Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kyberprikaati Suomeen..

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja jurppi, 08.12.2014.

 1. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,394
  Tykkäykset:
  7,682
  Pisteet:
  1,286
  Professori ehdottaa perustettavaksi Kyberturvallisuusosastoa Suomeen.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120818905315_uu.shtml

  Itse pidän tällaista jopa välttämättömänä. Se pitäisi toimia hyvin kattavasti osana kaikkea uuteen tekniikkaan ja virtuaalimaailmaan liittyvää toimintaa. Erityisesti puolustusvoimien osalta mutta myös koko yhteiskunnan kattavasti. Tähän pitäisi kuulua niin teknilliset kuin erityisesti ohjelmalliset valmiudet ja resurssit.
   
 2. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,537
  Tykkäykset:
  2,527
  Pisteet:
  1,286
  Eikö meillä ole ollut firman puolesta tälläinen jo 90-luvulta asti?
   
 3. Mainos 4. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,104
  Pisteet:
  1,286
  Ei varmaan ole ongelma, organisaatio paisuu kansainvälisestikin valtavaksi jos koko reservin potentiaali hyödynnetään kriisissä.
   
 5. tsalesto

  tsalesto Korpraali

  Liittynyt:
  08.05.2014
  Viestejä:
  33
  Tykkäykset:
  17
  Pisteet:
  1
  On tainnut olla alalla toimintaa jo 80-luvun puolella. Ei tosin tuolla nimellä. Itse olin varusmiehenä 1990-91 ja kävin visiitillä silloin ko. paikassa. Tosi pienihän se ainakin silloin oli, mutta kuitenkin oli jotakin...
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Varmaan jotain Suomeenkin. Minusta tuntuu kuitenkin, että nämä ovat asioita, joissa pitää hakea sitä kv-yhteistyötä aika aktiivisesti.
   
 7. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Saamanne pitää, kansainvälistä tulokulmaa asiaan puuhataan yllätys yllätys EU-tasolla. Uutinen "Eurooppaan yhteinen kybervaroitusjärjestelmä" http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/t...an yhteinen kybervaroitusjarjestelma/a1037432 kertoo että
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 8. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Verkossa "uutisoituihin" juttuihin ei ole luottamista vaan on itse nähtävä vaivaa tietojen ja sitä myötä oman tietämyksen koostamisessa. Etenkin informaatiosodan ja psykologisten operaatioiden ollessa kuumimmillaan, on "tiedon" välitys erittäin ristiriitaista ja epätäydellistä. Tuota sivuten olen miettinyt mahdollista "infoseulaa", jolla saa koostettua hetkittäisestä sirpaletiedoista profiloitua tietämystä realiajassa. Kyse tässä eräänlaisesta verkkotiedustelun ja analysoinnin tietämyskartoituksen kalupakista. Tässä olisi ainekset laajemmallekin "projektille". ---- Tutkitaan ja selvitellään ;)

  "Minä tiedän, mitä aiot seuraavaksi" on haasteellinen tavoite :D ..tilannekuvaa ja ennakointia inforintamalla.
   
 9. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,242
  Tykkäykset:
  1,384
  Pisteet:
  156
  Tetra tykkäsi tästä.
 10. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  LINKKI

  Kyberturvallisuuden professori: Vieras valtio pankkihyökkäysten takana?

  Verkkohyökkäyksillä voidaan testata suomalaisen yhteiskunnan valmiustasoa – kuten ilmatilaloukkauksilla, kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll sanoo.

  Osuuspankkia ja Nordeaa vastaan tehtyjen palvelunestohyökkäysten tekijänä voi olla jokin vieras valtio, arvioi Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll.

  – Yhtenä vaihtoehtona voi nostaa esille sen, että voisiko tässä olla kenties valtiollinen taho, joka haluaisi testata, millä tavalla suomalainen pankkijärjestelmä ja yhteiskunta kykenevät toimimaan, Limnéll sanoo Ilta-Sanomille.

  Nordea ilmoitti eilen, että sen verkkopankki joutui palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Verkkopankki kärsi päivän aikana häiriöistä ja hitaudesta.

  Osuuspankkia vastaan perjantaina jo kolmatta päivää jatkunutta hyökkäystä Limnéll pitää suomalaisessa mittakaavassa poikkeuksellisen merkittävänä.

  – Jossain määrin voidaan jopa ajatella, että käynnissä on vähän samanlainen tilanne kuin ilmatilaloukkauksissa. Haluaisiko tässä joku testata, mikä on suomalaisen yhteiskunnan valmiustaso ja normaalista poikkeavien tilanteiden sietokyky?

  KUVA: Heikki Saukkomaa
  [​IMG]
  Jarno Limnéll toimii Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professorina.

  Hyökkäykset eivät ole Limnéllin mukaan vain Osuuspankin asia, vaan kuvioon liittyvät muiden muassa palveluntarjoaja Tieto, turvallisuusviranomaiset, tapausta tutkiva keskusrikospoliisi ja useita muita toimijoita.

  – Miten yhteistyö pelaa ja millaisen vaikutuksen toiminnot saavat aikaan suomalaisessa yhteiskunnassa aikaan?, Limnéll selvittää.

  – Yhteistyö näyttää toimivan varsin hyvin, mikä kuvaa yhteiskuntamme valmiutta kohdata tämän kaltaisia häiriötilanteita, hän jatkaa.

  Palvelunestohyökkäykset ovat haitanneet Osuuspankin verkkopankin toimintaa, käteisnostoja ja kortilla maksamista.

  Pohtiessaan pankkien valikoitumista hyökkäyksen kohteeksi Limnéll muistuttaa pankkimaailman koskettavan lähes jokaista suomalaista.

  – Jos verkkopankkiin ei pääse, laskuja ei pysty maksamaan tai automaatista ei saa rahaa tai lähikaupassa ei voi maksaa kortilla, se tunkeutuu konkreettisella tavalla meidän jokaisen arkipäivään.


  Pankit haastavia hyökkäyskohteita

  Limnéllin mukaan pankkeja pidetään yleisesti haastavana hyökkäyskohteena, joten hyökkäyksen taustalla voi olla myös julkisuushakuinen ryhmittymä. Toistaiseksi yksikään taho ei kuitenkaan ole ilmoittanut olevansa hyökkäysten taustalla.

  Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina, että Osuuspankin Facebook-sivulle on lähetetty kiristysviesti, jossa pankilta vaaditaan virtuaalista rahaa, bitcoineja, sitä vastaan, että verkkohyökkäykset lopetetaan. Perjantai-iltaan mennessä ei tiedetty, onko viestillä yhteys hyökkäyksiin.

  Pankkien asiakkaita Limnéll kehottaa olemaan huoletta.

  – Rahat ovat turvassa, hän sanoo.


  MTV: F-Securen Hyppösellä käsitys pankkihyökkäyksistä - "takana suomalaisnuoret"

  LINKKI

  Tietoturvajohtaja Mikko Hyppönen F-Securesta kertoo MTV:lle oman käsityksensä suomalaispankkien toimintaa häirinneistä palvelunestohyökkäyksistä.

  Hyppösen mukaan asialla on suomalaisnuorten joukko. Hyppönen epäilee MTV:lle,
  että suomalaisteinit ovat saaneet apua ulkomailta.

  Hyppönen kertoo MTV:lle, että F-Secure on jo hyvän ajan seurannut suomalaisnuorten ryhmän toimintaa.

  Osuuspankki yhä verkkohyökkäyksen kohteena - Nordeassa tilanne vakaa

  Osuuspankin verkkopankki takkuaa ulkomailla olevilla asiakkailla. Pankki avaa heille oman puhelinpalvelun puoliltapäivin.

  Osuuspankin ongelmat jatkuvat edelleen, ja pankki perkasi tilannetta asiantuntijoiden kanssa palaverissa lauantaina aamupäivällä.

  Verkkopankki toimii kotimaassa, mutta tuntematon taho on ruuhkauttanut sivut niin, että pankkiin kirjautuminen ulkomailta käsin on vaikeaa.

  Kortit toimivat yksittäistapauksia lukuun ottamatta sekä kotimaassa että ulkomailla.

  Palvelunestohyökkäykset alkoivat jo uudenvuodenaattona, ja pankista kerrottiin perjantaina, että hyökkäykset jatkuvat yhä poikkeuksellisen voimakkaina.

  Nordean häiriöt ohi

  Perjantaina palvelunestohyökkäyksen kohteeksi joutuneesta Nordeasta kerrottiin IS:lle lauantaiaamuna tilanteen olevan vakaa.

  Nordean palvelunestohyökkäys tuli ilmi, kun verkkopankissa alkoi ilmetä häiriöitä perjantaina puoliltapäivin.

  – Tällä hetkellä verkkopankki toimii normaalisti. Kortit ovat toimineet koko ajan, tiedottaja Marko Mettenranta kertoi.

  – Häiriöitä ei ole nyt, mutta on mahdotonta sanoa, että ne olisivat sataprosenttisesti ohi. Tilanne voi muuttua nopeastikin, hän muistuttaa.

  Jutun videolla Turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Virtanen pohtii pankkihyökkäyksiä Helsingin Sanomien uutisille.


  ???????????????????????
  Näinköhän on heikoissa kantimissa turva-asiat että nörttiteinit laittaa koko pankkimaailman polvilleen? Kiintoisaa olisi tietää onko Hyppösellä faktoja vaiko mutupohjaista ideointi joka pohjaa HS:n "uutiseen" jossa joku kerjää rahaa "iskun lopettamista vastaan".

  - enpä usko :rolleyes: TIEDUSTELUOPERAATIO mahdollista cyberiskua varten - vähän sama kuin väkivaltainen tiedustelu kentällä
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2015
 11. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Nämä uutiset olikin jo täällä, ja vastasin toiseen tråådiin osittain näitä komppaavia ajatuksiani.
  Jäi vaan sanomatta yksi asia joka sopiikin mukavasti tänne:
  jos vieras valtio haluaisi tehdä cyber-alkuisen tiedusteluoperaation niin silloin riittävä laajuus olisi yksi iso kohde, esim pankki. Siitä jo näkisi miten yhteiskunta ja media ja päättäjät reagoi.
  Hyökkääminen useaan samanlaiseen kohteeseen eli koeponnistaminen samaan aikaan menee em ajatuskulun perusteella hölmöilyn puolelle, siinähän vaan "ilmaiseksi" koeponnistetaan ne kaikki. Ja ensi kerralla ne ovat paremmassa suojassa.
  Jotenkin tässä että tuoksahtaa pullistelua ... olenko ihan väärässä? vertaus: jos kesävänskä huomaa että jollakin on tetsarissa pakki ja lusikka niin että ne kilkattaa juostessa, riittää kun karjuu siitä yhdelle sotamiehelle. Muut korjaavat kuitenkin itse. Mutta jos kesävänskä nauttii pää punaisena huutamisesta niin voihan sitä läpikäydä uusilla värikkäillä kielikuvilla räyhäten kaikki kahdeksan onnetonta sotamiestä.
   
 12. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,699
  Tykkäykset:
  2,083
  Pisteet:
  1,286
  Eikös viime vuoden jossain Sotila saikakausilehdessä hahmoteltu aika viisaita tuon kyberpuolen suhteen.

  Tosin suurin malli jota kirjotuksessa hahmoteltiin taisi olla jopa 2000 työntekijää. Pienoinen hyppy PV:n budjettiin tollainen henkilöstön lisäys.
   
 13. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Ymmärsin, jotta ei olisi PV:n budjetista...
   
 14. Mainos 15. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,699
  Tykkäykset:
  2,083
  Pisteet:
  1,286
  En pääse tarkistamaan koska viime vuoden lehdet on kaikki mökillä.

  Mutta eihän tuo olisikaan PV:n hommia. Ainakaan kokonaan.
   

Jaa tämä sivu