Koronavirus Suomessa

Kirjoitin tuossa aiemmin kuinka en niinkään ihmettele ihmisten muuttoa mökeillensä. Herätti monta suuttunutta kommenttia.

Nyt sitten ollaan laittamassa Uusimaata kiinni. Jatkan tässä heti perään, että hyväksyn kyllä rajoitukset. Toimeenpanon pitää kuitenkin olla myös selkeä ja vahva. Jos tässäkin asiassa luotetaan siihen, että kansalaiset tottelevat, niin hommaa menee persiilleen. On täysin selvää, että jos valvontaa ei toteuteta kunnolla, niin ihmiset löytävät kyllä ulos sulun sisältä. Enkä siitä kansalaisia edelleenkään turhaan syyttelisi. Meistä kukin toimii ensisijaisesti itsensä ja läheistensä eteen niin kuin parhaaksi näkee, yleensä yhteiskunnan vasta sitten. Tarvitaan siis jämptejä toimia, sillä pahimmillaan tämä ilmoitus vain kiihdyttää ilmiötä.
 
Juu ja miten kävi viimeksi eli 1930-luvulla, täällä puhutaan silti A4:sten stenaamisesta HX:n supistamisesta..
Nyt pitää olla PV:llä munaa lyödä ne pahimmatkin skenaariot poliitikkojen päähän ja tehdä mitä vielä kerkeämme.
Juuri näin, samalla saisi talous piristysruiskeen kun Patrialle ja kumppaneille tulee tilauksia.
 
Miettikääs.

-Rajat meni kiinne
-PV:lle hommia
-Hesan vihreät leikattiin irti suomesta ja kallion hipit jäi sinne.
-Enemmän koti aikaa ja vähemmän töitä
-kalsarikännit tuli takaisin muotiin
-kukaan ei mieti bensan hinnan korotuksia
-sosiaalisten kontaktien välttely on muotia.
Mitä me jo tehtiinkin.

-salilla käynti ei ole enää muodikasta

Uudet uramahdollisuudet paskapaperi trokarina aukeavat.

Sanotaan että jokaisella pilvellä on kultareunus.
 
Pahus!! Tajusin, että jokaisessa pilvessä on hopeareunus.

Nyt olisi uniikki tilaisuus poistaa Turku Suomen kartalta! Sanotaan Turkulaisille että muu suomi joutuu karanteeniin. Muuri ympärille. Sitten karanteeni pois muualta ja kun Turkulaiset kyselevät muurin takaa tilannetietoja, huudetaan takaisin: "Koronatilanne pahenee muualla, pysykää suojassa vain!"

Hitto! Ja muurin rakentamisesta tulisi vielä hätätyönä työtä muille.

Kenelle voin esittää idean huomenna? Olisiko sisäministeriö vai suoraan pääministerille?
Pääministerille. Marinhan on melkein Tamperelainen.
 
En tiedä onko meistä enään yhdistymään kansakuntana koronaa vastaan.Yksituumaista kansaa ei kovinkaan vastus nujerra.Historiasta on esimerkkejä miehityksistä tai kansanmurhista.Keskenään riitelevä kansa häviää.Itsekkyys ja omaan navan tuijottaminen on nykysuuntaus.Herätäänkö nyt tosipaikan tullen.Epäilen.Kannattaako Tavionkin tilanteen ollessa päällä koittaa kerätä irtopisteitä.Ikävä maku jää.En koskaan ole SDP äänestänyt mutta nostan hattua tämän illan haastattelun perusteella.Ojala-Niemelältä realistista puhetta.Ei Suomen kansalaiset kaipaa rähinäremmi miehiä komentelemaan.Se saa karvat pystyyn.
 
En tiedä onko meistä enään yhdistymään kansakuntana koronaa vastaan.Yksituumaista kansaa ei kovinkaan vastus nujerra.Historiasta on esimerkkejä miehityksistä tai kansanmurhista.Keskenään riitelevä kansa häviää.Itsekkyys ja omaan navan tuijottaminen on nykysuuntaus.Herätäänkö nyt tosipaikan tullen.Epäilen.Kannattaako Tavionkin tilanteen ollessa päällä koittaa kerätä irtopisteitä.Ikävä maku jää.En koskaan ole SDP äänestänyt mutta nostan hattua tämän illan haastattelun perusteella.Ojala-Niemelältä realistista puhetta.Ei Suomen kansalaiset kaipaa rähinäremmi miehiä komentelemaan.Se saa karvat pystyyn.

En nyt siihen konservatiiviseen ja kansallismieliseen kansanosaan kuuluvana tunne mitään pistosta, itsekkyys ja oma napa jotenkin omassa mielessä yhdistyy toisiin ideologioihin.
 
Se on kuitenkin surullista että asialla on nyt vatvottu viikko.
Autoja virtaa jonossa ulos ja väki lähtee mökeille.

Mitä tästä opitaan, kun tälläisiin toimiin ryhdytään niin päätökset pitää saada nopeammin ulos. Huomenna lähtee viimisetkin
 
Syytetään jo rajavartiolaitosta Helsinki-Vantaan toiminnasta entisen sisäministerin puolesta, 2015 kansainvaellus meni myös rajan piikkiiin Orpon selittelyissä.

Varmaan kiva käydä töissä kun tietää että se porukka sulkisi mielellään rajoja ja pistäisi ihmisiä säilöön jos vain annettaisiin.

Itse vaatisin Rajan miehenä Orpon matkalaukkujen kantokäskyt kirjallisena. Sanoisin, että minun on syytä epäillä annetun käskyn laillisuutta (Dublinin säännön rikkominen) ja siitä syytä joudun vaatimaan sen kirjallisena ennen käskyn noudattamista. Itse asiassa näin olisin toiminut myös siinä tapauksessa, jos olisin ollut varusmiehenä komennettuna kantamaan matkalaukkuja Torniossa.
 
Nyt pannaan paljon sen varaan että kansalaiset itse tajuavat totella annettuja rajoituksia. Toivottavasti viesti nyt meni jokaisen tajuntaan.
Minusta hallituksen tiedottamat käskyt olivat ihan selviä:
- Uusmaalaiset eivät saa liikkua ulos Uudeltamaalta
- paitsi jos liikkuu, niin syy pitää muistaa kertoa valvovalle poliisille
.
 
Luulen, että aika suureen kattavuuteen päästään jo sillä, että poliisi on näyttävästi läsnä näillä suurimmilla seitsemällä ulosmenoväylällä. Missään nimessä kaikkia teitä ei pystytä valvomaan. Tein nopean karttaharjoituksen ja laskin yli 100 ulospääsytietä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Jos jokainen näistä halutaan tukkia, niin se vaatii puolustusvoimien virka-apua kyllä. Ei tuo nyt sinänsä mahdotonta ole varusmiehistä esim. ryhmä per tie = 800 varusmiestä virka-apuun. Ongelmaksi muodostunee, ettei löydy sitä vähintään yhtä poliisia per ulosmenotie varusmiesten kaveriksi. En usko, että on ihan heti irrottaa 100 poliisia 3 viikoksi tekemään vain tätä 24/7. Ja tuollakin laskutavalla saataisiin vain se yksi poliisi + 8 varusmiestä per ulosmenotie.

Eli reittejä varmasti löytyy, jos täytyy alkaa trokata WC-paperia muualta Suomesta Uudellemaalle

Tiesulut.jpg
 
Ihmisten päässä. Ei muuten.
Jos unohdetaan nyt sitten korona, niin mikä mielestäsi on ollut toistaiseksi pahin katastrofi Suomessa sotien jälkeen? Ei täällä hirveästi mitään isompia katastrofeja ole tapahtunut, joten sanamuoto "pahin katastrofi sitten sotien" virittää riman oikeastaan aika alhaalle, vaikka kuulostaakin pahaenteiseltä käyttäessään sotaa vertailukohtana (joka sitten olikin ihan omaa luokkaansa). Oman elinaikani suurin "katastrofi" lienee eittämättä ollut 1990-luvun alkuvuosien lama. Se nähdään sitten jälkikäteen, tuleeko koronasta jotain vastaavaa.
 
Ongelmaksi muodostunee, ettei löydy sitä vähintään yhtä poliisia per ulosmenotie varusmiesten kaveriksi.
Pikkuteiden kohdille ei tarvitse muuta kuin reserviläisiä radion ja piikkimaton kanssa näkyvästi esille. 90 % pikkutien kautta yrittäjistä luopuu menemisestä sen nähdessään.
Noin ne poliisin resurssit säästyy.
 
Back
Top