Kuopion ampuminen: Hyökkäsi taljajousella asuntoon, mies ampui käsiaseella

Bushmaster

Greatest Leader
Onko ase ollut luvallinen? Luultavasti ei koska jos olisi niin se olisi varmasti kerrottu .

Aseista uutisoidaan suomen mediossa ihan saman tyylisen kaavan mukaan kuin mamujen edesottamuksista... kun ei kerrotta niin .... o_O


Kuopion ampuminen: Hyökkäsi taljajousella asuntoon, mies ampui käsiaseella
RIKOS JULKAISTU 01.07.2015 10:16


Lehtikuva

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut tänään noin 33-vuotiaan miehen epäiltynä tapon yrityksestä.

Miehen epäillään ampuneen viime viikon tiistaina käsiaseella uhria asunnossaan. Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt ampumisen.

Miehen mukaan uhri tunkeutui hänen asuntoonsa taljajousen kanssa, jolloin hän joutui käyttämään ampuma-asetta hätävarjelutilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:
Kuullostaa hiukan oudolta menettelyltä.
Mikäli joku tunkeutuisi asuntooni aseistautuneena, tai ilman, tekisin asiasta ilmoituksen poliisille, olisi sitten oma puolustautuminen toiminut, tai ei. Toki on perseestä jos kotiaan ei saa puolustaa hyökkäykseltä, mutta kuten Bushmaster totesi, ase ei tainnut olla luvallinen. Eri asia on se onko itsensä puolustaminen kielletty, vai luvattoman aseen hallussapito?
 
Eri asia on se onko itsensä puolustaminen kielletty, vai luvattoman aseen hallussapito?

ON jokamiehenoikeus puolusta itseään, kotiaan jne ja jopa muita mutta eri asia on se miten sitä lakia "tulkitaan" viranomaisen toimesta.... Suomi on kummallinen maa kun uhrista tuleekin syyllinen? enkä tarkoita juuri tätä juttua vaan niinkuin ihan yleisesti. Näistä on paljon esimerkkejä...

Luvaton ase on toki rikos mutta niistä kun ei juurikaan kerrota mediassa tapausten yhteyksissä kerrotaan/ puhutaan yleisesti "asemiehistä" ect ja tuodaan esiin se miten vaarallisia luvalliset aseet ovat/sekä miten niitä on ihan liikaa suomessa/miten aseita pitäisi vähentää jne...
 
En toki ole juristi, mutta jos puolustat itseäsi ja kotiasi oikeudetonta hyökkäystä vastaan, eikö sen pitäisi olla luvallista?
Jos sitten tämän yhteydessä huomataan, että sinulla on luvaton ase, pitäisi sinun saada syyte luvattoman tuliaseen hallussapidosta.
Toinen asia on sitten jos toiminta ei ole kattanut hätävarjelua, tai pakkotilaa.

Juuri nämä jutut luovat kansalaisille mielikuvan, ettei itseään saa puolustaa. Sekö on virkakunnan tarkoitus?
 
En toki ole juristi, mutta jos puolustat itseäsi ja kotiasi oikeudetonta hyökkäystä vastaan, eikö sen pitäisi olla luvallista?
Pitäisihän se olla juu....mutta karu arkitodellisuus on jotain ihan muuta...ei saa puolustautua muuta kuin "sanomalla painokkaasti ei ja laittaa ovi kiinni" että siihen tyyliin...(tuonkin ohjeen jukisesti antoi poliisi kun ilm.raiskaaja oli väkisin yrittänyt jonkun kotiin)
 
Viimeksi muokattu:
No jos nyt tiedettäisiin hieman faktoja ennen yleisiä iktuvirsiä.
 
Back
Top