Koronavirus Suomessa

Marakatti

Kenraali
Käsittääkseni riskialttein "nykyajan" rokotus oli sokeripala-poliorokotus 1985. Siihen sisältyi suuria riskejä, onneksi rokotuksesta sarastuneiden/vammautuneiden määrä jäi muutamaan.

Meil meni perhetuttavalta tuolloin työkyky tämän sokeripalan kanssa. Itsehän en hirveitä muista noista ajoista ku vasta muutaman vuoden olin maailman menoa ihmetellyt ja opetellut perus hommia ! Mitenkähän paljon noita vammautuneita tuli tuolloin ?
 

SatSotHist

Kersantti
Meil meni perhetuttavalta tuolloin työkyky tämän sokeripalan kanssa. Itsehän en hirveitä muista noista ajoista ku vasta muutaman vuoden olin maailman menoa ihmetellyt ja opetellut perus hommia ! Mitenkähän paljon noita vammautuneita tuli tuolloin ?

Hoitsu-koulussa käytiin tuota jonkin verran läpi, mutta muistikuvat hataria. Muutama paha tapaus, kymmenkunta lievempää. Todennäköisesti osa noista oli saanut polio-tartunnan ennen rokotetta.

Hyvä ymmärtää että rokote ei paranna taudista, se vain auttaa elimistöä valmistamaan vasta-ainetta ennakkoon.
 

baikal

Supreme Leader
Mitä nämä "tapaukset" olivat? Tämän mukaan rokotepolio todettiin yhdellä henkilöllä.

Taisi niitä sentään olla useampi, mutta ei paljon. Polioepidemian vastainen rokotusohjelma käynnistyi YYA-Suomessa nopeasti. Ja se rokottaminen toteutettiin linjakkain metodein, muistan sen, kun meitä nuoria möllejä jonotti tippa-iitan luukulla piiitkät jonot, luukulta karkki suuhun tarjottimelta omin käsin ja eikun matka jatkui. Hatarasti muistelen, että vatsassa kaiveli pari päivää se karkki, mutta saattoihan se nuoren miehen vatsassa kaivella muutkin harrastukset.:)
 

Starpom

Majuri
Psykoosia pukkaa. Labrasta karannut virus johtuu ilmastonmuutoksesta..
Marin on sitä sukupolvea, joka on aivopesty koulussa ilmastonpelastusasioilla. Pelastus lähtee lillukanvarsista. Aasiassa ja Afrikassa väestö- ja elintasoräjähdys ja pienessä Suomessa maailman laidalla maksetaan kaiken maailman hyvittelymaksuja ja itsemme kipeiksi milligrammapäästöistä. Ja heti sen jälkeen maksamme muiden maiden kuluja ja elinkeinorakenteen vahvistamisia.
 

PM

Kapteeni

Sanna Thunberg tykittää faktoja viruksesta.
Iltalehden asiantuntija lyttää Sannan vision:
Aivelonkin kertomuksen logiikka tosin ontuu (sillä varauksella, että toimittaja ei ole sotkenut).
Esim:
Aivelo muistuttaa, että luontokato ja ilmastonmuutos kuitenkin kietoutuvat toisiinsa: esimerkiksi jos metsiä hakataan, se tuhoaa lajeja ja niiden elintilaa, mutta hakkuu edesauttaa myös ilmastonmuutosta, koska metsän muodostama hiilinielu katoaa.
Lihavoitu osuus ei pidä paikkaansa. Metsä tai sademetsä ei ole hiilinielu. Jos se olisi hiilinielu, niin hiiltä pitäisi varastoitua jonnekin. Tätä ei tapahdu sen jälkeen, kun puut ovat täydessä mitassa ellei puuta käytetä esim. rakentamiseen jolloin hiili varastoituisi rakennuksiin.
 

Starpom

Majuri
Olen samaa ikäluokkaa Marinin kanssa enkä kyllä muista että olisi ala-asteella, ylä-asteella saati sitten lukiossa ollut puhetta ilmastonpelastusasioista.
70-luvun kouluopeissa ilmansaastumista mainittiin tapahtuneen vain Aasian ja Ameriikan suurkaupungeissa. Muualla ongelmaa ei ollut. Nykyään ilmaston "pelastaminen" on kaikessa politiikassa. Ilmastronsuojelun ylikorostaminen kohtuuttomuuksiin asti on viimeisten 20-30 vuoden aikana keksitty keino kerätä rahaa, joka ei pelasta ilmastoa. Halukkaat voivat maksaa hyvitysmaksuja, jos kokee ahdistusta ilmastonpilaamista lennähdettyään jonnekin. Jos kaikki suomalaiset maksaisivat olevien verojen ja maksujen lisäksi ilmaston hyvitysmaksuja, pelastuisiko maapallon ilmasto?
 

Bwana

Majuri
"Ja mullehan te ette ala kitisemään!"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...oittavat-kiuruun-ja-stm-aan/8147176#gs.1a3szr

MTV Uutisten tietojen mukaan ministeri Kiuru on todennut sote-ministeriryhmälle, että jos tilannetta pidetään epäreiluna, voidaan ravintoloiden rajoituksia tiukentaa uudelleen tai jopa sulkea terassit.

Mitä tuon/noiden päässä liikkuu? Millainen ihminen päästää suustaan tuollaista? Varsinkin ollessaan ministerinä? Elinkeinon harjoittamisen vapauden rajoittamiseen ei vissiin kuitenkaan yhden miss... ministerin natsat taida riittää, ei edes tämän kiukustuessa?

Ihan oikeasti, tuo on sitä mitä Eritreassa tehtiin. Jos jollakulla meni muita paremmin, ei mennyt kauaa.

Bolsut. Jeden Tag so schnell.

edit: Ymmärrän toki että tietynlaista nollasummaa terveydenhoidon kantokyvyn kanssa pitää pelata mutta eihän nyt noin voi tätä hommaa vetää, etenkään kun puhutaan ulkotapahtumista turvavälein tämän hetken/parantuvalla rokotekattavuudella. Rapia vuosi sitten pohdittiin "voidaanko rajoittaa ja onko sille perusteita". Nyt rajoituksista on tullut ilmeisesti uusi normaali ja niiden höllentämisestä perusteltava asia. Paha klangi on tuollaisessa tulokulmassa. Kohta sitä pitäisi vaalejakin pitää...
 
Viimeksi muokattu:

StepanRudanskij

Ylipäällikkö
"Ja mullehan te ette ala kitisemään!"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...oittavat-kiuruun-ja-stm-aan/8147176#gs.1a3szrMitä tuon/noiden päässä liikkuu? Millainen ihminen päästää suustaan tuollaista? Varsinkin ollessaan ministerinä? Elinkeinon harjoittamisen vapauden rajoittamiseen ei vissiin kuitenkaan yhden miss... ministerin natsat taida riittää, ei edes tämän kiukustuessa?

Ihan oikeasti, tuo on sitä mitä Eritreassa tehtiin. Jos jollakulla meni muita paremmin, ei mennyt kauaa.

Bolsut. Jeden Tag so schnell.

Kiuru on näitä "Katsokaa nyt mitä te pakotitte minut tekemään, onko nyt sitten hyvä mieli, onko?"
 
Viimeksi muokattu:

Huhta

Greatest Leader
Väärensivätkö kiinalaiset koronatutkimuksia?

Mitä mieltä olette tästä asiasta? Kun alkuvaiheessa Kiinasta raportoitiin näitä "tarttui hississä" tai "tarttui linja-autossa", vaikka itse tartuttaja oli jo poistunut tilasta. Onko näitä tuloksia saatu muuallakin maailmassa vai onko nämä tapaustutkimukset luotu, jotta R0-luku arvioitaisiin länsimaissa todellista isommaksi?
 

Nypykkä

Eversti
Koronaa pukkaa hoitajille, vaikka molemat rokotteet saatu.
Tämä intialais variantti on hyvin tuhoisan oloinen, voi olla että näemme tämän seurauksena pahimman korona aallon mitä olemme joutuneet kokemaan.
 
Top