Kokemuksia rengaskaupoista ...

veffeade

Eversti
Alkaapas taasen olla suvikelin aika, joten avaampa tännekin topiikin rengaskaupoista. Täällä saa siis antaa "ruusuja" ja ja "risuja" rengaskauppiaista. Monenlaista kokemusta on itsellänikin. Tänään tosin törmäsin poikkeukseen yleistä linjasta, lähinnä hinnasta ja palvelusta; voiko tämä olla totta ?.

Aloitetaan tästä:

Kävin siis tänään vaihtamassa Hankook Optimo 715 (185&60/15 H84) uusiin.
Kilometrejä vanhat HK:t antoi mennä karvan auki 47 000 /2 kesää ja kuukausi päälle :( ). Pintoja oli jotain 3mm jäljellä. Toki autona on nuhapumppu Fabia II Farkku 1.4 TDI:llä ja ajotapa seniorimainen.

Ajelen lenkkiä Tampere-Mikkeli Lahti tai Jyväskylä viikottain riippuen kumpaan suuntaan kompassi mitenkin näyttää. Kyselin rengastarjouksia ajoreitin varrelta ns. pieniltä toimijoilta.

Tampereelta löytyi mielenkiintoinen toimija ylonen.net; Tässä vissiin on kyseessä jonkin sortin Tampereen paikallinen hintahäirikkö (kertoi että "paikalliset rengasvalmistajat eivät myy, koska lähtöhintojen pitäisi olla korkeampia"!, ostaa siis ulkoa). Pyysin siis tarjousta täältäkin ja sainkin (siis tarjouksen, en muuta):

> > a) Fulda EcoControl HP 352e
> > b) Pirelli Cinturato P1 376e
> > c) Hankook KH425 340e
> > d) Barum Brillantis 2 338e
>
> Nokian line 320e (postaajan huomio: tätä ei erikseen pyydetty, mutta tuli extrana)
>
> hinnat 4kpl asennettuna

Onnettomin saatu tarjous nuin yleensä oli Mansenauton (http://www.mansenauto.fi) oli Solar merkkinen täysin tuntematon rengas hintaan 400 e; kyselin lisää ja vastaus oli Nankangin halpismerkki :D !!! (repesin muuten kohtuu voimakkaasti; Koreassa suunniteltu ja Kiinassa valmistettu märkäkelin luistin... en siis yleensä koskaan kysele tarjousta ns. merkkiliikkeestä esim. Vianor tai Euromaster tai Dekk Partner)

Tässä hankinnassa on nyt sellainen tarina, jotta ehdin jo hyväksyä Jyväskyläläisen Rengasnuora:n (www.rengasnuora.fi, pahus, Dekk Partner; kohtuu iso toimija) tarjouksen uudesta kesäkumista; ketjuna oli tietty tarjouspyyntö -> tarjous -> tinkiminen -> tilaus jne :

No, menin mielestäni sovittuun aikaan paikalle; vähän ihmetytti kun 2 myyjää vartoilutti asiakasta, mutta lopulta pääsin kaupoista sopineen myyjän kanssa vastakkain: Kaveri vähän pläräs tietokonetta ja totesi tehneensä virheen; sovittuja renkaita ei sitten ollutkaan paikalla: Selitti, jotta saatavuutta ei sitten ollutkaan, +2vk ja olis varastossa; ei vaan sitten ymmärtänyt mulle kertoa ajoillaan, oli itseasiassa etwaksen pahoillaan, kun mulle ei kelvannut tuo +2vk :a-cool:. No, vahinkoa ei sinällään tapahtunut, koska ajelen Päijänteen ympäri muutenkin aina mitenpäin sattuu ja kahvilla kävin tutun tyttösen luona :).

No, paniikkii meinas iskeä; niin paljon hatutti ajella nastarenkailla kesänopeuksilla; otin siis yhteyttä tähän Ylöseen, Kyösti etunimeltään, uudemman kerran: Hän oli siis tarjonnut voimakkaasti kilpailukykyseen hintaan rengasta, mutta kun perskulen olin ehtinyt hyväksyä tuon Rengasnuoran tarjouksen :a-embarassed (joka tässä tapauksessa onneksi peruuntui...)

Asia tuli vähän äkkiä myös Kyöstille, mutta sano että renkaat löytyy varastosta ja alle saa vielä tänään, siis 12.4. (Btw: Jos ostelette rengasta pienemmiltä (=halvemmilta) kauppiailta, niin muistakaa että Saksasta tms. renkaan tulo Suomeen kestää jonkin aikaa...)

Valitsin sitten lopulta ylonenen.net:n tarjouksista tuon Nokian Line:n (joo, tiedän, Nokian Venäjän tehtaalta), mutta näyttäisi olevan ihan kelpo rengas ja tätä löytyi siis ASAP:

ADAC rankkasi itseasiassa ihan hyväks tämän Nokia Line:ni, oma kokemus (100 km), vähän äänekäs, mutta alla kulkee ja pyörii; eritoten taasen uskaltaa ajaa lätäkköön :a-grin:...

http://bit.ly/ZPomzH

Aikaa meni 30 min !!; kesäpyörien vaihto ja alle laitto.

Siis: http://www.ylonen.net

Suosittelen Kyöstiä :D. Saattaapi kannattaa ajaa jopa kauempaan ...
 
Hittolainen, tuohan on oikeasti halpa firma!

Juuri sain väännettyä alle uudet kesägummit, jotka piti tilata Englannista. Säästöä satanen suomalaisiin kumikauppoihin verrattuna, mutta tuolta olisi saanut samaan rahaan.
 
Back
Top