Kirkonmaa ja Rankki odottavat vielä uusia isäntiä

Tvälups

Ylipäällikkö
5.12.2013 klo 6:36
Kirkonmaa ja Rankki odottavat vielä uusia isäntiä
Puolustusvoimien alueet Kirkonmaan ja Rankin saarissa tyhjenevät joulukuun aikana, jolloin Kotkan rannikkopataljoona lopettaa toimintansa. Armeija-alueiden myynti vaatii vielä ministeriön lausuntoja, ennen kuin ostotarjouksia voidaan ottaa vastaan.

Näkymä Kotkan Rannikkopataljoonan Kirkonmaan säätornista. Kuva: Yle / Raine Martikainen
Mistä on kyse?
  • Kirkonmaan ja Rankin myynti on viivästynyt luovutuslausuntojen takia
  • Sotilaat lähtevät saarista lopullisesti joulukuun aikana
  • Armeijan alueet tyhjenevät Kirkonmaalla ja Rankissa, kun Kotkan rannikkopataljoona lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa
Armeijan käytöstä poistuvien Kirkonmaan ja Rankin saarten myynti on viivästynyt luovutuslausuntojen takia.

Puolustusvoimien alueiden myynti vaatii ympäristöministeriön lausuntoa niistä asioista, jotka vaikuttavat saarten suojeluun ja tulevaan käyttöön. Valtion Senaatti-kiinteistöt ei voi ottaa tarjouksia vastaan ennen tarvittavia lausuntoja.

– Oletin, että saamme lausunnot kesällä. Emme voi keskustella hinnoista ennen kuin ne tulevat, sanoo myyntipäällikkö Asko Taskila.

Valtio yrittää myydä armeijan alueet Kirkonmaan ja Rankin saarissa samalla kertaa. Taskilan mukaan niille on muutamia varteenotettavia ostajaehdokkaita. Saariin on suunniteltu esimerkiksi matkailupalveluita ja tuulivoimaloita.

Kirkonmaa ja Rankki tyhjenevät sotilaista vuodenvaihteessa, jolloin Kotkan rannikkopataljoonan toiminta lakkaa. Saaret on tarkoitus myydä mahdollisimman nopeasti mittavien lämmityskustannuksien takia.

– Yhden saaren ylläpitokustannukset ovat vähintään 100 000 euroa vuodessa, arvioi myyntipäällikkö Asko Taskila.
 
Back
Top