Koronavirus Suomessa

Iltalehden liveseurannasta: klo 18:50: Hetkeksi salista poistunut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) kertoi käyneensä soittamassa mistä kehotuksessa olla kertomatta tehohoidossa olevien määrää on kyse: "Kävin soittamassa mikä ihmeen sekaannus tässä valtakunnassa on saatu aikaan". Samalla Kiuru ilmoitti kertovansa kuinka monta suomalaista on tällä hetkellä Suomessa tehohoidossa koronan vuoksi: "Tuo luku on viisi".
 
Kuules kun poikkeukselliset aja vaatii poikkeuksellisia toimia. Luulisi sinunkin tajuavan että jos ylhäältä määrätään niin sotilas tottelee.

Ahaa sinun täytyykin olla esimieheni. Yleensä et kyllä esiinny nimimerkin takaa ja empä tiennytkään että meillä on siirrytty sotilasorganisaatioon. Tästä ei intrakaan sano yhtään mitään.
 
Ei kyse ole vain bilettämisestä vaan siitä onko tälle kaikelle ja omien oikeuksien rajoittamiselle oikeasti perusteet.

Mitä niin perustavanlaatuista sinulta on nyt viety?

Jos olet yrittäjä ja asiakkaat ovat kaikonneet niin sitten ymmärrän edes jossain määrin puheesi, mutta lisään, että se on sitä yrittäjän riskiä se. Hyvänä aikana pitää kerätä puskureita eikä tuhlata kaikkea.
 
Ahaa sinun täytyykin olla esimieheni. Yleensä et kyllä esiinny nimimerkin takaa ja empä tiennytkään että meillä on siirrytty sotilasorganisaatioon. Tästä ei intrakaan sano yhtään mitään.
Tietääkseni ylipäällikökin on sanonut kantansa ;) , ja tietääkseni tässä maassa demokraattisesti valittu hallitus on antanut käskyt.
 
Olen pidättäytynyt mielessäni kovin vahvasta kritiikistä THL:ää kohtaan tähän asti, kun en maallikkona kovin hyvin näitä epidemialaskukaavoja hallitse. Nyt alkaa kuitenkin jo mennä yli sietokyvyn. Jotain ihmeellisen tunkkaista tuossa laitoksessa vaan taitaa olla, ei siitä mihinkään pääse. Hyvä - ja samalla yllättävää, että ministeri Kiuru uskalsi ottaa kantaa.
 
Ensinnäkin tuntemattoman potilas X:n parantuminen ei uhkaa kenenkään yksityisyyttä ja toiseksi eikö nyt tarvittaisi uskon luomista kansaan ja taistelutahdon vahvistamista?
Kyllä näin on! jokainen parantunut on voitto tuntematonta vihollista vastaan. Se jos mikään korottaa taistelumoraalia!
 
Ahaa sinun täytyykin olla esimieheni. Yleensä et kyllä esiinny nimimerkin takaa ja empä tiennytkään että meillä on siirrytty sotilasorganisaatioon. Tästä ei intrakaan sano yhtään mitään.
Tämä on sotilasaiheinen foorumi. Useimmat täällä ovat sotilaita, reserviläisiä tai muuten sotilaallisuuudesta kiinnostuneita.
 
Mietiskelin että nyt kun on tullut
Vaihe 1. alkujärkytys, asian kieltäminen, hamstraus ja sopeutuminen

Vaiheet ensikuusta voisivat olla
Vaihe 2. Koitetaan saada niin arki kuin mahdollista kriisissä
Vaihe 3. Taisteluväsymys, kyseenalaistetaan toimenpiteet
Vaihe 4. Tajutaan että maailma ei täysin muutu sellaiseksi takaisin jota se oli tammikuussa 2020
Vaihe 5. Kriisin laannuttua pikkuhiljaa muutetaan arki siihen mitä se oli ennen
(Esimerkiksi terassilla kaljan juonti, ulkoilma-konserteissa käynti, markkinat ja matkustaminen laivoilla)
Vaihe 6. Etsitään syyllisiä. Isolla haulla.
 
Kuten aikaisemmin: pitääkö koko maailma laittaa kiinni ja tuhota samalla koko talous ikääntyneiden ja muiden riskiryhmien takia?
Ei jos valitaan niin. Ratkaisisihan se huoltosuhde ongelman.
 
Kuulin juuri kolmosen uutisista että Italiassa on kutsuttu armeija hätiin ja ne kuljettavat potilaita muualle haudattavaksi.

Vai oliko se hoidettavaksi?
 
Ruumiita pois.

Kyllähän se on kuitenkin kohteliasta odottaa että henki lähtee ennen kuin kuopataan, vaikka ratsuväki raakaa onkin. Potilas = elossa. Ruumis = kuollut.

Ihan niinkun olisin kuullut että vievät potilaita muualle haudattavaksi.
 
Yllättävää, että elämänkokemusta omaavat alkavat ämpyilemään.

Ns. suuret ikäluokat....olisko ihan perusrehellistä itsekkyyttä? Henki pitää yhteiskunnan pelastaa vaikka maa kääntyisi ylösalaisin ja taivas pudota rötkähtäisi niskaan. Kiitos ja kuulemiin, on näitä jo nähty.
 
Back
Top