Kosovo

miheikki

Greatest Leader
Salaliittoteoreetikon kirjoitus Kosovosta.
http://en.wikipedia.org/wiki/F._William_Engdahl

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=3312
Mistähän Martti Ahtisaari ansaitsi Nobelinsa? Kosovon perustaminen on luonut rikollisvaltion ja vaaratekijän koko Euroopalle. Maan vakauttamista ei halua edes maan hallitus, koska vakaus olisi pahaksi rikoksille. USA:lle Kosovo on tärkeä sotilaallinen ja huumesalakuljetuksen tukikohta.

Teksti: F.William Engdahl
Suomennos: Riikka Söyring
15.4.2012, Verkkomedia.orgPakkosyötetty Kosovo-mafiavaltio uhkaa koko Eurooppaa

Eräässä erikoisen oudossa ulkopoliittisessa lausunnossa, jonka Obaman hallinto on antanut, Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton kertoi, että Washington tulee "auttamaan" Kosovoa liittymään NATO:on sekä Euroopan Unioniin.

Clinton antoi lupauksen sen jälkeen, kun oli tavannut Kosovon pääministerin Hashim Thacin Washingtonissa, missä Clinton ylisti Thacin hallituksen edistymistä "eurooppalaisessa integraatiossa ja taloudellisessa kehityksessä".

Clintonin ilmoitus epäilemättä aiheutti vakavia vatsanväänteitä monien hallitusten ja sotilasviranomaisten joukossa Euroopan eri pääkaupungeissa. Vain harva ymmärtää täysin, kuinka hullu Clintonin suunnitelma työntää Kosovo NATO:on ja Euroopan Unioniin todella on.Kosovon perusgeopolitiikka

Se kontroversiaali maapala, joka Kosovo on, kuului aiemmin Jugoslaviaan ja oli sidoksissa Serbiaan, kunnes NATO aloitti pommituskampanjansa vuonna 1999, joka tuhosi sen, mitä oli jäljellä Milosevic´in Serbiasta - ja avasi tien Yhdysvalloille EU-maiden epäilyttävällä avulla, ennenkaikkea Saksan.

Tarkoitus oli kaivertaa entisestä Jugioslaviasta pieniä, riippuvaisia pseudovaltioita. Kosovosta tuli yksi, samoin Makedoniasta. Slovenia ja Kroatia olivat jo aiemmin eronneet Jugoslaviasta, Saksan ulkoministeriön vahvalla tuella.

Nopea katsaus niihin olosuhteisiin, jotka tuolloin Kosovon irtautuessa Jugoslaviasta, auttaa ymmärtämään kuinka vaarallista Kosovon NATO- tai EU-jäsenyys Euroopalle olisi.

Kosovon nykyinen pääministeri Hashim Thaci sai virkansa Yhdysvaltain ulkoasiainhallinnolta, ei suinkaan demokraattisilla vaaleilla. Kosovoa ei ole tunnustanut legitiimiksi valtioksi Venäjä, Serbia eikä yli sata muutakaan valtiota. Mutta sen tunnistivat kyllä heti vuonna 2008 sekä Bushin hallinto että Berliini.

Kosovon ottaminen mukaan Euroopan Unioniin, olisi ´epäonnistuneen valtion´ tervetulleeksi toivottamista - mikä tuskin haittaa ulkoministeri Clintonia, mutta toimenpidettä ilman EU kyllä tulee hyvin toimeen.

Parhaat arviot maan työttömyysasteesta sijoittavat sen jotakuinkin 60 prosenttiin. Sillä ohitetaan jo kolmannen maailman maat. Kosovon talous oli kaikkein kehnoin jo Jugoslavian aikoina, ja nyt se on vielä huonompi.

Mutta todellinen kysymys EU:n rauhan ja turvallisuuden kannalta on Kosovon valtion luonne, ja se millaiseksi Washington on sitä muovaillut 1990-luvun lopulta asti.Mafia-valtio ja Camp Bondsteel

Kosovo on pikkuruinen maa-alue, mutta se sijaitsee aivan keskeisimmällä strategisella paikalla Euroopassa Yhdysvaltain näkökulmasta katsoen. Kosovosta käsin Yhdysvaltain olisi helppo kontrolloida öljyrikkaan Lähi-Idän poliittisia virtauksia sekä öljyvirtoja Venäjälle ja länsi-Eurooppaan.

Se, että Yhdysvallat tunnusti niin kutsutun Kosovon tasavallan, on Yhdysvaltain Balkania koskevan ulkopolitiikan jatkumoa, joka alkoi Yhdysvaltain johtamalla Serbian laittomalla NATO-pommituksella vuonna 1999 - NATO:n toiminta-alueen ulkopuolisella hyökkäyksellä, joka ei koskaan saanut YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntää, mutta jota perusteltiin sillä, että Milosevicin armeija oli aloittamaisillaan Kosovon albaanien kansanmurhan.

Muutamaa kuukautta ennen kuin Yhdysvaltain pommit alkoivat tipahdella Serbiaan - eräs raskaimmista pommituksista sitten II maailmansodan - muuan vanhempi amerikkalainen tiedustelu-upseeri kertoi yksityiskeskustelussa Kroatian armeijan upseereille Zagrebissa Washingtonin strategiasta entisen Jugoslavian varalle.

Näiden raporttien mukaan (joista tämän kirjoittajalle on yksityisesti kerrottu) Pentagonilla oli jo vuonna 1998 suunnitelmissa ottaa haltuunsa Kosovo, ja varmistaa siten Yhdysvalloille sotilastukikohta, josta käsin kontrolloida kaakkois-Eurooppaa ja Lähi-Idän öljyalueita.

Aina heinäkuusta 1999 asti, jolloin NATO:n Kosovo-joukot (KFOR) miehittivät Kosovon, tuolloin oleellisen tärkeän osan Jugoslaviaa, Kosovo oli teknisesti YK:n mandaatin, YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1244, alainen.

Venäjä ja Kiina myöntyivät myös tuohon mandaattiin, joka määrittelee KFOR-joukkojen tehtäväksi lopettaa etnisten ryhmien välinen taistelu ja kauheudet - kuten Serbian vähemmistöjen, muiden ja enemmistöä edustaneiden Kosovon islamististen albaanien välillä. Päätöslauselman 1244 alla Kosovon oli määrä säilyä Serbian osana riippuen sen aseman rauhanomaisesta ratkaisusta.

Tuon päätöslauselman jättivät muitta mutkitta huomioimatta niin Yhdysvallat, Saksa ja muut EU-osapuolet vuonna 2008.Sotilastukikohtia rakentelemassa

Saksan ja Yhdysvaltain tekemä Kosovon muodollinen tunnustaminen helmikuussa 2008 tuli - merkittävää kyllä - vain muutamaa päivää sen jälkeen, kun Washingtonin tukema Boris Tadic valittiin Serbian presidentiksi toiseksi 4 vuoden kaudeksi. Tadicin asema turvattuna, Washington saattoi laskea myöntyväisen serbireaktion varaan Washingtonin antaessa tukensa Kosovolle.

Heti vuoden 1999 Serbian pommitusten jälkeen Pentagon sieppasi 1 000 eekkeriä maata Kosovon Uresevicista läheltä Makedonian rajaa, ja antoi Halliburtonille rakennusurakan. Halliburton sai tehtäväkseen rakentaa yhden maailman suurimmista, Yhdysvaltain muissa maissa sijaitsevista sotilastukikohdista. Ajanjaksona, jona Halliburton sai palkintourakkansa, Halliburtonin toimitusjohtajana oli Yhdysvaltain entinen varapresidentti Dick Cheney.

Camp Bondsteelissa olevien sotilaiden määrä on 7 000.

Pentagon oli jo tuolloin hankkinut tukikohtia Mustan meren rannalta pohjois-Balkanilta kuten Graf Ignatievon ja Bezmerin ilmatukikohdat Bulgariassa ja Mihail Kogalniceanu Romaniassa, joita käytetään Irakiin ja Afganistaniin tehtäviin "matalan tason" sotilaallisiin operaatioihin. Romaniassa nököttää Pentagonin Joint Task-Force East. Kolossaalinen Camp Bondsteel sekä Adrianmeren rannalla sijaitsevien kroatialaisten ja montenegrolaisten satamien "päivitys" sopimaan Yhdysvaltain laivaston tarpeisiin kertoo Balkanin niemimaan täydellisestä militarisoimisesta.

Yhdysvaltain strateginen agenda Kosovon varalle on ensijaisesti sotilaallinen, toissijaisesti se on - siltä vaikuttaa - huumeiden salakuljetus. Sen ensisjainen fokus on Venäjän vastainen sekä Kaspianmeren ja Lähi-Idän länsi-Eurooppaan tulevien öljyvirtojen kontrollointi.

Hyväksymällä Kosovon itsenäiseksi Washington saa heikon, täysin kontrolloitavissaan olevan valtion. Niin kauan kuin Kosovo oli osa Serbiaa, NATO:n harjoittama sotilaallinen kontrolli oli poliittisesti turvatonta. Nykyään Kosovo on NATO:n kontrolloima sotilaallinen satraappivaltio, jossa väestöä on 2 miljoonaa ja KFOR-joukkoja 16 000. Camp Bondsteel on osa "eturintama" -sotilastukikohtien ketjua, joista käsin voidaan edetä itään ja etelään.

Pyrkimys tuoda Kosovo muodollisesti NATO:on ja Euroopan Unioniin vahvistaa sen, että Yhdysvaltain suojatin, Gruusian Saakashvili epäonnistui tuossa NATO:n hänelle kaavailemassa roolissa.

Kosovo - mafian hallitsema heroiinikuljetusten logistiikkakeskus

Yhdysvaltain ja NATO:n sotilaallinen kontrolli Kosovossa palvelee Washingtonin geopoliittisessa strategiassa useampia tarkoituksia. Ensinnäkin se sallii Yhdysvalloille suuremmat mahdollisuudet hallita Kaspianmereltä ja Lähi-Idästä Eurooppaan tulevia öljy- ja kaasuputkireittejä samoin kuin niitä liikennesolmuja, jotka kytkevät EU:n Mustaanmereen.

Samalla voidaan suojata multimiljardien arvoista huumausainekauppaa, joka YK:n huumasaineliikennettä tutkivien virkailijoiden mukaan on Afganistanissa kasvanut ennätyslukemiin Yhdysvaltain miehitettyä Afganistanin. Kosovo ja Albania ovat huumausainekuljetusten pääasialliset reitit Eurooppaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriön vuoden 2008 kansainvälistä huumausainekauppaa koskevan vuosiraportin mukaan, useat pääreiteistä kulkevat Balkanin kautta. Kosovo mainitaan avainpaikkana Turkista ja Afganistanista Eurooppaan tulevalle heroiinille.

Huumeet virtaavat Kosovon pääministeri Thacin valvovan silmän alla.

Aina sitten niiden Vietnamin aikojen, jolloin teki Laosissa yhteistyötä Meo-heimojen kanssa, CIA on suojellut huumekuljetuksia avainpaikkakunnilla, osittain rahoittaakseen peiteoperaatioitaan. Kansainvälisen huumekaupan mittakaava on nykyään sellainen, että suurten pankkien kuten Citigroupin on raportoitu saavan suuren osan tuloistaan huumekaupparahojen pesusta.Mafiahallitus ei halua vakautta

Eräs mieltäkiinnittäviä seikkoja niiden valtioiden (hallitusten) toiminnassa, kun ne ryntäsivät tunnustamaan Kosovon itsenäisyyden, on ollut se seikka, että ne hyvin tiesivät, että Kosovoa johtaa Kosovon albaanimafia.

Hashim Thaci, Kosovon pääministeri ja Kosovon demokraattisen puolueen johtaja, johti aiemmin terroristijärjestöä - jota Yhdysvallat ja NATO kouluttivat. Järjestön nimi oli Kosovon vapautusarmeija (KLA, albaaniaksi UCK). Kosovon rikollispiireissä Thaci tunnettiin kutsumanimellä "Käärme" hänen vastustajiaan kohtaan osoittamansa armottomuuden vuoksi.

Vuonna 1997, presidentti Clintonin Balkanin erikoislähettiläs Robert Gelbard kuvaili KLA:n olevan "ilman muuta terroristiryhmä". KLA oli vielä enemmän, se oli klaanipohjainen mafia, johon oli sen vuoksi mahdoton soluttautua, ja joka kontrolloi Kosovon mustaa pörssiä. Tänä päivänä, eurooppalaisten poliisilähteiden mukaan, Thacin demokraattinen puolue on säilyttänyt yhteytensä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Saksalaisen BND:n raportti, päivätty 22. maaliskuuta 2005, ja luokiteltu huippusalaiseksi, kertoo: "Avainpelaajien - kuten Thaci, Haliti, Haradinaj - kautta on Kosovossa olemassa mitä läheisimmät kytkökset politiikan, talouden ja järjestäytyneen rikollisuuden välillä. Taustalla toimivat rikollisorganisaatiot lisäävät poliittista epävakautta. Heillä ei ole pienintäkään kiinnostusta järjestyneen valtion rakentamiseen, koska se haittaisi heidän liiketoimintaansa".

KLA aloitti toimintansa vuonna 1996 pommittamalla Bosniasta ja Kroatiasta paenneiden serbien asuttamia pakolaisleirejä. Samaan aikaan KLA vaati Montenegron, Makedonian ja osan pohjois-Kreikkaa vapauttamista. Thaci ei ole alueellista vakautta edistävä hahmo, lievästi sanottuna.

1990-luvulla gangsteri-Thaci oli Yhdysvaltain silloisen ulkoministerin Madeleine Albrightin suojatti. KLA:n perustamista tukivat CIA sekä Saksan tiedustelupalvelu BND (Bundesnachrichtendienst). Vuoden 1999 sodan aikana KLA sai suoraa tukea NATO:lta.

Thaci on myös Drenican perustajia. Drenica on rikollissyndikaatti, jolla on yhteyksiä Italian, Makedonian ja Albanian mafioihin.

Euroopan komissiolle vuonna 2007 valmistettu, salaiseksi luokiteltu raportti VS-Nur für den Dienstgebrauch vuodettiin medialle. Raportti kuvasi yksityiskohtaisesti KLA:n sen seuraajan demokraattisen puolueen sekä Thacin rikolliset aktiviteetit.

Joulukuussa 2010 Euroopan neuvoston (CoE) raportti, joka julkaistiin vain päivää sen jälkeen kun Kosovon vaalikomitea ilmoitti Thacin puolueen voittaneen vaalit, syytti suoraan länsivaltoja yhteistyöstä, koska ne jättivät huomiotta Thacin johtaman rikollisliigan toiminnan.

Raportti kertoi: "Thaci ja muut Drenica-ryhmän jäsenet on toistuvasti nimetty avainhenkilöiksi tiedustelupalvelujen Kosovon järjestäytynyttä rikollisuutta kuvaavissa raporteissa... Drenica-ryhmän ´pomona´ toimii tunnettu poliittinen toimija Hashim Thaci."

Raportin mukaan Thaci harjoitti äärettömän väkivaltaista kontrollia heroiinikaupassa. Dick Marty, Euroopan Unioni erikoistutkija ja raportoija, esitteli raportin kaikkien jäsenvaltioiden diplomaateille. Vastauksena oli hiljaisuus. Washington seisoi Thacin takana.

Sama CoE:n raportti syytti Thacin rikollisjärjestöä ihmiselimillä käydystä kaupasta. Thacin lähipiiriin kuuluvia henkilöitä syytettiin siitä, että he olivat kuljettaneet sodan jälkeen vankeja rajan yli Albaniaan, jossa serbit murhattiin ja heidän munuaisensa myytiin mustassa pörssissä.

Eräässä tapauksessa oikeustoimien aikana vuonna 2008 Pristinan oikeusistuimessa paljastui, että sisäelimiä kerrottiin viedyn köyhiltä Medicus-nimellä tunnetulla klinikalla. Medicus on kytketty KLA:n harrastamaan sisäelinten sadonkorjuuseen vuonna 2000.Miksi näin?

Miksi siis Yhdysvallat, NATO, EU ja ennen muuta Saksa ovat niin innokkaita antamaan Kosovolle legitimiteetin? NATO:n on helppo kontrolloida rikollisten johtamaa Kosovoa.

Yhdistettynä NATO:n kontrolloimaan Afganistaniin - josta pääministeri Thacin ´oman jengin´ välittämä heroiini on peräisin - Pentagon on rakentamassa kaikkea muuta kuin rauhanomaista piiriä Venäjän ympärille.

Thacin hallituksen riippuvaisuus Yhdysvalloista ja NATO.sta varmistaa sen, että Thaci tekee niin kuin pyydetään. Se taas varmistaa Yhdysvalloille mahdollisuuden sotilaalliseen läsnäoloon strategisesti tärkeässä kaakkois-Euroopassa.

Tämä vahvistaa NATO:n kontrollia Euraasiassa ja antaa mahdollisuuden muuttaa voimatasapainoa Euroopassa Yhdysvaltain haluamaan suuntaan. Eipä siis ihme, ettei Venäjä - tai moni muukaan valtio - ole toivottanut ´kehitystä´ Balkanilla tervetulleeksi.

Yhdysvallat leikkii kirjaimellisesti dynamiitilla Itä-Euroopassa.
 
mitä järkeä postailla foliohatun/bäckmanin kanssa samalla palkkalistalla olevan kaverin kirjoituksia?
 
adam7 kirjoitti:
mitä järkeä postailla foliohatun/bäckmanin kanssa samalla palkkalistalla olevan kaverin kirjoituksia?

Ehkä asian vuoksi. Sananvapauden vuoksi. Suomessa aikoinaan sensurointiin Rambouillet'n rauhansopimuksen toinen osa kaikista joukkotiedotusvälineistä.

Näin tavallaan luotiin edellytyksiä Tasvallan presidentti Martti Ahtisaaren ulkotyön hyväksymiselle Suomessa.
 
hieman lähdekritiikkiä peliin

mikä taho on vastustanut kosovon itsenäisyyttä?
katso foliohatun kirjoituksia, kenen intressin mukaisia ne ovat? nyt en tarkoita jokirantaa foliohatulla vaan tuota siteerattua.

ja lisäksi, mun ei tarvi todistaa mitään. netissä todistelu on sitä joidenkin olympialaisia.

säikeen aloittaja vain postailee linkkejä ja siteerauksia maailmankatsomuksensa mukaisesti, vaikkei tajua että esim tämä foliohattu on bäckmanin työnantajien palveluksessa - surkea toiminto
 
adam7 kirjoitti:
ja lisäksi, mun ei tarvi todistaa mitään. netissä todistelu on sitä joidenkin olympialaisia.

On aivan totta, että on henkilöitä, joilla on karismaattinen tieto, ja joiden ei kerrassaan tarvitse argumentoida mitään, koska ovat niin valaistuneita.
 
adam7 kirjoitti:
säikeen aloittaja vain postailee linkkejä ja siteerauksia maailmankatsomuksensa mukaisesti, vaikkei tajua että esim tämä foliohattu on bäckmanin työnantajien palveluksessa - surkea toiminto

Minusta tämä kannattaisi varmistaa hevosenpäästä ottamalla yhteyttä exiron gmail.com .

Olen nyt kuitenkin sitä mieltä, että rautainen länsimainen logiikka riittää torjumaan bätmäniläisyyden.
 
adam7 kirjoitti:
ja lisäksi, mun ei tarvi todistaa mitään. netissä todistelu on sitä joidenkin olympialaisia.

Ihan sama koskee niiden väittäjiä. Joten jos hän on niin väärässä niin todista että näin on tai ole hiljaa sillä on rasittavaa katsella kuinka yksi kerta toisensa perään trollailee mielensä mukaan. Mutta kun täällä ei ole ingore toimintoa niin uskon että sä olet aivopesty vasikka, etkä sä pysty todistamaan yhtään mitään.
 
ctg kirjoitti:
Mutta kun täällä ei ole ingore toimintoa niin...

Täällä on ignore. Tökkää kirjoittajan nimeä, avautuu profiili. Tökkää Lisää sulkulistaan -linkkiä alaoikealla. Voila! Ei enää avohoitopotilaan lätinöitä.

Toiminto piilottaa ko. henkilön viestit niin että näkyy kapea palkki, jossa tieto piilotetusta viestistä. Oikeastaan vain tilanteissa, joissa joku lainaa ko. henkilön tekstiä, voi tulla näkyviin aiemmin vuolaana virrannutta ajatusten Humuspuroa.

Suosittelen, foorumi on jälleen kuin uusi muutaman klikkauksen jälkeen!
 
koponen kirjoitti:
Toiminto piilottaa ko. henkilön viestit niin että näkyy kapea palkki, jossa tieto piilotetusta viestistä. Oikeastaan vain tilanteissa, joissa joku lainaa ko. henkilön tekstiä, voi tulla näkyviin aiemmin vuolaana virrannutta ajatusten Humuspuroa. Suosittelen, foorumi on jälleen kuin uusi muutaman klikkauksen jälkeen!

Olisi tietenkin helpomaa vain olla lukematta eikä paljastaa koko yhteisölle teknistä taitamattomuuttaan.
 
jokiranta kirjoitti:
koponen kirjoitti:
Toiminto piilottaa ko. henkilön viestit niin että näkyy kapea palkki, jossa tieto piilotetusta viestistä. Oikeastaan vain tilanteissa, joissa joku lainaa ko. henkilön tekstiä, voi tulla näkyviin aiemmin vuolaana virrannutta ajatusten Humuspuroa. Suosittelen, foorumi on jälleen kuin uusi muutaman klikkauksen jälkeen!

Olisi tietenkin helpomaa vain olla lukematta eikä paljastaa koko yhteisölle teknistä taitamattomuuttaan.

Jokiranta sitten jatkaa vittuiluaan, ja ehkä mä käytän tuota sulkutoimintoa niin sinuun kuin adamiin. Mutta sanoisin tässä kohtaa sen vanhan toteaman mikä on ollut IT maailmassa pitkän aikaa eli maailmassa ei ole henkilöä, joka tietää kaiken ja jos on, niin hän on hölmö, joka ei uskalla tunnustaa tietämättömyyttään. Ja mitä tulee ignore toimintoon, niin vaikka se yhdellä kädellä avaa mahdollisuuden rauhaan, niin toisella kädellä se avaa trolli mahdollisuuden mustamaalaukseen, joten en suosittele sen käyttämistä muuten kuin pakon edessä.

Mitä tulee tämän foorumin sanomaan, niin aivan samanlailla kuin esim libyan foorumissa, niin saitilla on rasittavia käyttäjiä, jotka sanovat toista, mutta ovat sitten hiljaa kun niille lyö faktaa pöytään. Ja jos adamia niin ketusti rasittaa tämmöiset postailut, niin lyö niitä faktoja pöytään eikä toimi kylähullun tapaisena trollina. Ei mulla muuta.
 
ctg kirjoitti:
Jokiranta sitten jatkaa vittuiluaan, ja ehkä mä käytän tuota sulkutoimintoa niin sinuun kuin adamiin. Mutta sanoisin tässä kohtaa sen vanhan toteaman mikä on ollut IT maailmassa pitkän aikaa eli maailmassa ei ole henkilöä, joka tietää kaiken ja jos on, niin hän on hölmö, joka ei uskalla tunnustaa tietämättömyyttään. Ja mitä tulee ignore toimintoon, niin vaikka se yhdellä kädellä avaa mahdollisuuden rauhaan, niin toisella kädellä se avaa trolli mahdollisuuden mustamaalaukseen, joten en suosittele sen käyttämistä muuten kuin pakon edessä.

Korpraali, poliitikkona alikersantiksi ylennetty ylipäällikkö Mauno Koivisto tapasi sanoa, että ei pidä provoitua, vaikka provosoidaan

Adam on selvästi Jumalan kaltainen niin kuin Eedenissä. Hän erottaa oikean väärästä ja on oikeassa.

ctg kirjoitti:
Mitä tulee tämän foorumin sanomaan, niin aivan samanlailla kuin esim libyan foorumissa, niin saitilla on rasittavia käyttäjiä, jotka sanovat toista, mutta ovat sitten hiljaa kun niille lyö faktaa pöytään.

Tämä on mahdollista niille, joilla on omistava usko ja korkein totuus hallussaan. Kaikki johtavat ydinfyysikot ovat kuitenkin jo siirtyneet newtonilaisesta mekaniikasta todennäköisyyslaskentaan.

ctg kirjoitti:
Ja jos adamia niin ketusti rasittaa tämmöiset postailut, niin lyö niitä faktoja pöytään eikä toimi kylähullun tapaisena trollina. Ei mulla muuta.

Adamia ei voi paistaa kuin naapuria voissa tai ensiksi margariinissa. Adam pitää kypsyttää keittäen.
 
toi miheikki laittoi sinänsä asiallisesti linkin Engdahlista kertovaan wikipedia artikkeliin. lukekaa ensin se. sen jälkeen voi hieman googlata kaverin kirjoituksia.

niiden jälkeen tuskin tarvitsee enää perustella

että

a) kyseessä on foliohattu
b) kulkee kremlin asioissa

mm. tuolla wikipedia sivulla on viittaus kaverin esiintymiseen Russia Today kanavalla, joka tunnetusti on sananvapauden airue

google haulla "engdahl russia today" saa hieman kuvaa siitä että kremlin kanava käyttää kaveria säännöllisesti, kuten bäckmania

kaikki tämä on selvää jos hieman viitsii tarkistaa itse, mutta eihän se käy
 
Tästä tulemmekin profilointiin, human intelligenceen, psykologisiin operaatioihin ja informaatiosodankäyntiin.
 
Perustuen omaan kontaktiini alueelta ja siitä johtuvaan lukeneisuuteen tästä hyyyyvin sekavasta sotkusta Ent Jugoslavia, koetan esittää jotain.
Foliohattu/provopoliitikko voi olla pahuuksista oikeassakin.
Hän vain kieltäytyy näkemästä OMAN puolensa pahuuksia, ja hänen pahuusväitteensä on tarkistettava erityisellä huolella.
Sanoisin että tuossa oli oikein ainakin
tukikohta, mafia (pahempaakin oikeasti ) ,maan elinkelvottomuus ja Ahtisaari. Vyyhti on kaikkien sisällissotien tavoin niin sekava USA-UCK - äkkikäännöksineen että jos haluaa todella ymmärtää, arvioin että vuoden saa ahkeraan lukea.
 
Kosovon haaste on siinä, että maan ei ole oikein alueena elinkelpoinen. Pitäisi olla vientituloja, joilla ansaita tuonti ja verottaa hyvinvointi. Olisi luonnollista, että Kosovo kuuluisi joko Serbiaan niin kuin se Jugoslavian yhteydessä kuului tai sitten että se liittyisi Albaniaan.

Kosovolta valtiona on kielletty Albanian punainen lippu, jossa on kotka tai sen variaatiot. Kosovolle on pakotettu neutraalilippu eikä Kosovo saa liittyä Albaniaan serbivähemmistön turvaamiseksi.
 
Morgenstern kirjoitti:
Perustuen omaan kontaktiini alueelta ja siitä johtuvaan lukeneisuuteen tästä hyyyyvin sekavasta sotkusta Ent Jugoslavia, koetan esittää jotain.
tukikohta

jos vielä palaan tuon engdahlin kirjoitukseen, niin kun sen taas lukee uudelleen, niin kirjoittaja on kyllä kreml. "kosovoa ei ole tunnustanut venäjä, serbia eikä ..." mistä tuo nyt tulee? *retorinen kysymys*

usalla on euroopassa lukuisia maita jotka kirkuvat usa-tukikohtaa. miksi pitäisi ehdoin tahdoin änkeä salasuunnitelmalla kosovoon, joka on keskellä ei mitään.

ei vakuuta

mafia (pahempaakin oikeasti )

tuo lienee ongelma tuolla. aivan oikein. mutta miten se liittyy suurvaltapolitiikkaan? eikö ongelmaa ole naapurivaltioissa? vastaan itse. on.
maan elinkelvottomuus

no tässä meillä on varsinainen jutska. olisiko maa elinkelpoisempi serbien vallan alla, jotka sulkivat albanialaisen korkeakoulun, harjoittivat rankimmasta rankkaa etnistä syrjintää, niin että suuri osa väestöstä lähti evakkoon ja pitivät maakunta ihan aikusten oikeesti koloniana. toimillaan serbialaiset menettivät moraalisen oikeutuksensa pitää maata/maakuntaa omassa maassaan.

miksi maa olisi elinkelpoisempi serbian vallan alla?

elinkelpoisuus tuolla saavutetaan sillä, että eu lopettaa rahan syytämisen ja uusi maa joutuu tekemään itse muutoksia elinkeinoelämäänsä.ahtisaarihan ei nyt mikään moottori ollut tuolla, vaan palomies joka kutsuttiin hätiin palossa. hän kertoi mistä kansa kusee ja sillä asia selvisi. ei sen suurempaa salaliittoa.


Vyyhti on kaikkien sisällissotien tavoin niin sekava USA-UCK - äkkikäännöksineen että jos haluaa todella ymmärtää, arvioin että vuoden saa ahkeraan lukea.

ei se nyt sentään noin epäselvä ole

jokiranta kirjoitti:
Kosovon haaste on siinä, että maan ei ole oikein alueena elinkelpoinen. Pitäisi olla vientituloja, joilla ansaita tuonti ja verottaa hyvinvointi. Olisi luonnollista, että Kosovo kuuluisi joko Serbiaan niin kuin se Jugoslavian yhteydessä kuului tai sitten että se liittyisi Albaniaan.

Kosovolta valtiona on kielletty Albanian punainen lippu, jossa on kotka tai sen variaatiot. Kosovolle on pakotettu neutraalilippu eikä Kosovo saa liittyä Albaniaan serbivähemmistön turvaamiseksi.

mikä alue on elinkelpoinen? suomea ei joossain piireissä pidetty elinkelpoisena 1918.

nykyisessä äärinationalistisessa kiihkossa kosovo ei voi olla serbian osaa. on totta että se luonnollisemmin väestön puolesta kuuluisi yhteen albanian kanssa, mutta taas äärinationalistiset syyt kutistuvan serbivähemmistön osalta estää tämän. ja miksi serbivähemmistö kutistuu? kosovo pushes ja serbia pulls. vähän samoin kuin suomi toimii ruotsinkielisen väestön suhteen ja miksi ruotsinkielisten muutto ruotsiin jatkuu.

juuri tämän takia pidän kansallisvaltioita paholaisen keksintönä. ehkä joskus pääsemme tästä kirouksesta.
 
Jutun käänsi nimimerkki akez. http://hommaforum.org/index.php/topic,76928.msg1155828/topicseen.html#msg1155828

EU-miljardit haihtuvat taivaan tuuliin Kosovossa

EU-missio Eulexin piti tuoda Kosovoon järjestys. Kuitenkin Euroopan tilintarkastustuomioistuimen raportti kertoo: Miljardit haihtuvat taivaan tuuliin, korruptio ja rikollisuus rehottavat yhtä pahasti, kuin sodan lopussa.

Die Welt 31.10.2012 juttu saksaksi http://www.welt.de/politik/ausland/article110448404/Im-Kosovo-versickern-EU-Milliarden.html

Pian viisi vuotta sitten herättivät EU:n valtiopäämiehet fanfaarien soidessa henkiin Eulexin: EU:n poliisi- ja oikeusmission Kosovossa. Vihdoinkin Eurooppa halusi näyttää, että se voi saada yksin ruotuun Balkanin suurimman kriisipesäkkeen.

Kohta ei enää tarvittaisi Naton Kfor-joukkoja ja Brysseli saisi järjestyksen aikaan yhdessä Kosovon albaanien kanssa. Oli vuosi 2008 ja Kosovo oli juuri julistautunut itsenäiseksi.

Intressien pelinappula

Kuitenkaan Eulex ja EU-miljardit eivät ole tehneet Moolokin kitaa muistuttavasta Kosovosta valtiota, jolla olisi tulevaisuus. Tämän kertoo karvas raportti, jonka Euroopan tilintarkastustuomioistuin on juuri esitellyt. Luxemburgin tarkastajat syynäsivät tarkkaan Eulexin toimia ja antoivat murskaavan tuomion.

EU-missio, jossa työskentelee noin 2.500 henkeä, ei ole kyennyt saamaan aikaan pysyviä tuloksia lain noudattamisen parantamiseksi tai kamppailussa rikollisuutta ja korruptiota vastaan. Entinen Jugoslavian provinssi on läpeensä korruptoitunut ja se on poliittisten, taloudellisten ja rikollisten intressien pelinappula.

”Korruptio ja organisoitu rikollisuus rehottavat edelleenkin. Osin tähän ovat syypäitä Kosovon viranomaiset, jotka eivät riittävästi noudata laillisuusperiaatteita. Osin syypäänä on EU, jonka pitää toimittaa parempaa apua”, toteaa raportinlaatija Gijs de Vries.

Mikään maa ei saa näin paljon EU-apua per henki

Pelkästään vuosina 1999-2007 on tähän alle 1.750.000 asukkaan maahan tulvitettu 3.500.000.000 euroa ja tämän jälkeen vielä 1.200.000.000 euroa. Siten Kosovo on maa, joka saa eniten EU-tukea koko maailmassa. Mutta rahat haihtuvat taivaan tuuliin.

Esimerkki korruptiosta: Runsaan EU-avun turvin Pristinan parlamentti perusti heti kolme virastoa organisoimaan taistelua nepotismia vastaan. Kuitenkaan ne eivät onnistuneet saamaan mini-maan 150 julkisia hankintasopimuksia tekevää viranomaista järjestykseen.

Siten kosovolaiset löytyvät edelleen korruptiota mittaavan Transparency Internationalin ranking’in kärjestä.

”Tuomioistuimet antavat tuomioita ulkoisten intressien mukaan”

Yhtä hämärää on oikeuslaitoksenkin puolella. Erään raportissa siteeratun OSCE:n (Organization for Security and Co-operation in Europe) työntekijän mukaan ”tuomarit eivät jakele tuomioita vain lakien perusteella, vaan myös ennakoimalla kuuliaisesti ulkopuoliset intressit”.

Kosovon viranomaiset yrittivät myös äskettäin rajoittaa lakimuutoksella Eulexin toimeenpanovaltaa oikeuslaitoksessa. Siten organisoituneen rikollisuuden saralla ”mikään ei ole oleellisesti muuttunut kansainvälisen yhteisön kesän 1999 mukaantulon jälkeen”, toteaa tilintarkastustuomioistuin.

Poliisi ei uskalla puuttua

Serbien dominoimassa Pohjois-Kosovossa näyttää tilanne aika pahalta. Siellä ei Eulexilla ole mitään vaikutusvaltaa. Siellä pätee kuten aiemminkin se, mitä Belgrad sanoo. Eulexin kosovo-albaani työntekijöiden piti myös vetäytyä Ibar-joen eteläpuolisiin kaupunginosiin, koska serbien asuttamat pohjoisosat muuttuivat liian vaarallisiksi.

”Vuodesta 2008 lähtien ei yksikään tuomari ole voinut tehdä työtään pohjoisessa.” Tällä on ollut myös suoria seurauksia Saksalle. Kosovoon sijoitetut saksalaiset sotilaat ovat joutuneet yhä useammin puuttumaan tilanteeseen, koska Eulexin poliisijoukot eivät ole uskaltaneet mennä yhteenotoissa serbien ja albaanien väliin.
 
miheikki kirjoitti:
Jutun käänsi nimimerkki akez. http://hommaforum.org/index.php/topic,76928.msg1155828/topicseen.html#msg1155828

EU-miljardit haihtuvat taivaan tuuliin Kosovossa

EU-missio Eulexin piti tuoda Kosovoon järjestys. Kuitenkin Euroopan tilintarkastustuomioistuimen raportti kertoo: Miljardit haihtuvat taivaan tuuliin, korruptio ja rikollisuus rehottavat yhtä pahasti, kuin sodan lopussa.

Die Welt 31.10.2012 juttu saksaksi http://www.welt.de/politik/ausland/article110448404/Im-Kosovo-versickern-EU-Milliarden.html

Pian viisi vuotta sitten herättivät EU:n valtiopäämiehet fanfaarien soidessa henkiin Eulexin: EU:n poliisi- ja oikeusmission Kosovossa. Vihdoinkin Eurooppa halusi näyttää, että se voi saada yksin ruotuun Balkanin suurimman kriisipesäkkeen.

Kohta ei enää tarvittaisi Naton Kfor-joukkoja ja Brysseli saisi järjestyksen aikaan yhdessä Kosovon albaanien kanssa. Oli vuosi 2008 ja Kosovo oli juuri julistautunut itsenäiseksi.

Intressien pelinappula

Kuitenkaan Eulex ja EU-miljardit eivät ole tehneet Moolokin kitaa muistuttavasta Kosovosta valtiota, jolla olisi tulevaisuus. Tämän kertoo karvas raportti, jonka Euroopan tilintarkastustuomioistuin on juuri esitellyt. Luxemburgin tarkastajat syynäsivät tarkkaan Eulexin toimia ja antoivat murskaavan tuomion.

EU-missio, jossa työskentelee noin 2.500 henkeä, ei ole kyennyt saamaan aikaan pysyviä tuloksia lain noudattamisen parantamiseksi tai kamppailussa rikollisuutta ja korruptiota vastaan. Entinen Jugoslavian provinssi on läpeensä korruptoitunut ja se on poliittisten, taloudellisten ja rikollisten intressien pelinappula.

”Korruptio ja organisoitu rikollisuus rehottavat edelleenkin. Osin tähän ovat syypäitä Kosovon viranomaiset, jotka eivät riittävästi noudata laillisuusperiaatteita. Osin syypäänä on EU, jonka pitää toimittaa parempaa apua”, toteaa raportinlaatija Gijs de Vries.

Mikään maa ei saa näin paljon EU-apua per henki

Pelkästään vuosina 1999-2007 on tähän alle 1.750.000 asukkaan maahan tulvitettu 3.500.000.000 euroa ja tämän jälkeen vielä 1.200.000.000 euroa. Siten Kosovo on maa, joka saa eniten EU-tukea koko maailmassa. Mutta rahat haihtuvat taivaan tuuliin.

Esimerkki korruptiosta: Runsaan EU-avun turvin Pristinan parlamentti perusti heti kolme virastoa organisoimaan taistelua nepotismia vastaan. Kuitenkaan ne eivät onnistuneet saamaan mini-maan 150 julkisia hankintasopimuksia tekevää viranomaista järjestykseen.

Siten kosovolaiset löytyvät edelleen korruptiota mittaavan Transparency Internationalin ranking’in kärjestä.

”Tuomioistuimet antavat tuomioita ulkoisten intressien mukaan”

Yhtä hämärää on oikeuslaitoksenkin puolella. Erään raportissa siteeratun OSCE:n (Organization for Security and Co-operation in Europe) työntekijän mukaan ”tuomarit eivät jakele tuomioita vain lakien perusteella, vaan myös ennakoimalla kuuliaisesti ulkopuoliset intressit”.

Kosovon viranomaiset yrittivät myös äskettäin rajoittaa lakimuutoksella Eulexin toimeenpanovaltaa oikeuslaitoksessa. Siten organisoituneen rikollisuuden saralla ”mikään ei ole oleellisesti muuttunut kansainvälisen yhteisön kesän 1999 mukaantulon jälkeen”, toteaa tilintarkastustuomioistuin.

Poliisi ei uskalla puuttua

Serbien dominoimassa Pohjois-Kosovossa näyttää tilanne aika pahalta. Siellä ei Eulexilla ole mitään vaikutusvaltaa. Siellä pätee kuten aiemminkin se, mitä Belgrad sanoo. Eulexin kosovo-albaani työntekijöiden piti myös vetäytyä Ibar-joen eteläpuolisiin kaupunginosiin, koska serbien asuttamat pohjoisosat muuttuivat liian vaarallisiksi.

”Vuodesta 2008 lähtien ei yksikään tuomari ole voinut tehdä työtään pohjoisessa.” Tällä on ollut myös suoria seurauksia Saksalle. Kosovoon sijoitetut saksalaiset sotilaat ovat joutuneet yhä useammin puuttumaan tilanteeseen, koska Eulexin poliisijoukot eivät ole uskaltaneet mennä yhteenotoissa serbien ja albaanien väliin.

Siis EU:n hallitsemalla Kosovon alueella kaikki on päin persettä, mafia hallitsee, laeilla ei ole merkitystä ja rahat häviävät. Miten tuleekin Suomen nykyinen suunta mieleen?

Vähän asian ohi, mutta menköön Irwinin sanomana:

 
Last edited by a moderator:
Back
Top