KOK hyväksyi ryssät Pariisin olympialaisiin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Berkele
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Totta vitussa Suomi osallistuu, meillä ei politisoida kansanmurhaajien mahdollisuutta urheilla.
Tähän mennessä ollaan oltu joskus lepsuja. Toisaalta maailmalla kerrotaan Suomen löytäneen "munat" hiljattain. Jotenkin sen pitäisi näkyä edessä olevassa elämässämme.

Ryssäboikotti olympialaisissa on juuri oikeamunaisten päätös.
Ni onko munaa vaiko ei ole?

.
 
26.7.-11.8. eli kestoltaan sellainen keskiverto kalareissu poikaporukassa.
Eiköhän lähdetä porukalla Inariin mieltä osoittamaan. Keväälle muutama valmisteluviikonloppu ja kesällä kolmen viikon miekkari.

Minun pitäisi vetää yksi aika hiton iso projekti juurikin tuosta 11.8. alkaen, mutta loma on jo tienattu. Ei jää toipumisaikaa yhtään, mikä vähän huolestuttaa, mutta mitäpä en tekisi protestin vuoksi. Täytyy pistää vähän Pectusta suuhun ja syödä pari appelsiinia, että saa vitamiineja.

Vakavasti ottaen, en oikeasti aio olla sisällä sekuntiakaan, jos on mahdollisuus, että joku perheestä katsoo näitä kisoja. Olen miettinyt eri vaihtoehtoja. Voin alkaa vanhoillislestadiolaiseksi ja viedä telkkarin kierrätykseen. Minun nimeni on ovessa. Jos eivät säännöt miellytä, siitä kohdasta on viisi hirttä poikki. Saa painua. Mutta voin myös kutsua perheen kokoon, ja pidetään demokraattinen pow wow.

Muistutan, että Putin on ajoittanut aina hyökkäyksensä kisojen päätösten yhteyteen. On muistettava, että Putin piti synkän Ukraina-puheensa vuorokautta sen jälkeen, kun Suomen Leijonat oli lyönyt Venäjän olympiafinaalissa Ville Pokan ja Hannes Björnisen maaleilla. Rene Fasel, se sveitsiläinen runkku, itki vuolaasti katkeria kyyneleitä. Siitä vielä vuorokausi, ja suurhyökkäys Ukrainaan alkoi. Oliko vallan Suomen syy tämäkin sota! Olisiko Ukrainan sota voitu välttää myöntyväisyydellä olympiajäällä? Näin taistolaiset talvisota-analyytikot sanoisivat. Eihän se niin mene. Sotaa oli valmisteltu kauan. Putin vain haluaa tehdä jotain aina silloin, kun maailman katseet ovat muualla.

Jos demokratia urheiluhullussa perheessäni on kaikkien argumenttieni jälkeen vielä tulossa siihen tulokseen, että kisat ovat tärkeämmät kuin Putinin rikokset, jotka aina alkavat urheilujuhlista, en puhu mitään, mutta minulla on vielä pari vaihtoehtoa. Mietitäänpä.

Kun avajaiset tulevat, hiivin paikalle ja kokeilen miten 80-tuumainen LG kestää pari Vihtavuori nro 5:sta kolmesta metristä? Selkeä suomalainen ratkaisu, jolla moni pari viskiä ottanut perheenisi on päässyt pikku-uutisen täytteeksi.

Taitaa jäädä uistelureissu Jäämerellä parhaaksi ja miellyttävimmäksi vaihtoehdoksi. Saatan myös pakata moottoripyöräni ja häipyä pariksi viikoksi tuntemattomiin suuntiin, kunnes lopulta en tiedä, minne olen menossa enkä luultavasti edes sitä, mistä olen tulossa.

(Korjattu kieliasua vähän ja siivottu pois kymmenisen kirosanaa)
 
Viimeksi muokattu:
Jos Ukraina lähettää joukkueen olympialaisiin, niin luulen, että tukijamaatkin lähettävät. Ei hyvä, mutta odotettava ratkaisu.

Eikös Putin aloittanut sekä krimin operaation 2014 että tämän tuoreemman kahakan pian sen jälkeen kun kummissakin kisoissa tuli leijonien kukistamaksi? Jos on noin huono häviäjä, niin kannattaa pysyä kisoista poissa.
 
Hyvä kirjoitus Iltalehdessä.
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/eafb126f-718b-4eef-afbf-69a77aef45bd

Pääkirjoitus: Suomen pitää boikotoida Pariisin olympialaisia​

LAURI NURMI

Suomen olympiakomitean on päätettävä boikotista nopeasti. Samalla pääministeri Petteri Orpon hallituksen on pyydettävä muita Pohjoismaita mukaan olympiaboikottiin, Iltalehden Lauri Nurmi kirjoittaa.
Tänään klo 17:49

Venäläiset voittivat Pekingissä miesten viestihiihdon. Suomalaisten ei tule urheilla venäläisten kanssa samoissa olympialaisissa ennen kuin Venäjä on lopettanut aloittamansa hyökkäyssotansa ja Ukrainan itsenäisyys on turvattu. PASI LIESIMAA
Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) hallitus päätti, että venäläiset urheilijat saavat osallistua ensi kesänä Pariisissa järjestettäviin kesäolympialaisiin.
Ratkaisu tarkoittaa sitä, että olympialiike yrittää normalisoida Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa ja jatkaa arkeaan kuten ennenkin.

Suomen valtiolle ja Suomen olympiakomitealle KOK:n päätös ei jätä vaihtoehtoja. Suomen edustajien ja suomalaisten urheilijoiden on jäätävä pois Pariisin olympialaisista ja seuraavista talviolympialaisista, jos venäläisten annetaan osallistua niihin. Kaikki muut ratkaisut olisivat vääriä eivätkä kestäisi moraalista punnintaa.
Luontevinta on, että Suomen olympiakomitea päättää boikotista nopeasti ja tekee ratkaisustaan julkisen. Samalla pääministeri Petteri Orpon (kok) hallituksen on vedottava Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin, jotta kaikki Pohjoismaat liittyisivät olympiaboikottiin.

Suomen ei kuitenkaan pidä ehdollistaa boikottipäätöstään, vaan suomalaisten on jäätävä pois seuraavista olympialaisista, vaikka kaikki Pohjoismaat eivät liittyisi boikottiin. Luontevaa on pyytää myös Viroa, Latviaa ja Liettuaa samaan urheilurintamaan.
Suomen olympiakomitea ja paralympiakomitea tukevat kotimaassa Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua -kampanjaa.
Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) virkailijat keräävät Ukrainassa näyttöä Venäjän tekemistä sotarikoksista. Ulkoministeri Elina Valtonen (kok) on kertonut Iltalehdelle, että epäillyistä sotarikoksista on tehty 58 000 kirjausta.
Yksin tämä luku riittää ratkaisemaan sen, että suomalaisten ei pidä osallistua olympialaisiin, jos venäläiset saavat urheilla niissä.


Ihmisoikeuksien tärkeyttä verkkosivuillaan korostavan Suomen olympiakomitean on pystyttävä elämään arvojensa mukaisesti. Sama koskee Suomen valtiota, joka rahoittaa kansallista olympiakomiteaa ja sen alaisia lajiliittoja.
Urheilusta on tullut yhä selvemmin autoritääristen maiden politiikan jatke. Venäjä, Kiina, Saudi-Arabia ja monet muut ihmisoikeuksia järjestelmällisesti rikkovat valtiot käyttävät huippu-urheilua maineensa kiillottamiseen.

Suomalainen urheiluyhteisö on kipuillut tämän todellisuuden kanssa vähintään 2010-luvun alkuvuosista lähtien. Rajan on tultava vastaan tilanteessa, jossa venäläiset yrittävät pyyhkiä Euroopan kartalta 40-miljoonaisen demokraattisen maan.
Olympiaboikotillaan suomalaiset pystyvät välittämään maailmalle vahvan viestin Ukrainan tukemisen tärkeydestä ja siitä, että venäläisten imperialismille ei voi tehdä myönnytyksiä.
Jos boikotti johtaa olympialiikkeen hajoamiseen, nykymuotoinen KOK korruptioskandaaleineen joutaakin historiaan pölyttymään. Urheilun jalot arvot ja ihmisoikeudet ovat paljon tärkeämpiä asioita kuin Venäjän myötäilystä tunnettu KOK.

Sunnuntaina 20. helmikuuta 2022 Suomi voitti Pekingin talviolympialaisten jääkiekkoturnauksen loppuottelussa Venäjän olympiakomitean joukkueen maalein 2–1. Neljä päivää myöhemmin Venäjä aloitti täysimittaisen sodan.
Vuonna 2014 Venäjä miehitti Krimin niemimaan Sotšin talviolympialaisten jälkeen. Itse olympialaisissa venäläiset tavoittelivat menestystä valtiollisen dopingohjelman turvin.
Tätä kaikkea on suvaittu liian kauan. Boikottipäätöksellään Suomi pystyy vaikuttamaan kansainväliseen keskusteluun. Kaikupohjaa lisää, kun valtio ja olympiakomitea ilmoittavat samalla lahjoittavansa säästyvät rahat ukrainalaisille.
 
Boikottipäätöksellään Suomi pystyy vaikuttamaan kansainväliseen keskusteluun. Kaikupohjaa lisää, kun valtio ja olympiakomitea ilmoittavat samalla lahjoittavansa säästyvät rahat ukrainalaisille.
Säästyvällä rahalla kun ostettaisiin 155mm murkuloita, joihin omistettaisiin Venäjän joukkueen urheilijoille…

… olisi toki jo omastakin mielestä aika ronski peliliike, mutta kyllähän tuo hymyilyttää.
 
Back
Top