Koronavirus Suomessa

PS:n Tavio. Jotenkin uskallan veikata ettei hän olisi tätä mieltä mikäli hakusessa olleen henkilön nimi olisi ollut esim. Ibrahim Abu-Jabbar tai joku muu hiekkamaahan viittaava.

EvkXbT-XEAcdTHE.png
 
En näkisi tätä virolaisten yksinoikeutena.
Suomessakin vaihtoehtolääketiede voi hyvin. Meillähän on julkisuudessa ollut se näyttelijä Nordinin puoliso joka parantaa sairaita joillain hottentotti menetelmillä.
Jollain joogalla tai vastaavalla guruilulla parannetaan ja sitten päälle juodaan jotain pakuriteetä tai hopeavettä.
Hop! Eläpäs hättäile, 200g ja 29.53 euroa... kasvaa Härmässä luonnonvaraisena, maanomistajan lupa vaaditaan, paitsi jos asut Espoossa ja olet espoolainen niin silloin tulkitsin asian niin että sillä luvalla. Joulukuuset myös, ja metsä kiittää.
Eikä muuten ollut ryysistä siellä skuugessa, ainakaan ennen koronaa, koskaan... noh, Kattilajärvelle Nuuksiossa ehkä joskus, mutta muuten sai aika hiljakseen mennä siellä omassa rauhassa, varsinkin siitä pohjoiseen Lammille, Porintielle (Espoo jatkuu yllättävän pitkälle Kehä III:sen eli "susirajan" taakse!)

 
PS:n Tavio. Jotenkin uskallan veikata ettei hän olisi tätä mieltä mikäli hakusessa olleen henkilön nimi olisi ollut esim. Ibrahim Abu-Jabbar tai joku muu hiekkamaahan viittaava.

Niin. Kuvitteletko että nimi ja naama olisi julkaistu jos...? :D

Ehkä Iisalmessa - ja siihen olisi tullut nuhteet tai varoitus pääkaupungista.
Mutta entä Helsingissä jos nimi..?
 
PS:n Tavio. Jotenkin uskallan veikata ettei hän olisi tätä mieltä mikäli hakusessa olleen henkilön nimi olisi ollut esim. Ibrahim Abu-Jabbar tai joku muu hiekkamaahan viittaava.
Kerro ihmeessä lisää, kun kerran oikein jotenkin uskalsit veikata.

Hienoa ettei olla millään mutulla sentään liikkeellä.
 
Odottelen mielenkiinnolla määrääkö sisäministeri ulkonaliikkumiskiellot Iisalmeen muttei Itäkeskukseen :D
Rajoilla ei varmaan edelleenkään tule tapahtumaan yhtikäs mitään.

Edelleenkään en moitiskele kieltoja vaan sitä miksi toimitaan vasta nyt ja miksi niitä ei tehdä sinne
missä niistä on vähiten haittaa mutta eniten hyötyä eli rajoille :D

Että minä odottelen suurella innolla uutisia Haaviston viimeisimmistä tilauksista.
Ne sopii tähän tilanteeseen todella hyvin.
 
Meidän lähikaupan sushi-pisteellä oli melkein koko 2020 vuoden sushit lasin takana, ja työntekijä pakkasi ne rasiaan sen mukaan mitä osoittelit lasin läpi. Melkein lopetin kokonaan sushin ostamisen kun avasivat sen taas niin että asiakkaat saavat itse nostella sushit omaan rasiaansa. Ällöttää jotenkin takaraivossa aina se on raakaa kalaa, vaikka tykkäänkin sitä syödä, mutta nyt meni jotenkin maku kun on tottunut siihen että kokki pakkasi ne, eikä pääse ihan kaikki ihmiset rääpimään niitä sieltä itse.
Sama juttu itsellä noissa salaattipisteissä... asun yksin, ja pidän pavuista ja linsseistä, mutta niissä purkeissa tuppaa olemaan vähän liikaa yhdelle kun niitä sekoittelee mielellään, joten salaatti-asemat olivat meikäläiselle tapa rakentaa maittava ateria pari kertaa viikossa.
Vuoden ajan olen vältellyt niitä, SPAR- ja Meny -ketjut pitävät omansa kuitenkin vielä auki, ja ihan täydellä valikoimalla.
Sinä kun olet näistä asioista perillä, onko varovaisuus vielä viisauden alku tässä tilanteessa? Nämä ovat siis kylmiä eli jäähdytettyjä altaita, joissa avoimet vuokarivistöt, ja jossain lantion tasalla...? Ja usein lähellä sisäänkäyntiä, koska ovat korkean arvonlisän tuotepaletti kaupalle, ja saavat ihmiset pysähtymään, mikä taas johtaa laskennallisesti viime päätöksen impulssiostoksiin. Ihmiset ovat myös tyytyväisiä itseensä rakennettuaan oman näköisensä rasian, ja uskovat itse tehdyn olevan halvempi, koska he valitsivat sen, molemmat seikkoja jotka psykologisesti alentavat estoja ja johtavat tilastollisesti lisä-ostoksiin.
(Sorry, Behavioural Economics 1.0 käytynä joskus aikoinaan Lipastolla :) ).
 
Sama juttu itsellä noissa salaattipisteissä... asun yksin, ja pidän pavuista ja linsseistä, mutta niissä purkeissa tuppaa olemaan vähän liikaa yhdelle kun niitä sekoittelee mielellään, joten salaatti-asemat olivat meikäläiselle tapa rakentaa maittava ateria pari kertaa viikossa.
Vuoden ajan olen vältellyt niitä, SPAR- ja Meny -ketjut pitävät omansa kuitenkin vielä auki, ja ihan täydellä valikoimalla.
Sinä kun olet näistä asioista perillä, onko varovaisuus vielä viisauden alku tässä tilanteessa? Nämä ovat siis kylmiä eli jäähdytettyjä altaita, joissa avoimet vuokarivistöt, ja jossain lantion tasalla...? Ja usein lähellä sisäänkäyntiä, koska ovat korkean arvonlisän tuotepaletti kaupalle, ja saavat ihmiset pysähtymään, mikä taas johtaa laskennallisesti viime päätöksen impulssiostoksiin. Ihmiset ovat myös tyytyväisiä itseensä rakennettuaan oman näköisensä rasian, ja uskovat itse tehdyn olevan halvempi, koska he valitsivat sen, molemmat seikkoja jotka psykologisesti alentavat estoja ja johtavat tilastollisesti lisä-ostoksiin.
(Sorry, Behavioural Economics 1.0 käytynä joskus aikoinaan Lipastolla :) ).
Luulin olleeni perillä, mutta tietämyksessäni on mahdollisesti aukko. :D

Aion tosin kyllä itse jatkossakin (mikäli taruntamäärät ei ihan räjähdä käsiin kotipaikkakunnalla) ottaa ruokaa noista noutopisteistä. Sushi-tiskillä yksi hyvä bonari on että jokainen asiakas heittää käyttämänsä pihdit suoraan pesukoneeseen menevään saaviin, joten ainakin teoriassa se on turvallisempaa kuin esimerkiksi irtokarkkihyllyllä käynti missä ihmiset käyttävät samoja kauhoja.

Tosin salaattipisteillä kuumottaa ehkä enemmän ihan tavalliset ruokamyrkytykset kuin korona.
 
Lääketeollisuus on teollisuutta siinä missä muukuin teollisuus. On kehittäjää, valmistajaa, jakelijaa, oikeuksien haltijaa, tukkuria sun muuta.
Kaikki nämä voi olla eri tahoja ja monesti onkin.

Käsittääkseni Intia on maailman suurin rokotevalmistaja. Rokotteita siis tuotetaan alihankintana intialaisissa laitoksissa. Ihan niitä monikansallisten yhtiön tuotteita. Siellä tehdään missä halvimmalla päästään. Ei tuossa mitään patentteja tarvi myydä tai liisata.

Tuolla venäläisten instituutilla ei ainakaan ole omaa valmistusta ollenkaan ja rokotteet valmistetaan intiassa ja eteläkoreassa. Joissain valtioissa tehdään myös omaan käyttöön. Eiköhän muutkin valmistuta muuallakin kuin omissa laitoksissa. Itse valmistaminen kun ei varmaan ole sitä parasta ja fiineintä bisnestä.

Mutta käsittääkseni Intiassa on nyt lainsäädännöllä rajoitettu rokotteiden maastavientiä ja se koskee toki kaikkia valmistajia.
Intia laittoi lääkintään liittyvät filtterimateriaalit vientiluvan alaisiksi jo melkein vuosi sitten. Luonnollista jatkoa nuo rokotteet.
 
Luulin olleeni perillä, mutta tietämyksessäni on mahdollisesti aukko. :D

Aion tosin kyllä itse jatkossakin (mikäli taruntamäärät ei ihan räjähdä käsiin kotipaikkakunnalla) ottaa ruokaa noista noutopisteistä. Sushi-tiskillä yksi hyvä bonari on että jokainen asiakas heittää käyttämänsä pihdit suoraan pesukoneeseen menevään saaviin, joten ainakin teoriassa se on turvallisempaa kuin esimerkiksi irtokarkkihyllyllä käynti missä ihmiset käyttävät samoja kauhoja.

Tosin salaattipisteillä kuumottaa ehkä enemmän ihan tavalliset ruokamyrkytykset kuin korona.
Salaattipöytä muuten hävisi, vaikken muutenkaan käyttänyt sitä. Sushi otetaan pihdeilla, totta. Tänään loppui marinoitu inkiväri. Ja myyjä hävisi aika pitkäksi aika. Odotin pitkään, sitten hän ilmeistyi takaisin, eikä ymmärtänyt suomeksi eikä englanniksi, kun kysyin inkiväristä.
Minun piti sormella osoita sitä tyhjä oleva kulhoa melkein koskettamalla, kun hän ei tajunnut. Sitten vasta hän oivalsi ja otti alhaalta jokin säilöastia jossa sitä oli, sitten laittoi käsineet ja täytti kulhon. Lisäsin sitä reilusti wakame salaatin viereen, parin sushipalan lisäksi, kun oli kotona omatekoiset lohesta. Nyt kutittaa koko kroppa, taisin syödä sitä wakame salaattia liika.

Toivottavasti pitävät sitä jatkossakin. Kyllä ihmiset ottavat sitä "siististi" omilla pihdeilla. Minun on syötävä 2 kerta sushia kuukaudessa. Tykkän sitä.
Suosikki on valkoinen kiinteä kala, näyttää possun silavalta, mutta kaupan bufetissa sitä en ole nähnyt.
 

Wednesday, 03.03.2021, 10:42 p.m.
It is a topic that is hardly known in Germany: the relatively high proportion of citizens with a migration background in Covid-19 wards. RKI boss Lothar Wieler and several clinic doctors are concerned. FOCUS Online spoke to a medical professional about the extent of the problem, the causes and possible solutions.

Ei riittänyt raiskailu, ryöstely, murhaaminen, huumekauppa, terrorismi jne. Piti ryhtyä vielä viruslingoiksi.
 
Suomessa nähdään parhaillaan malliesimerkki siitä kuinka lähestyvät kuntavaalit sotkevat tartuntataudin torjuntatoimien käynnistämistä. Piste.

Keskustan -kynnyskysymys- on selvästi ollut hiihtolomakausi et matkailuyritykset. Piste. Rajojen kiinni paneminen a la virolaiset töömeehet ym. olisi ollut sietämätön suonenisku urakoille. Ja vihreiden on aina helppo peesata ratkaisuja, joissa rajoja pitää saada horolleen kaikkien kulkea. Marin sotkeutui pullaan ja yritti kiirehtiä - ja kas, ullattaen Keskustan pullantuoksuinen vehviläinen oikein huomautti edarin muista kiireistä vs. tartuntatauti.

Eläköön poliittinen toimintakyky ja lähestyvät vaalit. Malliesimerkki ja Mallisuoritus, kun poliittinen etu ja -tarkoituksenmukaisuus jyrää tartuntataudin vaatimukset. Kokoomus ei ole kriisissä, koska Orpo sanoi, että ei ole. Ei ole. Uskokkee nyt, ei ole.

Ihmisten pitää saada matkustaa ja lomailla ja matkailuyritysten kääriä tuohta. Nuo ovat ihan normiasioita. Mutta jos covid hyväksytään niin vaaralliseksi taudiksi kuin on esitetty ja painotettu, niin eivätkö sentään matkustelut ja tuohenkäärinnät ole sille alisteisia? Pitaako virolaisen töömeehen saada matkustaa estoitta, koska hanella on koti-ikava?

Ohhoijjaa ja voihan pullantuoksu.
 
Niin,joku voisi ajatella että kun viime kesä ,syksy ja alkutalvi nukuttiin niin näitä skenaarioita olisi ollut aikaa pyöritellä ja valmistella lainsäädäntöä etukäteen.
 
Back
Top