KRP operaatio Turun saaristossa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/19baa104-2b69-4ea3-992b-2407f7983c0c_u0.shtml

Iltalehti ei tässä nyt ymmärrä, että kirjanpidosta selvinneiden puutteiden myötä rahanpesu ja terrorismin rahoitusepäilyjen nojalla virkavallan valtuudet ovat varsin mittavat. Eivät he tarvitse tässä vaiheessa virallisesti muuta.

Samalla ja julkisuuteen ilmoittamatta voidaan ja tuleekin tietenkin tutkia kaikki muukin laittomaksi epäilty rakennusluvista alkaen.
 
Vähän kyynisesti voisi sanoa että laki saatiin voimaan sitten kun RKP oli saatu kammettua pois hallituksesta ja tutkintaakin on päästy tekemään tuolla ruotsinkielisellä alueella, missä kunnallispolitiikalla ja -hallinnolla näyttäisi olevan vahva kytkentä itänaapurin hybriditoimintaan vasta nyt kun RKP ei ole hallituksessa.


Kun en Suomen sisäpolitiikkaa niin tarkkaan seuraa, tuo RKP:n lämmin suhde itään on mulle yllätys. Varsinkin, kun edellinen puolustusministeri Carl Haglund tuntui olevan tolkun mies.
 
Jännän helposti on irronneet luvat isoon rannan täyttöön?
Suomessahan ei ole korruptiota ja kunnan virkamiehiä ja kunnallispolitikkoja ei voi lahjoa..
Iltalehdessä on selvitystä tuosta ankkalammikosta, ei ihmetellä tarvitse:

Uusia saarihankintoja
article_clock.svg
31.08.2015 klo 8:37
Airiston Helmen saarivarallisuus on karttunut tänä kesänä kahdella uudella saarihankinnalla Korppoon saaristossa.

6c0053742234a6ae0501962bde9dc9e7a5874aefcf62a986175f5a11e5ff6b1d.jpg

6c0053742234a6ae0501962bde9dc9e7a5874aefcf62a986175f5a11e5ff6b1d.jpg

Merivoimien hallinnoimalta Högön saarelta on poistettu liikkumista rajoittavat kieltokyltit. MATTI RUOTTINEN
Iltalehden tietojen mukaan saaret sijaitsevat Ahvenanmaan suuntaan kulkevan Kihdin väylän tuntumassa.
Saarikohteiden hankinnassa Airiston Helmeä on avustanut paraislainen kiinteistönvälitystoimisto PS-Asunnot Oy.
- Kaikki myyntiin tulevat saarikohteet kierrätetään ensin venäläisten kautta. He ottavat parhaat päältä. Tähän kiinteistönvälitystoimisto on sitoutettu jo aika päivää sitten, tietää Iltalehden haastattelema paikallislähde.
PS-Asuntojen omistaja ja toimitusjohtaja Teija Laaksonen ei halua kommentoida kauppoja millään tavoin. Hän ei halua myöskään keskustella yritysyhteistyön yksityiskohdista.
- Meillä on vaitiolosopimus kaikkien asiakkaidemme kanssa. Emme kommentoi tehtyjä tai vireillä olevia kauppoja mitenkään, Laaksonen toteaa.
Teija Laaksosen aviomiehen Christian Laaksosen omistama metallialan yritys, HL-Metal Oy Ab toimii pääurakoitsijana Airiston Helmen saaristokohteiden rakennushankkeissa.
Airiston Helmen ympärillä häärii pieni, tiivis ja tehokas paraislaisten yrittäjien ja päättäjien sisäpiiri. Ydinjoukkoon kuuluu Laaksosten lisäksi rakennusalalla toimiva kunnallispoliitikko sekä Paraisten kaupungin entinen rakennustarkastaja.

Paraisilla hämmästellään Airiston Helmelle myönnettyjä poikkeuslupia. Kaavoista on poikettu ronskilla otteella kaikessa mahdollisessa. On sallittu ruoppaus ja rantaviivan muutokset, annettu lupia massiivisille laitureille ja muulle epätyypilliselle saaristorakentamiselle.
Rakennusmestari Kaj-Johan Karlsson on RKP:n edustaja Paraisten kaupunginvaltuustossa. Karlsson istuu poikkeusluvista päättävässä ympäristölautakunnassa. Hän on myös yksi Ska-Plan -nimisen rakennusalan yrityksen omistajista. Ska-Plan on toiminut pääsuunnittelijana ja valvojana lähes kaikissa Airiston Helmen saarihankkeissa.
- Pitää paikkaansa. Olen toiminut vastaavana työnjohtajana ja valvonut rakentamista rakennuttajan eli Airiston Helmen toimeksiannosta. Veljelläni ja serkullani on yritys, joka on aliurakoinut HL-Metallille Airiston Helmen rakennusprojekteja, Karlsson kertoo.

Kunnallispoliitikko Karlsson ei näe mitään ongelmaa siinä, että on luottamustoimessaan päättämässä poikkeusluvista, jotka tuottavat runsaasti urakoita hänen omiin ja lähipiirin yrityksiin.
- Olen jäävännyt itseni päätöksenteosta aina, kun ympäristölautakunta on käsitellyt Airiston Helmen asioita.
Paraisten kaupungin entinen rakennustarkastaja Bo-Erik Palmgrénsiirtyi muutama vuosi sitten eläkkeelle Airiston Helmeen liittyvien lupaepäselvyyksien jälkimainingeissa. Lupiin liittyvää hallinnon sisäinen kiistaa on puitu oikeussaleissa sakka. Tällä hetkellä rakennustarkastajalla on oma rakennusvalvonta-alan yritys.
- Yritykseni ei tee Airiston Helmen kanssa minkäänlaista yhteistyötä.Vaikka muuta väitetäänkin, olen ollut kyseisen yrityksen kanssa tekemisissä vain virka-asioissa, Palmgrén vakuuttaa.
Karlssonin osaomistaman Ska-Planin liiketoiminta on paisunut venäläisyhteistyön ansiosta. Julkisista asiakirjoista selviää, että liikevaihto on moninkertaistunut Airiston Helmen imussa.
Airiston Helmen tilien läpi on valunut varallisuutta muutamaan paraislaiseen yritykseen jo vuosien ajan. Rahaa on ollut käytettävissä, vaikka varsinainen matkailuliiketoiminta odottaa yhä käynnistymistään. Airiston Helmen tase on ollut vuosia vahvasti miinuksella ja yritys konkurssin partaalla. Suomen lainsäädännön mukaan toiminta on voinut jatkua, koska yhtiöön pumpatulla miljoonarahoituksella ei ole velkojia. Uusia saarihankintoja ja rakennushankkeita on pistetty vireille säännöllisesti.
TUULA MALIN
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083120274489_uu.shtml

Edit: Alleviivaukset minun
 
Hmmm... Eikös tuo rkp ole perinteisesti varsin länsimielistä porukkaa. Ettei pihatontulla ole nyt joku hämmentäminen mielessä.
 
Kun en Suomen sisäpolitiikkaa niin tarkkaan seuraa, tuo RKP:n lämmin suhde itään on mulle yllätys. Varsinkin, kun edellinen puolustusministeri Carl Haglund tuntui olevan tolkun mies.
Ilmeisesti RKP ei ole hegemoninen ryhmä muun kuin kielikysymyksen osalta ja siellä on Carl Haglundin tapaisia älykkäitä ja rationaalisia länsimielisiä oikeistolaisia kuin itäänpäin rähmiviä vasureitakin sekä kaikkea noiden kahden väliltä. Jopa omat suomenruotsalaiset ystävät tuntuu suhtautuvan tuosta syystä RKP:hen vähän varauksella kun saman lipun alle menee ihme vasurihörhöjäkin joiden henkinen koti pitäisi olla paljon idemmässä kuin ruotsinkielen levinnäisyysalueilla.
 
Airiston Helmen päätukikohdasta on syytä tutkia tuon maavallin maa-aineksia. Itselle tulee hyvin äkkiä mieleen, että sinne on ollut helppo dumpata maata maanalaiselta rakennustyömaalta...
 
Kesarev Consulting -konsulttiyhtiön partneri Pavel Olegovitsh Melnikov on syntynyt 26.05.1980. Airiston Helmi Oy:n pääomistaja (?) Pavel Eduardovitsh Melnikov on syntynyt 07.08.1964. Hän on pietarilaisen Vesta Trading -nimisen yhtiön perustaja ja pääjohtaja.

Vesta Trading edustaa italialaisen VALTECin tavaramerkkejä Venäjällä. VALTEC on ilmeisesti myös Melnikovin perustama ja omistama. Airiston Helmi Oy:n ja Suomen Saaristomatkailu Oy:n hallituksen jäsen Mauro Barbi on VALTECin toimitusjohtaja.

Melnikovin nimissä on useita LVI-tekniikkaan liittyviä patentteja, ja hän on usean eri venäläisen yhtiön perustaja.

Aiemmin Airiston Helmi Oy:n hallituksen jäsenenä oli muistaakseni Shota Shamugija -niminen henkilö (en nyt pääse käsiksi vanhempiin yritystietoihin), joka saattaa olla sukua Latviassa vaikuttavalle rikollispomo Zurab Shamugijalle (aka "Adu Zugdidskij").

Aha. Itsekin olen ostanut ja asennellut Valtecin venttiilejä ja liittimiä Venäjällä ja Suomessa. Niitä löytyy mm. OBI:n ja K-Raudan hyllyistä Venäjällä. LVIS-tavaran hinta on valtavasti edullisempaa Venäjällä.
 
Kävi tuossa mieleen poliisin asetukset. Jos epäily on rahanpesusta jolla katsotaan mahdollisesti olevan yhteyksiä kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai jopa terrorismin rahoitukseen.

Silloin poliisi varustautuu tehtävän mukaisesti - oli miten oli. Ja tällä kertaa poliisi käytti tämän valtuuden viimeisen päälle.
 
Näyttääkö tuo Paraisten ilmakuvan kasa kalliolouheelta?

Kilometri pohjoiseen on monttu joka on Kansalaisen karttapaikalla nimetty louhokseksi. Saman väristä on sielläkin. Karttapaikassa on yhtenä karttavaihtoehtona laserkeilaukseen perustuva rinnevarjostus. Sillä näkee maaston detaljeja paremmin kuin ilmakuvassa. Sitä voi käyttää muitten karttatyyppien kanssa yhtä aikaa tai yksinään.
 
Back
Top