Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kitka-/puristussovitteisia asennustelineitä ajoneuvotilapäisasennuksiin?

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja koponen, 26.12.2010.

 1. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Silloin tällöin käy mielessä että vuokra-/muutenvaanajoneuvoihin pitäisi tehdä tilapäisasennuksina telinettä kannettaville mikroille, viestivälineille ja ehkä vähän valkotaulua ja karttaakin esiin. Muuten romua löytyy nurkista yllin kyllin, mutta hyvää ratkaisua jälkiä jättämättömään asennukseen ei ole oikein tullut vastaan.

  Huonekalupuolella on joskus näkynyt littutelkkaritelineitä, jotka puristetaan kahden pinnan väliin (so. lattia ja katto) kuten kontin sisälle tulevat tangot. Onkohan jotain valmista järjestelmää tai sovellettavissa olevaa pienempään mittakaavaan ja hieman pehmeämpiin olosuhteisiin?

  Jonkinlainen tanko + ristikkoliitos + kiristyshihna + kitkatassu + levykiinnike -satsi kai se lopulta olisi.

  Tai sitten rajoitetumpi versio, niskatukiin kiinnitettäviä telineitä ymv.

  Tietoa, ideoita, arvauksia? Löytyykö linkkejä referenssitoteutuksiin (tai yyveetä jos haluat salaa esitellä omasi!)?
   
 2. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Käy tutkimassa turvaistuimia. Sellainen selkä edellä matkustettava voisi antaa vinkkejä. Niissä on yleensä alaspäin lähteva tanko, joka ottaa jalkatilan lattiaan kiinni. Istuimessa on remmit, jotka vedetään auton penkin ympäri. Remmit tiukalle ja penkin jalka/tanko puristuu kunnolla lattiaa vasten. Loput penkin painosta on tietysti auton istuimen varassa, mutta kuorma leviää laajalle alueelle, joten penkkiin ei jää jälkiä.

  Nyt ei jaksa sitkeästi googlettaa, mutta vähän tähän suuntaan:

  [​IMG]
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Hmm... Sotavarusteeksi hilpeä. "Xxx siirtyy välittömästi charlie neljään. Kemppainen ja Nyyssönen, asiakirjalaatikot johtamisvälineineen. Veijonen, turvaistuimet. Mattila, auton avaimet ja kartat. Otan itse tuttipullot ja soseet. Ajoon!"

  Ajatus on siis oikeasti tutkimisen arvoinen, kiitos. Noissakin kehitys näyttää olleen nopeaa; meilläkin noita on jokunen ollut mutta selvästi primitiivisemmin systeemein. Kuorman kestoltaan varmasti tutkittuja.
   
 5. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,031
  Pisteet:
  636
  Miten olisi takapenkkiläisille kivat läppäripöydät? Nopealla googlailulla löytyi pika-asennettava pöytä takapenkkeihin. Luulen että tuo malli tarvisi jonkinlaisen varmistimen, jotta läppäri ei olisi sylissä ensimmäisestä töyssystä. Lisäksi pöytälevy saisi olla huomattavasti pitempi. ainakaan tuohon malliin ei mahdu kuin iPhone.

  http://www.pbma-fl.com/kuautrta.html

  Kuvassa on vielä oikeanlaiset eväät hommaan.
   
 6. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Itse ottaisin yhteyttä paikalliseen autourheilukerhoon ja pyytäisin jos pääsisin tutustumaan autosuunnistajien ratkaisuihin. Läppäriä siellä ei taida olla mukan, mutta monenmoista muuta viritelmää työtasoksi kyllä löytyy.
   
 7. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Ei tuonut joulupukki tablettikonetta... Sellainen olisi kiva autossa ja maastossakin, jos olisi tarpeeksi ruggeroitu.
   
 8. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  juhapar, minulle on ties mikä pukki tuonut kaikenlaisia tabletteja matkan varrella. Kenttäkäytössä hyödykkäitä vain rajatuissa sovelluksissa. Ennemmin rugged läppäri. Jopa fyysisellä näppäimistöllä varustettu älypuhelin on ollut käyttökelpoisempi.

  Mutta villakoiran ytimessä tässä on "puolikiinteä" autoasennus. Taidan luvata uuden vuoden kunniaksi toteuttaa proton alkavan vuoden aikana.

  noskan vinkki oli myös hyvä. Muutaman verkon kautta kurkitun kuvan kautta aukenee maailmaa, tosin ensisijaisesti henkilöautosta. Hpa on itselläni lähtökohtainen alusta, tai msha. Jos modulaarisuutta saa riittävästi rakenneltua, niin sitten sijoitettavuus konttiin, huoneeseen ("reppujakkara"-hengessä") etc lienee hyväksi. Olennaista on kuitenkin se, että joka kerta ei tarvitse ryhtyä rakentelu-/ruuvailupuuhiin vaan muutama selkeä kapine paikalleen, keskusvirta kiinni ja menoksi.
   
 9. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Niäämelllä on hieno tablettikone. Kysy millä hinnalla luopuu siitä. Muistaakseni tekee noin 15mm halkaisijaltaan olevia tabletteja yhden kerrallaan.
   

Jaa tämä sivu