KRP operaatio Turun saaristossa

On kyllä. Mitä eroa on kertoa niistä täällä kuin että jokainen kanslainen satojen metrien säteellä kuulevat ja näkevät kyseisen kopterin ja kirjoittavat siitä feisbokiin. Ei se että kertoo nähneensä kopterin paljasta yhtään mitään. Jos se lentäminen olisi nii saakelin salaista niin eivät lentäisi.

Kenenkään ei pidä kirjoittaa mitään mistään viranomaisten liikkeistä reaaliaikaisena yhtään mihinkään. Ei ole mitään perustetta olla tyhmä vain siksi, että on oikeus ja muutkin ovat.
 
Uskon näin. Suomella on nyt selvästi pelisilmää ja pokkaa toimia tarvittaessa soveltaen kun maan yhteinen etu on kyseessä. (y)

Jos muuta haluaa uskoa, niin koskaan aiemmin ei kyllä ole mistään talousrikoksista noussut tämmöistä hässäkkää Suomessa. Veneilijöiden mukaan Vartiolentueen Dornierit ja helikopterit pörräänneet alueella valvomassa ilmatilaa ja vesialuetta.

Juu, tämä on hieno Sisäministeriön voimannäyttö, hyvä niin! Hienoa!
 
Tässä on nyt jotain ihan muuta kuin talousrikos. Sielä on ollut RVL:n Turvasta lähtien kalustoa paikalla. Pitkät aseet, taktinen ensihoito, lentokielto, helikopterit, lentokone, huviveneitä ja maanviljelijöitä kehoitettu poistumaan. Voidaan päätellä että merkittävään voimankäyttöön on varauduttu.
Mistä tässä suuren maailman malliin tehdyssä operaatiossa on kyse? Oliko oikea uhka, vai oliko kyse voimannäytöstä? Jos oli uhka, mistä se tuli? Jos isketään useisiin kohteisiin samaan aikaan raskaasti, niin voisi ajatella että yksittäistä uhkaavaa henkilöä ei oltu hakemassa.
Liittyykö kuvioon Airiston Helmi ja mihin kuvioon Airiston Helmi liittyy? Kuka rahoittaa tappiota tekevää ja strategisia maakauppoja tekevää firmaa? Oliko kyse näpäytyksestä sille, joka Airiston Helmeä rahoittaa?
Kuullaankohan faktoja koskaan? Jos ei, niin mitä se kertoo?
 
Syvävesiväylien suursiivous
22syy2018
Kirjoittanut Tuula Malin | 9 Kommenttia
Ilolla ja isänmaanrakkaudella seuraan Turun saaristossa parhaillaan käynnissä olevaa KRP:n, Verohallinnon ja Rajavartiolaitoksen yhteisoperaatiota. Saaristomerellä ja mantereella tehtäviin kotietsintöihin osallistuu sata poliisia sekä kymmeniä muita viranomaisia Länsi-Suomen merivartiostosta ja Puolustusvoimista.

Iltalehti 1.8.2015 Turun Saaristo. Venäjän omistamat saaret. kohde: Lillasegellot ja Högö. Kuvaaja: Matti Ruottinen.

Operaatio toteutetaan parin päivän aikana maalla ja merellä. Alueella on lentokielto.
Iltalehti 1.8.2015 Turun Saaristo. Venäjän omistamat saaret. kohde: Laivaväylä. Kuvaaja: Matti Ruottinen

Venäläistaustainen Airiston Helmi saikin huseerata saaristomatkailusumuverhon suojissa tuskastuttavan pitkään. Kymmenen vuotta jäljitimme kuvaajien kanssa yhtiön toimintaa maalla, merellä ja ilmassa. Nyt on valtion vuoro. Kun poliitikot jahkailevat, viranomaiset toimivat. Hyvä Suomi!

Iltalehti 19.1.2015

Toivon lisää saaristomeren yhteisoperaation kaltaista viranomaistoimintaa Suomea ja suomalaisia suojaamaan.

Iltalehti 1.8.2015 Turun Saaristo. Venäjän omistamat saaret. kohde: Hepokari. Kuvaaja: Matti Ruottinen.


Airiston Helmi 04/2010-09/2018: MTV3, Iltalehti, Yle
1) MTV3 28.4.2010 – Airiston Helmi
Kiinteistökauppaa sotilasalueiden liepeillä
Airiston Helmi kohdassa: 29″22-33″09
2) MTV3 5.10.2011 – Airiston Helmi
Strategista maanhankintaa maalla ja merellä
Airiston Helmi kohdassa: 2″13-3″07
3) Iltalehti 23.1.2015
Venäläistaustainen Airiston Helmi blokkasi syvävesiväylät
4) IL-TV 3.9.2015
Saaristomerikierros Airiston Helmen väyläkohteissa
5) Yle 22.1.2016
Venäläiskopterit hämmentävät Paraisilla – luvat ja reitit hämärän peitossa

https://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin/2018/09/22/syvavesivaylien-suursiivous/
 
DntH2l_X0AA7WId.jpg:large
 
Kenenkään ei pidä kirjoittaa mitään mistään viranomaisten liikkeistä reaaliaikaisena yhtään mihinkään. Ei ole mitään perustetta olla tyhmä vain siksi, että on oikeus ja muutkin ovat.
Ei pidä ja ei pidä...mutta kun ei niitä kansalaisia voi kieltää kirjoittamasta vähemmällä kuin että julistaa ulkonaliikkumiskiellon ja ikkunat pimennysverhoilla kiinni. Ja kyllä tämä on viranomaisten tiedossa ja ottavat sen huomioon.
 
Ei pidä ja ei pidä...mutta kun ei niitä kansalaisia voi kieltää kirjoittamasta vähemmällä kuin että julistaa ulkonaliikkumiskiellon ja ikkunat pimennysverhoilla kiinni. Ja kyllä tämä on viranomaisten tiedossa ja ottavat sen huomioon.
Olen nähnyt Turun kentällä valmiuskoneita ja näitä ei en tietenkään minnekkään postaa. Jos nyt kauppatorin yli lentää 400 metrissä armeijan kopteri, niin en kyllä menetä yöuniani raportoituani siitä.
 
Nyt kun on käyty härnäämässä yhtä ampiaispesää, niin kai joku viranomainen on tarkkailemassa muita venäläiskiinteistöjä, että onko niissä vilkasta rekkaliikennettä kun pienten vihreiden miesten aseistusta ja muuta kalustoa siirretään pikavauhtia väistötiloihin?
 
Nyt kun on käyty härnäämässä yhtä ampiaispesää, niin kai joku viranomainen on tarkkailemassa muita venäläiskiinteistöjä, että onko niissä vilkasta rekkaliikennettä kun pienten vihreiden miesten aseistusta ja muuta kalustoa siirretään pikavauhtia väistötiloihin?
Toivotaan että tarkkailussa ovat myös verkkaripukuiset, lyhyttukkaiset pakuilla liikkuvat slaavilaiset remppamiehet.. Ja Viron venäläiset myös
 
Lienee selvää että tähän tapaukseen sisältyy paljon muutakin kuin rahanpesua..ja voi olla ettei rahanpesua liity lainkaan.

Mutta taas ollaan erittäin "herkällä alueella" kun ajatellaan myös suhteita ystävälliseen naapurimaahamme. Venäjällä on tapana reagoida kaikkiin tällaisiin virasnomaistoimiin ns. vastavuoroisesti. Hyvin todennäköisesti joku suomalainen toimija/yrittäjä jne. joutuu täysin vastaavan viranomaistoiminnan/-tutkinnan ja takavarikointien kohteeksi Venäjän puolella.

Suomessa ollaan enemmän kuin "sinisilmäisiä" venäläisten suhteen. Suomessa sallitaan maakaupat ja kaikenlainen tiedustelutoiminta sotilasalueiden välittömässä läheisyydessä. Venäjällä osataan olla tarkempia. Suomeen rajoittuva Venäjän puoleinen Karjala on käytännössä kokonaan suljettu ns. sotilasalueeksi.

Mutta mitäpä tästä. Poliittiset johtajamme päättävät kuinka meillä valmistaudutaan maanpuolustukseen. Ei siinä ole ulkopuolisilla mitään sanomista. Niin kauan kun meillä on tuomiojia, halosia, lehtomäkiä, lipposia jne. tulemme pysymään itäisen naapurimme vaikutuspiirissä. Kaiken lisäksi jokainen näistä poliitikoista vakuuttaa kaiken aikaa kuinka se on meille erittäin hyvä asia.
 
Kun tutkitaan talousrikoksena, niin voidaanko ko. kohteen omaisuus takavarikoida?

Pakkokeinolain 3. luku.

Hukkaamiskielto ja vakuustakavarikko ovat turvaamistoimenpiteitä sakon, rahamääräisen menettämisseuraamuksen tai asianomistajalle maksettavan rikokseen perustuvan korvauksen maksamisen turvaamiseksi. Hukkaamiskiellolla ja vakuustakavarikolla toisin sanoen turvataan rahamääräisten suoritusten täytäntöönpano. Hukkaamiskiellolla ja vakuustakavarikolla on erityisen suuri merkitys nimenomaan talousrikoksissa, koska niiden esitutkinta, syyteharkinta ja tuomioistuinkäsittely kestävät yleensä huomattavan kauan. Lisäksi erityisesti talousrikoksissa tuomittavat korvaukset saattavat muodostua hyvinkin suuriksi, minkä vuoksi korvausten maksamisen turvaamiseen on enemmän aihetta kuin niin sanotuissa tavanomaisissa rikoksissa. Ilman hukkaamiskieltoa ja vakuustakavarikkoa rikoksesta epäillyllä olisi hyvät mahdollisuudet kätkeä ja hävittää omaisuuttaan.
 
Back
Top