Kongo

Tvälups

Ylipäällikkö
yle Uutiset Ulkomaat 13.6.2013 klo 14:33
Aseellinen ryhmä poltti 16 ihmistä hengiltä Kongossa

Paikallinen turvajoukko ajoi hyökkääjät pois ja surmasi heistä seitsemän. Hyökkäys sattui levottomassa Katangan maakunnassa.

Aseistettu heimoryhmä poltti 16 ihmistä hengiltä Kongon demokraattisessa tasavallassa, kertovat YK-lähteet. Tapaus sattui kesäkuun ensimmäisenä päivänä Katangan maakunnassa Kaakkois-Kongossa.

Lwelan kylässä sijainneeseen taloon tehdyn iskun takana oli aseistettu heimoryhmä Mai Mai Bakata-Katanga. Paikallinen turvallisuusjoukko ajoi hyökkääjät pois ja surmasi heistä seitsemän.

Bakata-Katanga-ryhmä hyökkäsi myös maaliskuun 23. päivänä maakunnan pääkaupunkiin Lubumbashiin. Tuolloin hyökkäyksessä kuoli 23 ihmistä.

Katangan maakunta on maan vaurainta aluetta. Aluetta ovat piinanneet lukuisat levottomuudet siitä lähtien, kun Kongon demokraattinen tasavalta itsenäistyi Belgiasta vuonna 1960.

Lähteet:
AFP
 
YK-joukkoja taistelemaan Kongoon.

YK on muodostamassa ja lähettämässä 3000:sta henkilöstä koostuvan prikaatin (UN DRC intervention brigade) taistelutehtäviin Kongoon maata terrorisoivia kapinallisia vastaan. Prikaati koostuu Etelä-afrikkalaisista, Malawilaisista ja Tansanialaisista joukoista. Ensimmäiset joukot Tansaniasta ovat jo saapuneet perille Kongon itäosaan Gomaan.

http://www.economist.com/news/leaders/21579462-almost-unnoticed-un-about-fight-its-first-war-gamble-worth-taking-art

http://www.defenceweb.co.za/index.php?option=com_content&view=article&id=30501:sandf-contingent-training-hard-for-drc-deployment&catid=55:SANDF&Itemid=108
 
Back
Top