Koronavirus Suomessa

Sanoisin että KELA:n toiminta ei ole tänään kovin isänmaallista kun se tukee matkustamista antamalla rahaa vähävaraisille ulkomaalaistaustaisille.
Myös matkustamisen rahahanat pitäisi laittaa kiinni.
 
Varusmiehiä todennäköisesti ei voi käyttää, koska siinä on tartuntavaara. Soveltuvan koulutuksen saaneita reserviläisiä tai siviilipalveluksen saaneita voitaisiin käyttää, jos valmiuslaki olisi käytössä.

Yksinkertaisesti sanottuna: Suomessa pitäisi olla pandemialaki.

Nyt pandemiaan sovelletaan tartuntatautilakia, joka periytyy siltä ajalta, kun lavantauti levisi pirtistä toiseen tai kuppa levisi huorien välityksellä kaupungeissa. Ja valmiuslakia, joka on edelleen päivittämättä siltä ajalta, kun puolustusvoimien suurin huoli oli, miten maanviljelijöiltä saatiin hevosia ja jopa traktoreita. Pandemialakia ei ole, käsittääkseni joitain valmisteluja on meneillään, mutta ei taida ehtiä näihin kinkereihin.

Simpauttaja

On tuo perkeleestä tuo lainvalmistelu, jos ei saada. PATRIOT-laki saatiin alle kahdessa kuukaudessa 9/11 terrori-iskusta. Repikää siitä.

Mutta mitä voi odottaa, kun kaiken maailman Scheininit kutsutaan valiokuntiin käymään jarrutuskeskustelua... Meillä on kuollut väestöön suhteutettuna koronaan enemmän ihmisiä kuin amerikkalaisia meni syyskuun 11. päivä!
 
Jos matkustelu jatkuu entiseen malliin eikä uutta lockdownia enää haluta, on hyvin mahdollista tai jopa todennäköistä, että ainakin kaupungeissa tulee vastaan Ruotsin kaltainen tilanne ja terveydenhuolto on äärirajoilla. Tästä seuraa kuolemien lisäksi muutakin harmia, myös taloudellista.

Varmaan kansa saa myös traumoja. Ajatelkaas jos tässä maassa olisi menty kevät "Ruotsin mallin mukaisesti". Käykö nyt silti niin, 50/50.. S miten Vantaalla jätetään toimimatta, se saattaa olla ison ongelman alku

Nimimerkki Huhta tuossa kertoo selkeästi mikä on ongelma.
 
Viimeksi muokattu:
"Laumasuojan hakemisesta ei ole kyse, asiantuntijat suunnittelevat, noudatamme asiantuntijoiden linjaa, lapset eivät tartuta" ja mitä muuta sitä kevättuulen heilutellessa huulia ilmoille pääsikään? Selväähän tämä on ollut jo jonkin aikaa mutta ehkä tämäkin omalta pieneltä osaltaan naulaa THL:n ja muiden banaanitasavaltalais-Mengeleiden arkkuun lyö, viimeistään sitten tämän vuosisadan historiantutkimuksen tiimellyksissä. Eli hs, Porilaisten Marssi:

KIRJEENVAIHTO alkoi, kun Tegnell sai maaliskuun 13. päivänä sähköpostia eläköityneeltä ruotsalaislääkäriltä.

Sähköpostissa lääkäri ihmetteli, eikö koronavirusta voisi nuorten ihmisten keskuudessa käsitellä samoin kuin vesirokkoa, eli tartutetaan tahallaan virusta eteenpäin, jotta nuorille syntyy immuniteetti ilman rokotteita.

Tegnell lähetti viestin eteenpäin Ruotsin terveysviranomaisen Folkhälsomyndighetenin pääjohtaja Johan Carlsonille sekä THL:n Salmiselle.

”Yksi pointti puhuisi koulujen aukipitämisen puolesta laumasuojan nopeammaksi saavuttamiseksi”, Tegnell kirjoitti saatetekstiksi.

Salminen vastaa viestiin nopeasti.

”Olemme myös ajatelleet sitä. Mutta ajan kanssa lapset levittäisivät infektiota kuitenkin...”

SAMANA päivänä HS julkaisi Salmisen haastattelun, jossa hän kommentoi myös kouluja. Salmisen mukaan koulujen sulkeminen ei ratkaise kerralla kaikkia ongelmia, koska lapset ovat koulujen ulkopuolellakin toisten ihmisten kanssa tekemisissä, eikä heitä voi pitää loputtomiin sisätiloissa.

”Tuskin he kahta kuukautta sisällä istuisivat. Siitä tulee jo mielenterveydellisiäkin ongelmia. Kun tehdään eri toimia, on tiukalla kammalla käytävä läpi, mitä muita vaikutuksia niillä on”, Salminen sanoi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006600441.html
 
Hallitus ei ei toimi oikein, ei johda eikä näytä esimerkkiä. Alempana ei osoiteta vastuuta ja Vantaa vielä aiheuttaa isoja ongelmia. Vanhanen on huolestunut siitä että Suomi ei kestä toista sulkemista. Mutta tuolla menolla se toinen sulkeminen on aivan varmaa.

Miten voi olla niin vaikeaa ymmärtää sitä että kannattaa toimia ajoissa. Testataan kaikki rajan yli tulevat. Jos joku valittelee että odotellessa meni 2 tuntia niin itse teki valinnan ja lähti riskimaahan. Jos ei kyetä testaamaan niin sitten riskimaahan matkustellut on karanteenissa 2 viikkoa.

Ja tuollaisen vaatimista keskustan Lintiläkin pitää kummallisena. Suuresti olen hämmästynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Mitäköhän Lintilä, Henriksson, Haavisto yms. höpöttelyllään tarkoittaa, kun vastustelee lomalaisten pakkokaranteeneja sillä, että ”talouden rattaiden pitää pyöriä”? Siis jos näitä matkustajia pakkotestataan ja laitetaan karanteeniin kunnes negatiivinen tulos varmistunut = talouden rattaat pysähtyy?

Päästetään tilanne kevään kaltaiseksi tai pahemmaksi = talous elpyy?

Marin profiloituu tässä edukseen ja selkeämmin johtajatyypiksi.

Muut kuiskuttelevat pelkurimaisesti selän takana. Hirveä tarve todistella ettei pelkää virusta ja ne talouden rattaat...
 
Siis jos näitä matkustajia pakkotestataan ja laitetaan karanteeniin kunnes negatiivinen tulos varmistunut = talouden rattaat pysähtyy?

Ei suoraan liity talousaiheeseen, mutta eikös jossain aiemmin linjattu mm. Turkuun liittyen, että negatiivinen tulos ei poista velvollisuutta pysyä karanteenissa? Vai joko tämäkin muuttui?

Hyvin kuvaa tätä koko sirkusta, että olemalla seuraamatta vajaan vuorokauden verran aiheeseen liittyviä uutisia, putoaa kärryiltä aivan totaalisesti kaikkien näiden hajanaisten ja toisensa kumoavien uutisten ja tiedotteiden takia. Ainakin omassa tuttavapiirissä alkaa olemaan aikamoista kisaväsymystä koko koronauutisoinnin takia, eikä varsinkaan nuorempaa ikäluokkaa enää tunnu kiinnostavan erityisemmin koko asia. Ei hyvä!
 
Ja tuollaisen vaatimista keskustan Lintiläkin pitää kummallisena. Suuresti olen hämmästynyt.

Suomessakin on suht. paljon porukkaa, jotka ”nauravat” kaikille vähäisiäkään varotoimenpiteitä kannattaville. Kenties Lintilä on näitä, jotka pelkää että kaverit jättää jos ei osoita totaalista pelkäämättömyyttä ja piittaamattomuutta ”tavallista nuhaa” kohtaan. Tätä sitten todistellaan jopa täysin järjenvastaisesti jättämällä jotain yksittäisiä toimia tekemättä tai vastustetaan niitä.

Tämä siis oma arvaukseni, mistä moinen käytös voisi johtua.
 
Media lietsoo epävarmuutta ja epäselvyyttä sekä johtaa kansalaisia harhaan sillä että julkaisee jokaisen poliitikon ulostuloja mikä vähänkin liittyy virukseen. Laadulla ei niinkään merkitystä.
Vastuullinen media - missä olet ??
Vastuullinen media - mitä aiot tehdä tilanteen vakauttamiseksi ? Olisiko hyvä vaan nyt hetki odottaa niitä viranomaisten oikeasti vahvistamia asioita ?
.
 
Helsinki-Vantaalla ei valtio ryhdy karanteeneihin.
Vantaan kaupunki tiedotti että Vantaa ei aio asettaa maahantulijoiden karanteenia Vantaalla sijaitsevan päälentokenttämme matkustajaliikenteelle.
Käytännössä Vantaa kertoo pitävänsä lentokenttää valtion kenttänä eikä tunnusta olevan kaupungin vastuulla asettaa terveydenhoidon resursseja alueelle.
Kaupungin terveydenhoidon resurssit pidetään siellä missä sen veronmaksajat terveydenhoitoa tarvitsevat.

Valtion omistaman Suomen suurimman lentokentän koronamääräykset ja järjestelyt Vantaa osoittaa valtion hoidettavaksi. Tämän pohjalta sitten Vanhanen kertoi että valtion ratkaisu lentokentän terveysvalvontaan on olla asettamatta karanteenia.

Missä kohtaa tiedotustilaisuutta kuulit tuon boldatun? Vastuu on aluehallintokeskuksella, joka ohjeistaa Vantaan kaupunkia.

Muutama sana Vantaan kaupunginjohtajan eilisestä tiedotustilaisuudesta:

- Tiedotustilaisuus pidettiin ennen kuin Vanhanen julkisti valtionvarainministeriön budjettiraamin
- Kunnallisvero kattaa 70% Vantaan kuluista. 10% kuluista on valtionosuutta. Maksutulot 20%.
- Koronkriisin takia maksutulot ovat selkeästi pienentyneet ja budjetissa on 30Me - 40Me vuosittainen vaje
- Huoli valtionosuuden tuesta tälle vuodelle.
- Työttömyysprosentti on 16,2%
- Näytteenottoon ei pääse alle 24h jonotusajalla
- Vantaa vastaa toiminnasta HelsinkiVantaalla. (Kohdassa 18:00) HUSLAB vastaa koronatestien näytteenotosta. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ei missään kohtaa sanonut, että lentokenttä on valtion vastuulla.
- Viikolla 31, HelsinkiVantaalla matkustajia 61000, niistä saapuvia matkustajia 28000. Koronatestejä on tehty 615, niistä 3 ollut positiivisia, palanneet Espanjasta, Ruotsista ja Irakista.

Lyhyesti sanottuna tuo ylläoleva, HUSLAB ei pysty järjestämään enempää testauskapasiteettia ja Vantaalla ei ole rahaa ostaa ulkopuolelta ja valtio ei myönnä lisää rahaa.

Olen sen sanonut jo monta kertaa, mutta tartuntatautilain muutos 2.3, jossa koronavirus lisättiin listalle räjäytti sen korttitalon, että kunnat eivät pysty hoitamaan velvollisuuksiaan, ei ole rahaa, ei kompetenssia, ei resursseja. Maaliskuussa jäi todella pienelle huomiolle, mikä vaikutus yhden taudin lisäämisellä lakiin oli. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä pandemialaki, jossa pandemian johto on valtioneuvostolla. Mutta näin ei haluttu tehdä, vastuu haluttiin pitää kunnilla, vaikka seinään se tulee menemään. Syy tähän on melko selkeä.

Koronakriisin varjossa, Suomi on menossa vauhdilla kohden maakuntahallintoa, maakuntien pitää tulla toimeen omalla budjetillaan ja tuottaa omat palvelunsa. Kuntien rooli päätöksentekijänä tullee hiipumaan. Pääoppositiopuolueetkin ovat tämän näemmä hiljaisesti hyväksyneet, koska ei sieltä ole tullut mitään merkittävää tai voimallista pelinavausta siihen suuntaan, että kuntataloudet pitää pelastaa.

Rehellisyyden nimissä voi kyllä miettiä, onko vajaan 6 miljoonan kansalle 310 kuntaa ja kunta + maakunta + valtio byrokratia liikaa. Oma mielipiteeni on, että yksinkertaistaa voisi.

Simpauttaja
 
Viimeksi muokattu:
Helsinki-Vantaalla ei valtio ryhdy karanteeneihin.
Vantaan kaupunki tiedotti että Vantaa ei aio asettaa maahantulijoiden karanteenia Vantaalla sijaitsevan päälentokenttämme matkustajaliikenteelle.
Käytännössä Vantaa kertoo pitävänsä lentokenttää valtion kenttänä eikä tunnusta olevan kaupungin vastuulla asettaa terveydenhoidon resursseja alueelle.
Kaupungin terveydenhoidon resurssit pidetään siellä missä sen veronmaksajat terveydenhoitoa tarvitsevat.

Valtion omistaman Suomen suurimman lentokentän koronamääräykset ja järjestelyt Vantaa osoittaa valtion hoidettavaksi. Tämän pohjalta sitten Vanhanen kertoi että valtion ratkaisu lentokentän terveysvalvontaan on olla asettamatta karanteenia.

Ok. Se siitä sitten.

Vaan mitenkähän on?
 
Back
Top