Koronavirus Suomessa

@baikal :n kanssa just samaa mieltä, kun on joskus ollut naisvaltaisessa työpaikassa ei ole kovin ruusuisia odotuksia akkavallasta.
Komppaan. Äänestin Elisabethiä presidentiksi 94, kun vastaehdokas oli Ahtisaari. Kysymyksessä oli pakkotilanne. Muutamaa vuotta myöhemmin jouduin Ahtisaaren kanssa samoihin pippaloihin vastentahtoisesti.
 
Ehdottomasti. Piha on todella hyvä valinta jatkamaan Kokoomuksen nykyistä linjaa, jossa pyritään ohittamaan vihreät vasemmalta ja palvotaan maahanmuuttoa. Kirsi ottikin jo kantaa aiheesta ja julisti Helsingin monikulttuurisuuden puolesta.
Eipä ollut Kirsi nuorempana alkuasukkaiden perään. Tainnut löytää uuden poliittisen ihanteensa vasta muutamia vuosia takaperin.
 
Nyt ois jollekkin minua tieteelllistä englantia ja ihmisfysiologiaa paremmin omaavalle henkilölle hommaa- vetäsis ranskalaisilla viivoilla vähän yhteen tätä videota:
 
Nyt ois jollekkin minua tieteelllistä englantia ja ihmisfysiologiaa paremmin omaavalle henkilölle hommaa- vetäsis ranskalaisilla viivoilla vähän yhteen tätä videota:
Se mielenkiintoisin osa koski mRNA ja Oxfordin rokotteiden vientiä soluun, loppu oli lähinnä (normaalin) immuunireaktion kuvausta ja miten rokotteen teho lasketaan. Pääideana on saada ihmisen omat solut tuottamaan osaa koronaviruksen piikkiproteiinista solujen sisällä, toimittaa se sitten solusta ulos ja esitellä se immuunijärjestelmälle.
Normaalisti solu tekee uusia proteiineja tekemällä 'muotin' siitä DNA-jaksosta missä on ohjeet tuon proteiinin tekoon - 'muottina' toimii lähetti-RNA (mRNA). Modernan ja Pfizerin rokote aloittaa tavallaan proteiinisynteesin keskeltä prosessia käyttämällä valmista mRNA:ta jolloin solun tumaan ei tarvitse koskea.

Periaatteessa hyvin simppeli asia: mRNA jemmataan rasvapalleron sisään jotta se saadaan ehjänä solun sisälle. Tehtävänsä tehtyään solun entyymit hajottavat mRNA:n aika nopasti, elinaika on jotain 15 min ja parin vuorokauden välillä. Vaikeus on pitää mRNA ehjänä varastoinnin aikana (pidetään kylmässä...) ja seuraavaksi koettaa estää elimistöä hajottamasta sitä ennenkuin se on täyttänyt tehtävänsä. mRNA:ta syntyy ja hajoaa jatkuvasti soluissa ja varsinkin vieraita RNA-juosteita (yleensä virusten) varten soluissa on monimutkaiset tunnistus ja tuhoamismekanismit.

Oxfordin rokote aloittaa askeleen taaempaa. Siinä viedään DNA-jakso solun tumaan simpanssin adenoviruksen avulla ja solu tekee itse mRNA:n sitä vasten. Nähtävästi Oxford on aika varma että tuo DNA ei sotkeennu solun oman DNA:n kanssa. Noissa adenovirusvektori-rokotteissa on huonona puolena se että elimistö kehittää immuniteetin myös DNA:n kuljettavaa adenovirusta vastaan eli kuljetin on periaatteessa kertakäyttöinen. Uusia rokotteita varten pitää etsiä uusi adenoviruskanta joka ei kulje ennestään ihmisissä.
 
Karanteenissä ollaan sunnuntaihin asti, kognitiojonglööraukset etänä. Huomenna kokeilemaan ensimmäistä kertaa sitä uutta nyky-akupunktiota nenän kautta.
Itsekin käväisin sunnuntaina negan ottamassa. Itse testi oli kyllä erittäin epämiellyttävä,ei siitä pääse mihinkään.
 
Mitenkäs onnistunut tämä kunnianhimoinen hybridistrategia on vai olisiko ollut parempi pysäyttää viruksen tulo jo lentokentille sekä satamiin?

Suomihan on kuin saari. Olisi onnistunut. Ja olisi kannattanut, etenkin kun rokote on jo kohta saatavilla. Puhuttiinko jossain paskaa että rokotteeen saamiseen menee vuosia ja odottaminen ei kannata, parempi antaa periksi ja yrittää "motittaa" virus maan rajojen sisällä?

Eikös tässäkin ketjussa hölisty että menee 5-10 vuotta?
 
Mitenkäs onnistunut tämä kunnianhimoinen hybridistrategia on vai olisiko ollut parempi pysäyttää viruksen tulo jo lentokentille sekä satamiin?

Suomihan on kuin saari. Olisi onnistunut.

En tarkoita veemäisesti tätä ilmaista, mutta käytännössä tuo nojaa sille pohjalle, että Kiina onnistui hävittämään viruksen. Virallisesti Kiinassa on alle 5000 koronaan kuollutta. Jos sanon, että totalitaristinen Kiina vääristi tilastoja ja tietoja, JA väärentää edelleen - niin uskotko, että Kiinan esimerkkeihin ei kannata perustaa yhtään mitään?

Flunssan tavoin leviäviä viruksia on käytännössä mahdotonta estää leviämästä, tai ainakin ensimmäistä kertaa tätä yritetään maailman historiassa.Tässä vielä likainen yksityiskohta, että jos väitetään, että Korona ei leviä yhtä tehokkaasti kuin perus-flunssavirus: niin se samalla tarkoittaa sitä, että laumasuojan raja on paaaljon pienempi kuin mitä mainostetaan. Eli ei edes tarvitse rokottaa suurinta osaa väestöstä.

Jos tyydytään siihen vastaukseen, että leviää kuin perusflunssa (miltä se näyttää), niin Kiinan info oli ja on sontaa - edelleen - eikä Kiinan 'esimerkkeihin' kannata luottaa yhtään mitenkään.

Ja sitäpaitsi: matkustusrajoitukset oli rasistisia :)

--

Ainoa oikea tie tästä on se, että pidetään kiinni länsimaisista vapauksista ja oikeuksista. Eli koronahysteriaa myötäillään tiettyihin rajoihin asti, ja pidetään mielessä, että vastassa on luonnonvoimat, joille ihminen ei voi mitään. Kuvitelmat kuolemattomuudesta ovat tietenkin mielisairautta.

Pinnalle on pulpahtanut utopististia kuvitelmia uljaasta uudesta maailmasta, jota ajaa täysin korruptoituneet tahot (ts. vaarallisia), ja ovat niitä samoja tahoja, jotka ajoivat länsimaiset yhteiskunnat tähän pisteeseen. Varmaan muitakin vastaavia, mutta nämä ovat vaarallisia siksi, koska näillä meteliä pitävillä on valtaa, ja epätoivoiset ihmiset tekevät mitä tahansa.

On hyvin mahdollista, että satunnaista, aikanaan pois menevää kohinaa on ilmassa, kuten ylläoleva, mutta yleinen tuulen suunta on ikävä. Pinta alkaa olemaan liukas ja jyrkkä.

Tuolla muualla oli ajatus, että pelkästään nyt länsimaat ovat jakautumassa kahteen rintamaan: vapaus ja autoritarismi. Olen samaa mieltä, ja pelkästään se on vaarallista siksi, että mitään poliittista kompromissia näiden välillä on mahdotonta saavuttaa.

En ole varma, että pystytäänkö tätä enää millään ratkaisemaan, koska taustalla häärii vihollisvaltiot ja korruptio, jotka sekoittaa liikaa tätä pakkaa. Pelko on ohjaksissa, ja sitä ruokitaan.
 
nyt tuli tästäkin faktaa; (miks mä en saa tätä sillei fiksusti?) eli korona positiivisten kuolemien tilastointi;


Postausta tehdessä haastateltu Hus Hallintoylilääkäri Teppo Heikkilää (joka aiemmin ollut myös STM ylilääkäri).
 
Viimeksi muokattu:

ohaataja: THL:n uuden kyselytutkimuksen perusteella etenkin nuoret epäröivät oletettavasti myyntiluvan EU:ssa kohta saavien Pfizerin ja Biontechin tai muiden valmistajien rokotteiden ottamista ja esimerkiksi odottelevat rokottautumista "kunnes se vaikuttaa turvalliselta"

Minulta löytyy ymmärrystä tälle näkökannalle. On toki huomattava, että esimerkiksi kesäkuun lopussa alkaneen, Pfizerin vaiheen 3 tutkimuksen aikana ei tähän mennessä ole raportoitu vakavia haittavaikutuksia hieman reilun 20 000 rokotetun joukosta, mutta sitäkään ei voida satavarmasti poissulkea, että mahdollisten haittavaikutusten ilmenemisessä kestää kauemmin tai ne ovat niin harvinaisia, että niitä ilmenee vasta, kun rokotettujen määrä nousee vähintään useisiin kymmeniin tuhansiin tai satoihin tuhansiin.

Toivottavasti epäröivien joukosta löytyy vastaavasti ymmärrystä sille, että muiden ihmisten rokottamisen jälkeen tapahtunut sairastuminen tai muu diagnoosi ei automaattisesti tarkoita sitä, että syy on rokotteessa. Ihmisiä sairastuu, kuolee ja diagnosoidaan joka ikinen päivä, vaikka heille annettaisiin suolaliuosta sisältävä piikki. Siten vaikkapa naapurin Peran sairastumista tai sairastumattomuutta tai yksityisen lääkäriklinikan pitäjän käytännön havaintoja ei kannattaisi käyttää perusteena olla ottamatta tai toisaalta ottaa rokotteita.

Sitä mitä tarvitaan ottamispäätöksen tekemiseen on ennen markkinoille tuloa tehtävät tutkimukset tehosta ja turvallisuudesta (molemmat on jo todettu hyviksi Pfizerin ja Biontechin osalta ainakin Kanadassa ja Iso-Britanniassa) ja markkinoille tulon jälkeen tapahtuvaa jälkiseurantaa (jota tietysti tehdään). Silloin nähdään, onko sairauden tai diagnoosin ja rokotteen välillä vain ajallinen yhteys (joita on esitelty kuvassa) vai onko kyseessä oikeasti jotain sellaista, josta tulisi huolestua.

Lisäksi silloin, kun 18–40-vuotiaiden aikuisten rokottautumisvuoro tulee Suomessa ehkä kesän kynnyksellä (pl. terveydenhuollon työntekijät), on Suomessa ja muualla annettu rokotetta oletettavasti jo miljoonia annoksia, jolloin mahdollisista ääriharvinaisista haittavaikutuksista pitäisi olla kertynyt tietoa joka tapauksessa. #olligraafiNäyttökuva (18).png
 

Liitteet

  • Näyttökuva (16).png
    Näyttökuva (16).png
    364.2 KB · Luettu: 5
USA:ssa eilen yli 3200 kuollutta vuorokaudessa koronaan. Taisi olla ensimmäinen kerta kun meni yli 3000.
 
Back
Top