Kuivaharjoittelu

sotajätkä

Majuri
Minkäslaisia harjoitteita palstalaiset käyttää kotonaan? Tähän ketjuun voisi latoa kaikki hyvät drillit, joilla saa hiottua aseenkäyttötaitoja kalsareissa kotona.

Olen välillä laittanut muutaman maalin seinälle ja harjoitellut nopeita nostoja ja kohteenvaihtoja (sekä liipaisinsormen kuria).
Juuri saapui kiinasta lasertähtäin patruuna (laser boresighter), jolla ajattelin samoja nostoja ja kohteenvaihtoja treenata käyttämättä tähtäintä tarkoituksena harjoitella silmä-käsi koordinaatiota. Mielipiteitä toimivuudesta?
 
Kohdistuslaserithan eivät ole kallita, ja olen itsekin ajatellut sellaista hankkia. Siinä tosin on se ongelma, että kun se toimii ikään kuin laser-tähtäimenä, niin voi olla vaikeaa käytännössä tähdätä käyttämättä sitä laser-pistettä apuna. Joku Laserlyte -tyyppinen kuivaharjoittelu-laser olisi paljon parempi, eli laser palaa puolisen sekuntia aina kun iskuripiilkki osuu laitteen nalliin. Muuten toimii samalla tavalla, eli laitetaan patruunapesään ja ampuu laseria piipun läpi. Hintaa muistaakseni noin sata dollaria + postit, tullit ja alvit.
 
Toi on jo sen hintainen, että voisi harkita. Tosin tässäkin on se riski, että markalla saa markan tavaran; ja että jos haluaa hyvän ja halvan, niin joutuu ostamaan kaksi (sen hyvän ja sen halvan).

Mutta konseptin testaamiseen voisi olla hyvä; ostaa ensin tuollaisen, ja sen satasen vehkeen sitten muutaman kuukauden päästä kun halpis hajoaa, mikäli harjoittelu tuolla tuntuu mielekkäältä.
 
Miten saat aseen itselataavaksi tuollaisen laserpatruunan kanssa kun ei ole rekyyliä?
Ei sitä varmaan saakaan jos ase ei kykene toistolaukauksiin tyhjänä; tuo on tarkoitettu lähinnä yksittäisiin laukauksiin kuivaharjoittelua tehostamaan.
 
Ei sitä varmaan saakaan jos ase ei kykene toistolaukauksiin tyhjänä; tuo on tarkoitettu lähinnä yksittäisiin laukauksiin kuivaharjoittelua tehostamaan.
Tuossa ampuu itselataavana, mutta kommenteista kävi ilmi, että airsoft kyseessä. Hienot systeemit kyllä, mutta tulee äkkiä aika paljon hintaa.
 
Kaksitoimisella vireeseen laittaminen kyllä käy helposti, joskaan en klikeillä sellaista tee - sillä saa vain juntattua klikit tiukemmin kiinni piippuun.

Kyseinen käyttö laserille kuulostaa kyseenalaiselta rutinoitumisen kannalta, jos ei aio leffalehmipojaksi ja räiskiä lonkalta. Jos tarkoitus on joskus käyttää tähtäimiäkin, niin silloin kyseinen harjoitus vain tekee tähtäimen kanssa asian tekemisen vaikeammaksi, koska on pyrkinyt rutinoimaan vääränlaisen käyttötavan ilman tähtäimiä. Koitappa siinä sitten jatkossa tuoda se tähtäinkin hollille. Siten kaikkeen tällaiseen harjoitukseen pitäisi liittyä tähtäimen tuonti hollille, sillä ainoastaan siten voit viedä sen toiminnon selkäytimeen tilanteessa kuin tilanteessa käytettäväksi. Siinä ohessa alkaa myös luonnistua lyhyille etäisyyksille ampuminen nopeasti ilman tähtäimen läpi katsomista, kun selkäytimestä jo tulee tieto, että kohde-kädet-pää -linja on riittävästi kohdallaan. Parempi siis käyttää aika tähtäimen kanssa tapahtuvaan harjoitteluun.

Tähtäimen kanssa kuivaharjoittelussa oleellisinta on tähtäinkuvan saanti. Harjoitusten myötä alkaa myös löytyä paremmin keskelle tähdättävää kohdetta. Laukaisuharjoitukset ovat sitten asia erikseen ja siinä ei taas yksi laseri niin paljon auta. Silmät on silloin jälleen kiinni aivan väärässä asiassa.
Laukaisuharjoituksia varten tuli itselle hankittua MantisX. Eihän se tiedä, missä kohde on, mutta tietää sitäkin paremmin laukaisuhetken tapahtumat. Se on oiva apu erityisesti silloin, jos on vammaisesti tottunut tähtäyksellä kompensoimaan omia laukaisuvirheitä.

Oikotietä onneen ei oikeastaan ole. Homma vaatii sitä perinteistä vanhanaikaista harjoitusta. Ainoastaan kahdesta muusta asiasta on apua: lahjakkuudesta ja analytiikasta. Toista et tässä elämässä tule saamaan nykyistä enempää, mutta toiseen kannattaa panostaa. Eli kannattaa käyttää myös hetki aina miettimiseen, mikä meni huonosti tai hyvin, ja miksi näin.
 
voi olla että joudutaan mekin vielä kuivaharjoittelemaan jos patruunalähetyksiä ei tule kuin vasta syksyllä....
 
Onko kokemuksia MantisX:stä? Olen kuullut ja lukenut käyttäjäkokemuksista oikeastaan pelkkää hyvää. Hintakaan ei ole paha; on itsellä projektilistalla.

 
No niin , Mantiksen setit kotona, UPS toi ne vauhdilla. AR:n kanssa pientä puuhaa vielä (BlackbearadX). 9mm toimii heti kunnolla ja kyseessä viimesimmät versiot.
AR:n kanssa on enemmään mahdollisuuksia, ehkä siitä tämä puuha.
Hyvältä näyttää sohvalta ammuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: zlm
Back
Top