sekä Suomen, että EU:n korkeissa polittisissa asemissa, ja ovat sitä edelleen.

Nimien joukossa oli tavalliselle, turvallisuudentunteeseen tuudittautuneelle kansalaiselle melkoisia yllätyksiä. Eräs heistä oli vastaavassa asemassa kuin Angela Merkel, mutta meitä suomalaisia paljon lähempänä oleva henkilö.

Tästä yhteydestä ei jostain (ymmärrettävästä?) syystä ole yleisesti uutisoitu, joten olisi kiva tietää, miten moni tämän palstan lukijoista löytää omasta yleistiedostaan nimen heti..? :)


Vihje linkissä: http://maanpuolustus.net/threads/limnell-suomi-on-hybridisodankäynnin-kohteena.3741/#post-150048
 
Paavo Lipponen?

Vaikkei nimi vielä ollutkaan se tavoiteltu Merkelin mahdollinen kotimainen hengensisar, niin vastauksesi on silti aivan oikein, koska myös tämä ehdottamasi henkilö todellakin löytyy Supon arkiston vieraan vallan asiamiesten tapaamisraporttien joukosta!

Kyseisestä tiedotusvälineiden edessä harvasanaisena tunnetusta ex-pääministeristä mainittiin Seppisen kirjan lähteinä olleissa suporaporteissa hauskasti, että hänen ja ulkomaisen lähetystövirkailijan kahdenkeskisissä tapaamisissa ei näyttänyt olevan puutetta jutunaiheista..! :D

Siis vielä on mainitsematta mainitun pääministerin se aikalaispoliitikko, joka oli vaikutusvaltansa ja asemansa puolesta tähän hyvinkin vertailukelpoinen, mutta vieläkin vähemmän arveluttavista ulkomaisista yhteyksistään tunnettu.

Olin kyllä minäkin yllätyksestä vetää juoman väärään kurkkuun, kun Seppisen kirjaan kootuista valvontaraporteista ensi kertaa putkahti vastaan henkilö, jonka en olisi arvannut näissä yhteyksissä esiintyneen! Tämän meidän ikioman angelamerkelimme nimi löytyy kyllä vihjelinkin lainauksia tarkasti silmäilemällä...
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: TT
Vaikkei nimi vielä ollutkaan se tavoiteltu Merkelin mahdollinen kotimainen hengensisar, niin vastauksesi on silti aivan oikein, koska myös tämä ehdottamasi henkilö todellakin löytyy Supon arkiston vieraan vallan asiamiesten tapaamisraporttien joukosta!

Kuten täällä sanottukin, tekisi yleiselle ilmapiirille monin tavoin todella hyvää vetää koko revohka ihan virallisesti, tasapuolisesti, täsmälleen pykälien mukaan, ja näkyvästi maanpetos-syyteprosessista läpi. Tai jos tuo syyte ei jostain syystä käy niin virka-aseman väärinkäyttö tms.

Kyseisestä, tiedotusvälineiden edessä harvasanaisena tunnetusta ex-pääministeristä mainittiin Seppisen kirjan lähteinä olleissa suporaporteissa hauskasti, että hänen ja ulkomaisen lähetystövirkailijan kahdenkeskisissä tapaamisissa ei näyttänyt olevan puutetta jutunaiheista..! :D

Harmi vain että on Seppisen kirja... Mies tekee todella perusteellista ja mielenkiintoista tutkimusta arkistojen uumenissa [kuten huomasin Hitler, Stalin ja Suomi -kirjan kohdalla, oli pölyä syönyt Ranskassa asti] mutta argumentointi menee välillä liian tarkoitushakuiseksi ja saa logiikan onnahtelemaan ja vetelemään mutkia suoriksi; ja lukijaa alkaa todella ärsyttää Seppisen jatkuva härvääminen muita tutkijoita kohtaan, kun välillä ei edes tiedä ketä vastaan hän nyt tällä kerralla hyökkää... Ei täytä "tieteellisen tutkimuksen" kriteerejä, mielestäni. (Esimerkiksi johonkin Jukka Tarkkaan verrattuna.) Tätä näkemystä esiintyy muuallakin, joten saattaa tulla sellaista harmillista vaikutusta että huono mies pilaa hyvän asian.

Siis vielä on mainitsematta mainitun pääministerin aikalaispoliitikko, joka oli vaikutusvaltansa ja asemansa puolesta tähän hyvinkin vertailukelpoinen, mutta vieläkin vähemmän ulkomaisista yhteyksistään tunnettu. Olin kyllä minäkin yllätyksestä vetää juoman väärään kurkkuun, kun kirjan valvontaraporteistä henkilö ensi kertaa sattui vastaan! Nimi löytyy kyllä vihjelinkin lainauksia silmäilemällä...

Ei kauhia yllätys mutta hieman kuitenkin... Tästähän saisi hauskan "Arvaa kuka?" -tyylisen ketjuleikin foorumille, hieman vihjeitä noista raporteista, ja ekana oikein arvannut saa sitten laittaa seuraavan Stasin tai KGB:n kätyrin :D
 
Ei kauhia yllätys mutta hieman kuitenkin... Tästähän saisi hauskan "Arvaa kuka?" -tyylisen ketjuleikin foorumille, hieman vihjeitä noista raporteista, ja ekana oikein arvannut saa sitten laittaa seuraavan Stasin tai KGB:n kätyrin :D

Vastauksista kyselyni maamme angelamerkeliä vastaavasta, arveluttavista vieraan vallan asiamieyhteyksistä havaitusta poliittisesta päättäjästä ei tämän henkilön kohdalla ollut tunkua. Lienenkö sitten aloittanut arvuutteluni liian korkeasta poliittisesta asemasta..?

Kuulostaa kivalta tuo "Arvaa kuka"-leikki, joten huvissa pysyäksemme voisinkin heittää seuraavan kysymyksen, lukijoiden poliittisten hämäräyhteyksien yleistiedon harjoittamiseksi.


EU-poliitikon rauhantahtoiset ensiaskeleet?

Siis seuraavaan tunnistukseen: Kuka on tämä Supon raporteista löytyvä, maamme kannalta arveluttavissa yhteyksissä havaittu nykyinen korkea EU-virkamies, joka nuorena teiniliiton aktiivina osoitti julki ajan hengen mukaista rauhantahtoaan mm. tokaisemalla lupsakasti sotainvalideille näiden palveluksista isänmaalleen: "Miksi sinne menitte?"

Helpotetaan hieman: Tunnistuskysymyksen kohde ei ole se henkilö, joka kunnostautui kaltaistensa huomattavien Euroopan maiden päättäjien ohella kymmenien miljardien kreikkatukiaisten jaossa oman maansa verovaroista, saaden yhden näille varatuista näyttävistä EU:n palkkioviroista, joskin tällä kertaa varovaisesti ilman omaa budjettia ja rahankäyttövaltaa. :D

Jos "Arvaa kuka"-leikissä annettaisiin pisteitä arvuutellun henkilön aseman mukaan, niin miten suhtautuisi jonkin oletetun hämäräpoliitikon asema EU:n virkahierarkiassa verrattuna kotimaiseen poliittiseen vaikutusvaltaan? Olisiko esim. Suomen presidentti korkeammalla, vai samantasoisena verrattavissa vaikkapa EU-komissaarin asemaan? ;)
 
Viimeksi muokattu:
Tuli Björn Wahlroos mieleen, mutta ei sovi, ja liian helppo muutenkin... jatkuu!

Edith: Samaan vastaukseen nillitän kahdesta kaameasta arkkitehdistä. C. Wegelius moraalittomana ihmisenä pääsi päästämään varsinaisen terminaattorin, J. Riikosen apajille. Esim. Itä-helsingin Itäkeskus on jälkimmäisen käsialaa (arkkitehti olkoon hiljaa mielipiteistään) ja helposti suurin ja rumin rakennelma stadissa (pieksee Espoon Leppävaaran Cellon ja ehkä jopa Vantaan Jumbon, joka sentään näyttää tarkoitushakuiselta, jos siis on ihmisiä jotka haluaisivat kiipeillä sen tympeän isohkon laatikon päälle) ja mielestäni saisi räjäyttämällä poistaa, kaikkien turvallisuuden huomioon ottaen.

Toinen on... arvaako kukaan? (Ei ole Alvari ja sokeripala, sehän on hyvän näköinen talo.)
 
Viimeksi muokattu:
DDR:n ykköspyssy Suomessa oli Kalevi Sorsa, ja hänen Merihaan kotinsakin oli tarkkailun alla ihan suomalaisten toimesta. Tarja Halonen on DDR-yhteyksistään kaluttu moneen kertaan. Erkki Liikanen, ja Ulf Sundqvist pitää mainita myös.

Epäiltiin seuraavaa: Seppo Nevala, joka oli SUPOn päällikkönä (ja entinen eduskuntaryhmän sihteeri Sorsan ajalta) , sotkeutui Alpo Rusin mukaan "tapaus Rusin" maskirovkaan. Rusi taas oli silloin presidentti Ahtisaaren tiedottaja, ja Halonen ja vielä hengissä ollut Sorsa tekivät kaikkensa, ettei Ahtisaari olisi jatkanut.

Mitäs menitte - ryhmään kuuluivat myös sekä Halonen että Tuomioja.
 
:cool:

No nyt paljastuivatkin pikku arvuutusleikin nimet kerrasta, ja muutama ylikin! Oikein hieno täyskäsi arveluttaviksi epäiltyjä hämärän poliitikan pelureitamme, värisuoria hihoistaan pursuten!
 
Viimeksi muokattu:
Ottaen huomioon että tälläkin kunnianarvoisalla foorumilla on tuorettakin verta, Ulf Uffe Sunqvistin Mulqvistin edesottamuksia on syytä/hauskaa kerrata. STS-pankki mennessään nurin aiheutti, no, paljon, ei hauskaa enää nää. Silloin SKOP oli omasta mielestään rosvolaiva, taas jopa omistaja säästöpankkien mielestä käsistä karannut mopo. SYP piteli jotain nauhoja handuissa mutta joutui ruotsiin. No joo, lyhyt ja huono historiikki, mutta alkaen Uffesta.
 
Turvallisuuspalvelumme vaikuttaa kyllä olleen KGB:n suuren kiinnostuksen kohteena.

Niinhän tuo Supo panee hanttiin vieläkin. Eikös Tiitisen listan julkistamisen eston "takuumies" ole nimenomaan Supo, joka erinäisiin venkulointihin vedoten esti listan julkaisun? Mikä siellä omassa pesässä menee likaiseksi, jos lista tulee ulos?

Kuten sanoin jo aiemmin, Arvo Pentin duunaamiset pitäisi käydä kriittisesti läpi. KGB ei tuikkaa turhakkeelle kouraan 150 donaa toimintarahaa.
 
Kyllä nämä jutut piirtävät melko nesteisen kuvan poliitikosta ylipäätään: asemaa ja valtaa, keinolla millä hyvänsä. Ja kysyttäessä motiiveja, ollaan oltu Suomen asialla. Ehkä, jos niin haluaa uskoa, mutta epäilen vahvasti, että oma suu on ollut kontin suuta lähempänä.
 
Kyllä nämä jutut piirtävät melko nesteisen kuvan poliitikosta ylipäätään: asemaa ja valtaa, keinolla millä hyvänsä. Ja kysyttäessä motiiveja, ollaan oltu Suomen asialla. Ehkä, jos niin haluaa uskoa, mutta epäilen vahvasti, että oma suu on ollut kontin suuta lähempänä.

Kuva on vääristynyt juuri tämän ulkoisen puuttumisen takia. Kaikki politiikkaan lähtevät eivät ole mätiä, mutta ne mädät saavat helposti ulkoista tukea ja sen seurauksena etenevät uralla. Suurvallat vakoilevat jopa liittolaisiaan, joten miksipä ne eivät pyrkisi vaikuttamaan myös muutoin? Rahalla saa tuupattua puolueiden henkilövalintoja ja vaalituloksia haluttuun suuntaan.
 
Monella suomalaisella poliitikolla/vaikuttajalla on tosiaan ollut ja on yhteyksiä itään. Itse olen ollut jo pitkään huolissani kuitenkin enemmän suorasta tiedustelutoiminnasta jolla mm. ylläpidetään tilannekuvaa siitä missä kukakin aktiiviupseeri asuu jne. Tämä on lähes täysin avointa tiedustelua jossa kylmänviileästi tullaan ovelle "myymään tauluja" tms. ja samalla varmistetaan asuuko henkilö x varmasti ko. osoitteessa.
Pidän suhteellisen erikoisena että tähän toimintaan ei tunnuta puuttuvan mitenkään aktiivisesti vaan annetaan toiminnan vain jatkua.
Sama tosin pätee mm. maakauppoihin tutka-asemien naapurista yms.

Mielestäni tämänkaltaiseen toimintaan pitäisi puuttua tehokkaasti, jotta annettaisiin selkeä signaali siitä että tätä toimintaa ei hyväksytä. Tosin ei taida olla tapahtumassa, kun on vaan helpompi hyssytellä asioita kuin puuttua niihin..
 
Itse olen ollut jo pitkään huolissani kuitenkin enemmän suorasta tiedustelutoiminnasta jolla mm. ylläpidetään tilannekuvaa siitä missä kukakin aktiiviupseeri asuu jne. Tämä on lähes täysin avointa tiedustelua jossa kylmänviileästi tullaan ovelle "myymään tauluja" tms. ja samalla varmistetaan asuuko henkilö x varmasti ko. osoitteessa.


Mielenkiintoista. Enpä ole törmännyt taulukauppiaaseen Idästä vuosikymmeniin. Onko niitä bongattu jossain päin Suomea?

Upseerien suosimilla asuinalueilla?

Kyllähän PV:n kantiksen osoite ym. tiedot pitäisi automaattisesti salata. Oikein kriittisillä kavereilla (hävittäjälentäjät, ylin sodanjohto ym.) miettiä sitten vielä tiukempia suojaamistoimenpiteitä kuten bulvaanin kautta kiertävä posti, omaisten tietojen salaus ym. Nytkin aika jännää että on ollut kaikenmaailman "hornet-lentäjä" dokkaria, haastattelua sun muuta mediassa, jossa äijät on omalla pärställään ja nimellään. Kyllä noissa vähintään pitäisi olla vaatimuksena, että feissi on sutattu piiloon ja äijät on koodinimillä tyyliin "Mike" ja "Andy". Erikoisjoukkojahan hävittäjälentäjät on siinä missä joku SAS-erikosjääkärikin. Ulkomaiden erikoisjoukoista vaan mallia noiden joukkojen henkilösuojaukseen.
 
Tokko Suomessakaan tätä asiaa on ihan sormi suussa ihmetelty. Asiat ovat yksinkertaisia, kun halutaan. Ja parhaimmillaan järjestelyä ei edes huomaa. Toki tämä nyt tällaisena siviilin esittämänä anekdoottina, ehkei kuitenkaan vailla jotain pohjaa.
 
Tokko Suomessakaan tätä asiaa on ihan sormi suussa ihmetelty. Asiat ovat yksinkertaisia, kun halutaan. Ja parhaimmillaan järjestelyä ei edes huomaa. Toki tämä nyt tällaisena siviilin esittämänä anekdoottina, ehkei kuitenkaan vailla jotain pohjaa.

Voi kun asiat olisivatkin aina niin hyvin kuin meille halutaan uskotella. Minäkin tiedän 10 Hornet-kuskin todelliset nimet ja asuinpaikkakunnat - vaikken tunne ainuttakaan lentäjää todellisesta elämästä.

Se on yksiselitteisesti 10 kuskia liikaa tiedetty eikä asia oikein miksikään muutu vaikka kuinka selittelisi.

Selvennökseksi: Kaikki Hornet-kuskit ovat tulleet minulle tutuiksi median kautta. Näin se ei saisi mennä.
 
Voi kun asiat olisivatkin aina niin hyvin kuin meille halutaan uskotella. Minäkin tiedän 10 Hornet-kuskin todelliset nimet ja asuinpaikkakunnat - vaikken tunne ainuttakaan lentäjää todellisesta elämästä.

Se on yksiselitteisesti 10 kuskia liikaa tiedetty eikä asia oikein miksikään muutu vaikka kuinka selittelisi.

Selvennökseksi: Kaikki Hornet-kuskit ovat tulleet minulle tutuiksi median kautta. Näin se ei saisi mennä.

Vertailukohtana meikäläisellä taas Israel, jossa pilottien nimet & kasvot ovat suurinpiirtein valtiosalaisuus. Koneita saa kyllä kuvailla ulkopuolelta, mutta piloteilla on aina lentokypärä päässä ja visiiri alhaalla kuvattaessa. Samoin lentokoneiden ohjaamojen sisäkuvat ovat iso "no-no", koska esim. mittariston tms. jutuista voi asiantuntija päätellä koneen lisäelektroniikka- ja muuta erikoisvarustusta.

Esim. itsellä ei ole ollut mitään vaikeutta tavata IDF:n maavoimien suhteellisesti korkeitakaan upseereita ja pääsin kerran jopa kiertokäynnille IDF:n päämajaan HaKiryaan sekä puolustusministeriöön. Siihen tarvittiin kyllä jo ihan lujiakin suosituksia ja turvallisuustarkastuksia.

Pilottien tapaamisiin tai lentotukikohdissa käynteihin tuli yksiselitteinen kielto, ulkomaalaiselle ei valkene se päivä, ellei kyse ole korkean tason virallisesta vierailusta. Ja en haluaisi jäädä kameran kanssa kiinni lentotukikohdan aidan takaa, joten konebongauskaan ei onnistu...
 
Hmm, kuinkahan vaikeaa olisi saada vuosittain karvaiseen kännyyn lista lentoreservinupserin kurssin osallistujista?

Siitä voi tehdä ristiinvertailun kadettiupseerimatrikkelin kanssa.

Tiedämme tai voimme arvioida Hornet-lentäjän peruspalkan ja siihen tulevat lentolisät, joten verokalenteria seulomalla voisi päästä hyvinkin tarkkaan listaan aktiivipalveluksessa olevista lentäjistä.

Sitten vain kotiosoite selville väestörekisterikeskuksen osoitepalvelusta. Jos henkilö on kieltolistalla niin lähiomaisen kuten vaimon tai lapsen kelpaa.
 
Mielenkiintoista. Enpä ole törmännyt taulukauppiaaseen Idästä vuosikymmeniin. Onko niitä bongattu jossain päin Suomea?

Upseerien suosimilla asuinalueilla?

On bongattu, tiedän itse ainakin kaksi varuskuntakaupunkia jossa ollaan tultu 1-2 viikon aikana muuton jälkeen "myymään tauluja" ja nimenomaan upseerien oville. Yhdessä tapauksessa toinen "taulukauppias" jätti auton n. 200m päähän kohteesta ja toinen käveli mm. parin rivitalon ohi ja tuli vain ja ainoastaan erään upseerin ovelle ja poistui samaa reittiä suoraan autolle, mikäli olisivat olleet myymässä oikeasti tauluja niin pitäisin tuon kaltaista toimintaa suhteellisen huonona bisneksenä, etenkin kun ko. "taulukauppiaalla" ei ollut edes tauluja mukana...

Kyllähän PV:n kantiksen osoite ym. tiedot pitäisi automaattisesti salata. Oikein kriittisillä kavereilla (hävittäjälentäjät, ylin sodanjohto ym.) miettiä sitten vielä tiukempia suojaamistoimenpiteitä kuten bulvaanin kautta kiertävä posti, omaisten tietojen salaus ym. Nytkin aika jännää että on ollut kaikenmaailman "hornet-lentäjä" dokkaria, haastattelua sun muuta mediassa, jossa äijät on omalla pärställään ja nimellään. Kyllä noissa vähintään pitäisi olla vaatimuksena, että feissi on sutattu piiloon ja äijät on koodinimillä tyyliin "Mike" ja "Andy". Erikoisjoukkojahan hävittäjälentäjät on siinä missä joku SAS-erikosjääkärikin. Ulkomaiden erikoisjoukoista vaan mallia noiden joukkojen henkilösuojaukseen.

Täysin samaa mieltä, Suomessa muutenkin on aivan liian paljon lähtökohtaisesti julkista tietoa, esim. rekisterinumeron perusteella saa omistajan tiedot yms.
En todellakaan ymmärrä miksi tuotakin tietoa jaetaan kaikille. Tietenkin tuon voi salata, mutta jo tuokin kertoo tästä sinisilmäisestä asenteesta.
 
Back
Top