Kiinan pressa visiitillä

Yleiset syyt varmaan vaihtelevat. USA:n presidentin vastaisia kylttejä tullaan sitten näkemään vähintään yhtä monta kuin oli tänään punaisia lippuja. Varmaan jo ovat varautumassa, "unelma-konsertoijien" agitaattorit siis.

Yleisesti ottaen maailmassa on helpompaa, jos ei pahoita kaikesta mahdollisesta mahdollisesti ehkä joskus tapahtuvasta mieltään jo etukäteen. ;) Saadaan se Trumppi vierailulle ensin.

Kyseessä on myös Expectation Management. Usa on vapaan maailman johtaja - Kiina taas on kommunistisen puolueen hallitsema puolityranninen sortovaltio. Jenkeiltä odotetaan vähän enemmän..

Toki, ihan eri standardeillakaan ei ole hyvä pelata. Toivottavasti ainakin Sale on ilmaissut huolensa Tiibetistä, Uiguureista, kansalaisoikeuksista, Taiwanista, Etelä-Kiinan merestä, Pohjois-Koreasta etc.

Muoks. Ja jenkkien pressa saisi Suomessa aina erittäin komean vastaanoton. Se nyt on selvää.
 
Viimeksi muokattu:
Sauli ja Xi tekee salaisen pöytälaatikkosopimuksen, että kun tuo Venäjä tuosta kuukahtaa, vedetään Kiinan ja Suomen raja tuonne hieman Uralilta itään.
:)

"Suomen ja Kiinan rajakahakat Uralilla ovat aiheuttaneet huolestuneisuutta EU:n ministerineuvostossa"......
 
Suomeen tulee pandoja!

Ne on tosi söpöjä!

Ja ne on vegaaneja!


http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704052200097760_pi.shtml

Vaan vielä pari sanaa vakavammin ylläolevan länkytyksen jälkeen, koska kulissit ovat kulisseja - vastenmielisetkin sellaiset.

Jotain suurempaa saattaa olla tekeillä, ja Suomella - sekä tasavallan presidentti Niinistöllä - siinä mahdollisesti merkittäväkin rooli. Sellainen, josta ei julkisteta ympäripyöreitä julkilausumia, vaan niistä luetaan 30 vuoden päästä jonkun asianosaisen muistelmista.

Venäjän Vladimir Putinin ja USA:n Donald Trumpin mahdollinen tapaaminen Suomessa, Niinistön taannoinen tapaaminen Putinin kanssa sekä maailman tällä hetkellä tärkeimmän valtion Kiinan johtajan kohtalaisen yllättävä tapaaminen Suomen presidentin kanssa matkalla tapaamaan maailman toiseksi tärkeimmän valtion johtajaa Washingtoniin.
 
Jättiläispandojen saapuminen Ähtäriin ei ole vielä kirkossa kuulutettu asia, vaikka pandahankkeen siunaava yhteistyöasiakirja allekirjoitettiin keskiviikkona Helsingissä itsensä presidenttien Xi Jinpingin ja Sauli Niinistön hyväksynnällä ja läsnäollessa.

Ei ainakaan, jos ähtäriläiseltä Olli Sahimäeltä kysytään. Hänen vaatimuksestaan Vaasan hallinto-oikeus jäädytti viime perjantaina Ähtärin kaupungin pandahankkeelle myöntämän rahoitustakauksen.

– Pandoja minä en vastusta, vaikka niitä tulisi Ähtäri täyteen. Veronmaksajien rahoilla ja takuilla hommaa ei kuitenkaan voi pyörittää, Sahimäki täräyttää.

958d361cb16a4ae2a8159df17eda1831.jpg


http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005158134.html
 
Mistä muuten tulee se liki miljoona vuodessa, jonka pandaparin vuosivuokra on? Kuka sen maksaa? En äkkiä usko, että Ähtärin eläintarha saisi kerätyksi sen lipputuloilla.
 
Mistä muuten tulee se liki miljoona vuodessa, jonka pandaparin vuosivuokra on? Kuka sen maksaa? En äkkiä usko, että Ähtärin eläintarha saisi kerätyksi sen lipputuloilla.


Kerran Ähtärin eläinpuistossa käyneenä(n.10Vuotta sitten), pakko todeta, että surkea, kulunut, nukkavieru paikka. Ei minkäänlaista halua palata koskaan sinne.
En tiedä onko sittemmin remontoitu. Pandojen takia en sinne palaa.
 
Voisiko Suomi antaa vastavuoroisesti muutaman liito-oravan Kiinalle. Esim. sata yksilöä rakennushankkeiden läheisyydestä auttaisi lajia selviytymään.
 
Pandat :D

Salen naamaa punoitti, olemus oli hermostunut ja väkisin väännetty naama näkkärille. Kulissien takana on nyt kerrottu, miten hommat etenee ja mitä kiina haluaa. Raja on vedetty Suomen kohdalle. Usa jos sekoilee ja hakkaa sotarumpua pohjoiskoreaa vastaan, ei kiinan kanssa hyvä heilu.

Kiina antaa trumpille tasan yhden tapaamisen putinin kanssa Suomessa, ja jos ei länkytys lopu, niin kiina pistää pataan, tavalla tai toisella. Ja tämä tultiin salelle tekemään selväksi.

Veikkaan mä.
 
Satuinpa eilen olemaan pääkaupunkinseudulla ja päädyin odottelemaan että pääsisiin manskun yli kun se oli saattueen takia suljettu. Ymmärrettävästi siellä oli liikennettä ohjaamassa poliiseja ja myöskin sotilaspoliiseja. Se, mikä pisti silmään oli jonkin kolmannen organisaation mieskaksikko. Heillä oli maiharit jalassa, mustat reisitaskuhousut, musta nappikuuloke korvassa ja vaalean ruskea villapaita (hiukka kuin se intin vihreä villapaita). Mukana oli myös palveluskoira joka ilmeisesti kävi haistelemassa pommeja tai vastaavaa - siinä kohdalla oli just jokin työmaa, joten oli reilusti paikkoja jotka oli hyvä tarkastaa. (Toim huom: koira kävi haistelemassa paikat vasta sen jälkeen kun iso musta mersu suomen valtionliput liehuen oli jo ajanut ohi, miksi näin?). Vaatetuksesta ei kuitenkaan pystynyt päättelemään että mistä organisaatiosta nämä kaverit olivat.

Hyvä tietty että valtiolta löytyy tuollaisia kavereita ja koiria, mutta jäin vaan miettimään että mistä nuo kaverit olivat.
Tuollaisia pommikoiria ei taida ihan joka paikasta löytyä... Muistelen että rajavartiolaitoksella olisi muitakin kuin huumekoiria, mutta ei tainnut olla sieltä? Mulla on myös hämärä muistikuva että poliisilla on jokin organisaatio joka huolehtii henkilösuojauksesta, joten voisikohan olla sieltä?

Eli nyt siis etsitään henkilöä joka EI tiedä vastausta kysymykseen "mistä organisaatiosta nämä kaksi henkilöä ja palveluskoira olivat", mutta jolla olisi spekulaatiota tai hyviä arvauksia. Jos tiedät tämän kysymyksen vastauksen, niin lienee parasta että et vastaa.

Anyone?
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Sauli ja Xi tekee salaisen pöytälaatikkosopimuksen, että kun tuo Venäjä tuosta kuukahtaa, vedetään Kiinan ja Suomen raja tuonne hieman Uralilta itään.
:)

Neuvostoliitossahan oli 60-luvulla kansan suussa kiertävä vitsi tuosta suuresta liittolaisesta, että (joku tuleva päivämäärä) uutisia: "Suomen ja Kiinan rajalla oli rauhallista".
 
Kiinasta sen verran, että en tiedä oletteko tehneet yhteistyötä mutta liikekumppaneina kiinalaiset ovat mitä mainioimpia. Aivan erilaisia kuin vaikkapa venäläiset usein. Asiat tehdään niin kuin on sovittu. Ala on sellainen että yrittäjät ovat käytännössä vapaita toimimaan, eli mitään isoja valtionyhtiöitä ei ole häärimässä. Toki yksilöitä ovat kuten kaikkialla muuallakin. Joidenkin kanssa hommat menee kuin junan vessa, toisten kanssa vempulointia odotettavissa vähän enemmän.

Pandaleikit ja joulupukin tapaamiset ovat tietty vähän kuin tuulahdus YYA-ajasta NL:n kanssa, mutta täytyykö tämän touhun nyt ihan huumorintajutonta olla. Tänne on tullut aika paljon kiinalaista rahaa (kuten muihinkin kehitysmaihin... :rolleyes:), aivan todella paljon kun suhteuttaa maamme kokoon ja väkilukuun. Ehkäpä minä olen sitten perseennuolija, mutta minä en kannata neliraajajarrutusta bisnesmahdollisuuksissa. Jos odotamme vastapuolilta täydellistä eettisyyttä, niin käytännössä liittynemme samalla ns. globalisaation vastustajiin kun tästä pallukasta kelvollisia liikekumppaneita on ehkä 1 mrd ihmisen asuttama alue kuudesta (edit: laajentamalla alihankintaketjuihin, tuskin kukaan enää). Ja tätä ei pidä vetää myöskään outoihin äärimmäisyyksiin, tyyliin "myydään aseita ja valvontajärjestelmiä diktaattoreille".

En ota kovin vakavasti yhdenkään keskustelijan huolta 'Kiinan nälkäänäkevistä ja sorretuista lapsityöläisistä', jos taskussa on katolta hyppivien epätoivoisten työläisten kasaama iPhone (tai melkein mikään muukaan) ja päällä HenkkaMaukkaa tai Stressmannia kaukoidän hikipajoista eikä räätälillä teetettyjä mittatilausvaatteita Suomesta, kankaiden alkuperä tietty selvitetty villapensaan siemenen tarkkuudella. Harvalla on moiseen pätäkkää.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun olen jo edellisen viestin perusteella ihan Suomi-Kiina-ystävyysseuralaispalvelun rattopojaksi, niin sanotaan nyt vielä sekin että Kiina on mukava maanpuolustuksellinen elementti siinä suhteessa, että se pakottaa rakkaan ystävämme vähä-Neuvostoliiton pitämään edelleenkin siellä rajalla ihan tuntuvia sotavoimia.

Kaikki yhdessä:

"Kuka ompi isämme? Mao-Tse-Tung. Kuka ompi äitimme? Mao-Tse-Tung." jne :D

stock-photo-handshake-between-china-and-finland-flags-painted-on-hands-illustration-with-clipping-path-405218371.jpg
 
Ei ole omaa kokemusta eikä tule koskaan olemaankaan mutta olen niistä lukenut ja lukemani perusteella kiinalaiseen ei voi koskaan luottaa. Tässä yksi kirjoitus, samantyyppistä olen muuallakin lukenut. http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001748204.html

Mielenkiintoista. Vastaava kuva (ilman omakohtaista kokemusta) oli myös itsellä ennen, mutta liekö asia sitten alakohtaista, aluekohtaista...?

Pelureitahan nuo ovat, ja kilpailevat armottomasti toisiaan vastaan alalla. Mutta onko sitten yksinkertaisesti niin, että ala on sellainen että tasainen ja varma toimittaja-asiakassuhde on mutuaalisesti hyödyllinen. Sellainen "ota rahat ja juokse" -kaupankäynti taitaa olla aika raakaa peliä sitten maasta riippumatta.
 
Ajelin tuossa yhden tietämillä Hervannasta Ruskonkehää Kolmostielle päin. Ensin tulu vastaan kolme mustaa maijaa ja melkein heti neljä lisää. Jaahas, oli siis ollut poliisikoululta tuon kokoluokan partio ainakin Helsingissä.
 
Hyvät kansalaiset, med börjare!

- Pieni Suomi pääsee olemaan mukana varsin suurissa kuvioissa, ei niinkään päätöksentekijän roolissa vaan meidän kannalta on äärettömän tärkeää tietää mitä nuo suuret (Yhdysvallat, Kiina, Venäjä ja EU) toisistaan tällä hetkellä ajattelevat.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704062200098219_uu.shtml

Presidentti totesi myös, että hän on saanut Suomen Venäjä- ja Kiina-tapaamisten tiimoilta "lukemattomia yhteydenottoja valtioiden tahoilta" jotka ovat kiinnostuneita tietämään, mistä asioista on keskusteltu.

Niinistön mukaan Suomea kohtaan osoitettu kansainvälinen kiinnostus on ollut jopa yllättävän suurta. Tästä huolimatta presidentti ei lähtenyt arvioimaan, onko Suomen painoarvo kasvanut kansainvälisen politiikan näyttämöllä.

- En usko, että kansainvälisessä politiikassa voidaan niin kauheasti tällaisia arvoasteikkoja asettaa, että ketä arvostetaan ja kuinka paljon, mutta kiinnostus sitä kohtaan mitä Suomessa ajatellaan, on kyllä yllättävän suurta, ja sitä kiinnostusta osoittavat pienemmät ja suuremmat maat, Niinistö sanoi.


Miksi Kiina valitsi Suomen valtiovierailun kohteeksi, eikä esimerkiksi muita Pohjoismaita?

- En osaa tuohon sanoa muuta kuin että sattumankauppaa se ei ole. Kiina ei tee sattumalta mitään.

Suomi, tuo maailman keskipiste :D Taitaa mennä Putinin piikkiin aika paljon tämäkin homma, mutta menee kenen piikkiin tahansa, niin onhan tämä ihan hyvää kehitystä. Kieli on ruskeana ja Ähtäri pandoja täynnä, mutta pieni maa joutuu elämään pienen maan tavalla ja sen suomalaiset ovat aina osanneet sekä hyvässä että pahassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suomi, tuo maailman keskipiste :D Taitaa mennä Putinin piikkiin aika paljon tämäkin homma, mutta menee kenen piikkiin tahansa, niin onhan tämä ihan hyvää kehitystä. Kieli on ruskeana ja Ähtäri pandoja täynnä, mutta pieni maa joutuu elämään pienen maan tavalla ja sen suomalaiset ovat aina osanneet sekä hyvässä että pahassa.

Kyllä taas on niin perus vähättelevää kommenttia vai että oikein on kieli ruskeana.

Pääasia että ruottalaaset on perkeleen kateellisia tästäkin
 
Noh 3 vuotta Kiinassa asuneena voin sanoa että uutiset XinJiangista (uiguurien muslimi-osavaltio luoteis-Kiinassa) ovat filtteröityjä äärimmäisesti. Tunnen englanninkielen opettajia jotka kirjaimellisesti joutuivat pakenemaan henkensä kaupalla etteivät uiguurit leikanneet päätä irti. Opet olivat kovin vasemmistolaisia joten mistään Daily Mail -vauhkoamisesta ei ollut kyse, pakenivat kiinalaisten perheenjäsenten kera kuitenkin etelään Kunmingiin, joka on Yunnanin maakunnan pääkaupunki ja jossa budjasin. Himalayan alavuoristoa muuten.
Kunmingissa oli siellä asuessani kolme muslimien terrori-iskua.
Vastaus näihin oli kiinalaisittain karuhko.
Ja kirjaimellisesti teloituskomppania koko koplalle ja väitetyille kätyreilleen...

Alla pari kuvaa Yunnanista... "Etelän pilvet" olisi maakunnan nimen sananmukainen käännös.


Alimmainen kuva on Lijiangista, jota en voi suositella riittävästi. Portti Kiinan Himalayaan, ja myös "Tiger Leaping Gorgeen" Yangze-joen yläjuoksulle.
Huom. kuvan vuoret ovat 6700 metrisiä. Kuvaustaso "Mustalla lammikolla" (jossa oli taimenia!) on noin 2400m.
 
Pääasia että ruottalaaset on perkeleen kateellisia tästäkin

Eivät ole pelkästään kateellisia, vaan joutuvat jopa kysymään meiltä suomalaisilta, että mitä ne kiinalaiset ruotsalaisista ajattelevat. Meiltä löytyy nyt tietoa vähän joka asiaan, kun ollaan Kiinan parhaita kavereita :D

Seuraavalla kerralla ruotsalaiset ehkä miettivät mihin paperiin nimensä laittavat...

EU-maat ovat ottaneet suoraan kantaa Kiinan rikkomuksiin ja vaatineet muutoksia. Vastikään Ruotsin, Viron ja viiden muun EU-maan suurlähettiläät lähestyivät Kiinaa tiukalla ukaasilla. Suomi ei halunnut allekirjoittaa sitä, kirjoitti Yle.
 
Back
Top