Koronavirus Suomessa

Jos taskurahoja ei oteta lukuun niin 2019 veroja kertyi Suomessa kolmesta lähteestä:
14,8 Miljardia Tulo- ja pääomaveroa
11,4 Miljardia SOTU maksut
14,0 Miljardia arvonlisäveroja

Arvatkaas mitä viimeiselle riville käy kun kulutus ja palveluliiketoiminta torppaa totaalisesti väestön siirtyessä pirttiviljelyyn?

Ja eikö Turun telakka lomauta 10 000 hlö. Siinä jää pitkäksi aikaa telakan ostot seis
 
Ajattelin että jokainen tajuaa tämän eron. Itekkin mietin, että Suomen paketin pitäisi olla jossain 10-12,5 miljardin välissä.

Kyllä se voi sitä vielä ollakin. Ja melko varmasti onkin. Ei homma tällä hoidu eikä riitä kymppi. Katsotaan riittääkö edes kaksi kymppiä? Valtio voi onneksi kaivaa kuvetta tarpeen mukaan ja lainaa on ainakin toistaiseksi saatavilla.

Ainakin lässytys pirkkamaidoista voidaan lopettaa...
 
Ehkä vähän kriittisesti tässä otan kantaa mutta vähän puolivillainen on ainakin alkutunnelma "maan sulkemisesta"
  • Väki menee mökeilleen vieden taudin mukanaan pikkupaikkakunnille jossa muutenkin 70% on vanhuksia ja mitättömät terveydenhoidon resurssit ja se yksi sale kylän keskustassa
  • Nuoriso rupeaa notkumaan pitkin päiviä, ei ne kotona pysy ellei tiukasti käsketä.
  • Vanhukset protestimielessä yhä jatkavat rutiineitaan marttakerhojen kokoontumisina tuttuun kahvilaan.
  • Kelit kun paranee niin väki rupeaa sinne terassille haluamaan 18v jannusta vaariin
  • Vaikka ravintolat/kivijalka rummuttaa että tukekaa yrittäjää niin massiivisten lomautusten ja irtisanomisten jäljiltä, sekä tilauksien tyrehtymisten jälkeen kohta todella moni laskee pennejä että ei asunto lähde alta.
Noihin boldattuihin ei muu auta, kuin jonkun (virkapukuisen?) taytyisi valvoa. Poliisi? Joku muu instanssi... mikä?
 
Poliisilla tulee olemaan resurssit ja henkilöstö venytettynä todella ohuiksi. Työntekijöitä on jo nyt sairaana ja karanteeneissa, ja työtehtävät taisivat juuri moninkertaistua.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Turku vaan jäävuoren huippu. Telakat maailmalla pysähtyy pitkäksi aikaa.
Kyllä. Maailmalla uusien laivatilausten tekeminen vs. tekemättä jättäminen ja olemassa olevan kaluston pitkittäminen toimii käytännössä varustamoiden puskurina suhdannevaihtelussa.

Kuljetustarpeen ollessa korkea ja suhdanteiden korkealla, varustamot sijoittavat uusiin aluksiin ja päivittävät kalustoaan. Suhdanteiden ollessa matalalla, ei tilauksia tehdä juurikaan. Telakat kärsii siis tässä hommassa eniten, mutta niin se on ollut aina.
 

Aika outoa käytöstä mtv3:lta ja professoreilta kun koetetaan hallitusta kampittaa tälläisessä tilanteessa. Mikähän tässäkin motiivina taustalla.

Hallitus ei ole minulle mieleinen mutta nyt ei ole aika siitä tapella kuin toiminnan suunta on oikea.
 
Tästähän on ollut jo viitteitä, mutta hyvä jos asia varmentunut. Selittää paljon räjähdysmäistä leviämistä.

Tekee kyllä karanteenit todella vaikeiksi ylläpitää. Kuvitelkaa vaikka kaikkia kerrostaloasukkeja: Kun yksi hyväkuntoinen kotikaranteenissa oleva poistuu hissin kautta viemään roskat ulos, niin kaikki saman rapun mummot ja papat ovat hengenvaarassa, jos kulkevat hissillä seuraavien tuntien aikana. Aika jäätävää.
Suoraan sanottuna jopa aika pelottavaa. Just sanoin mummille- joka onneks kuuntelee et mm. hisseissä ois suotavaa viettää mahdollisimman vähän aikaa. Onneks ei oo kamalasti liikkunu.
 
Tällä episodilla voi olla pitempiaikaisia vaikutuksia koti-Suomen kehitykseen. Palvelualat muodostuvat uudelleen, ihmiset haluavat edelleen juoda, naida ja tanssia niinkuin ennenkin, mutta useammalle tekniikan ja hallinnon alan yritykselle saattaa tulla mieleen että miksi maksaa vuokraa toimistokompleksista kasvukeskuksessa kun suuri osa porukasta voi tehdä töitä etäyhteyden kautta kotisohvalta.

Minä olen jo vuosia ollut sitä mieltä, että jos perustaisin IT-alan yrityksen, konttori olisi vain postiosoite jossa yksi henkilö istuisi opastamassa mahdollisia asiakkaita tai nurkkiin kuseskelijoita. Työntekijät olkoon missä haluavat, vaikka Pattayalla jos vaan saavat netin skulaamaan luotettavasti.
 
Osuipas tämä touhu kerrankin omalle kohdalle. Jäi nimittäin Pohjois-Amerikan reissu puoleen väliin. Paluureittejä oli vielä Trumpin rajansulun jälkeen hyvin tarjolla, ja piti palailla vasta loppuviikosta. Nyt sitten eilisten uutisten jälkeen piti katsella "äkkilähtö" kotiapäin. Hetken päästä lähtee kyyti Miamista Kanadaan ja sieltä jatko Saksaan. Huomenna sitten kattellaan, onko sieltä sitten asiaa kuinka helpolla Suomeen, jos lentoja perutaan alta pois. No eiköhän sieltä joku keino löydy, että pääsee sinne Suomeen sitten parin viikon karanteeniin.
Tää olikin voittoarpa tässä lentoperuutuslotossa. Nyt ollaan jo Frankfurtissa Helsingin koneessa. Eilen Montrealissa oli pientä härdelliä, kun ensin porukkaa pyydettiin valmistautumaan boardingiin. Sitten 15 min virkailijoiden pölötystä keskenään ranskaksi ja sitten joku kertoo, että koneeseen pääsee vain eu-passilla. Ohjeet muuttu koko ajan ja lopulta mukaan otettiin vaihtolennolla eteenpäin jatkavat etelä-amerikkalaisetkin. Muistutti kyllä tyypillistä ranskalaista kohellusta, jossa asia muuttuu koko ajan.

Saksaan tullessa olikin heti poliisi vastassa koneen täyttöputken päässä ja tarkasti passit. Tietty vielä normi passikontrolli shengenin rajalla. Saas nähdä mitä Suomessa. Todennäköisesti saa kävellä kentän läpi kenenkään mitään kysymättä. Toivottavasti kuitenkaan ei, vaan tulisi kunnon tarkastus ja ohjeistus miten toimia. Itse tiedän kyllä, mutta moni muu ei..
 
On ihmisiä joiden mielestä talous menee kaiken edelle ja mitään toimia jotka vaikuttavat talouteen negatiivisesti ei saisi tehdä. Sitten päästään siihen ristiriitaan, että millaisia vaikutuksia kymmenillä jopa sadoilla tuhansilla kuolleilla on talouteen. Sitä ennen toki monikin järjestelmä romahtaisi ja olisi aikamoisia levottomuuksia. Nyt kajotaan ihmisten perusoikeuksiin ja perusteet tähän kajoamiseen ovat olemassa mielestäni kohtuu hyvin. Ruotsi tulee niittämään vielä karvasta satoa ja en yhtään epälisi etteikö Norja ja Tanska pitäisi juuri Ruotsin vastaista rajaa suljettuna hyvin pitkään. Miksei myöskin Suomi. Tällaisessa pelissä ei voi kuin hävitä mutta nyt käydään taistelua miten suuri tappiosta tulee.
 
Emme tiedä emmekä tule tietämään tarkasti.
Emme tiedä tarkasti, mutta jonkinlaisia arvioita voi esittää. Muiden maiden esimerkistä voi päätellä, että taudin levitessä räjähdysmäisesti terveydenhuollon kapasiteetti ylitetään, mikä lisännee kuolleisuutta. Voi olla, että se ylitetään rajoittavia toimenpiteitä käyttäessäkin, mutta toivottavasti pienemmässä määrin kuin ilman toimenpiteitä. Juuri tästä syystä päättäjät ryhtyivät toimenpiteisiin.

Käytetäänkö pandemiaa poliittisena työkaluna....joo, mutta aina jokaista tilannetta hyödynnetään myös poliittisesti.
Jep. Tähän on kuitenkin pakko lisätä tämä kommentti, josta olen täysin samaa mieltä:

"Ottaen huomioon, kuinka raju toimenpide ihmisten liikkumisen rajoittaminen on, en myöskään ihan ymmärrä sitä, miksi viime viikolla korostetusti puhuttiin siitä, että koronavirusepidemian hoitamista ei saa politisoida. Se, minkälaisia pakkokeinoja suomalaisiin kohdistetaan, on mitä suuremmissa määrin poliittisen keskustelun arvoinen asia."

 
Sisäministeriö: 10 henkilön kokoontumisrajoitus koskee myös elokuvateattereita
Kuvituskuva


Jaa
Julkaistu: 11:10

Asiasta on sisäministeriön mukaan luvassa lisää tietoa myöhemmin tänään.

Sisäministeriö muistuttaa Twitterissä, että kokoontumisten rajoitus kymmeneen henkilöön koskee myös elokuvateattereita, museoita, teattereita ja huvipuistossa järjestettäviä tilaisuuksia.


Ministeriö on lisännyt tiedot myös kokoontumisen rajoituksia koskevaan tiedotteeseensa. Esimerkiksi osa elokuvateattereista on tähän asti ollut auki vaikka suuri osa sulki ovensa jo aiemman laintulkinnan pohjalta.


Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoo Twitterissä, että kokoontumisen rajoituksia on tarkennettu.

– Viranomaismääräysten lisäksi on tärkeää jokaisen myös itse pohtia, miten voi omalla toiminnallaan hillitä koronaviruksen etenemistä. Ikäihmisiä ja riskiryhmiä suojattava, terveydenhuollon ylikuormaa vältettävä, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.


 
Mäkelä ihmetteli sisäministeri Maria Ohisalon eilisessä tiedotustilaisuudessa antamaa lausuntoa, jonka mukaan turvapaikanhaku jatkuu entisellään rajojen sulkemisesta ja rajoitustoimista huolimatta.

– Tämä on laajan kansalaispalautteen perusteella aivan käsittämätöntä. Rajoja suljetaan tavallisilta ihmisiltä, suomalaiset joutuvat tinkimään liikkumisvapaudestaan, lastemme kouluja suljetaan, taloutemme syöksyy — silti rajojen yli voi tulla edelleen noin vain tavoittelemaan parempaa elintasoa.

– Ministeri ja koko hallitus, selittäkää tälle salille ja Suomen kansalle, miksi olette linjanneet näin. Mikä on tämän moraalinen viesti? Mäkelä kysyi.

Ohisalo: ”Suomi on sitoutunut kansainvälisiin velvoitteisiin”

Ohisalo kiitti kysymyksestä ja ällistytti vastauksellaan suurta osaa kansanedustajista.

Hallitus on päättänyt rajaliikenteen rajoituksista normaalin lainsäädännön puitteissa. Rajavartiolain 15 ja 16 § ovat tänään olleet meillä käsittelyssä. Emme siis puhu tässä kohtaa valmiuslaista vaan voimme toimia normaalin lainsäädännön puitteissa, ja 16 §:n mukaan kansainvälistä suojelua voi hakea siitä huolimatta, vaikka rajanylityspaikkoja suljettaisiin.

– Tämä liittyy toki siihen, että Suomi on oikeusvaltio, joka on sitoutunut kansainvälisiin velvoitteisiin, Ohisalo huomautti.

 
Back
Top