1) Ei Inttiä ei voi käydä uudestaan. Ei mitenkään. Ei vain voi.
2) Niin kauan kun inttiä on päiväkin jäljellä voidaan palvelus keskeyttää jos on tullut valituksi esim. LJVK:n tai SUK:n ja aloittaa alusta ko paikoissa tällön kaikki 347 vrk ylittävä palvelus käydään "vapaaehtoisesti" ns. sitoumuksella. Lisätietoja
http://varusmies.fi/erikoisjoukot
3) On olemassa reservissä miehistöstä aliupseeriksi ja reservissä aliupseerista upseeksi -kursseja. Näihin hakeudutaan oman aluetoimiston kautta. Lisätietoja
http://puolustusvoimat.fi/web/reservilaiselle/reservin-taydennyskurssit Näillä kursseilla koulutetaan myös PV:n siviili- ja sotilashenkilökuntaa jotka tarvitsevat AU- tai RU-koulutuksen SA-tehtävissään, mutta joilla ei sellaista koulutusta varusmiesajalta ole.
4) Rauhanturvaajaksi ei vaadita aliupseerikoulutusta, mutta se on eduksi koska suurin osa miehistötehtävissäkin palvelevista on saanut nykyään AU-koulutuksen. Toinen etu on soveltuva siviilikoulutus mm. sairaanhoitajista on kokoajan tarve kaikkiin operaatioihin ja combat medicinä / combat nursena on nähty kaikkia sotamiehestä luutnanttiin - osaaminen ratkaisee. Näistä kannattaa kysyä tarkemmin:
http://puolustusvoimat.fi/rauhanturvaajaksi
5) Operaatioissa ei voi käydä aliupseerikoulua, mutta KH vrk:n perusteella sekä osoitetun osaamisen perusteella voidaan AUK:a käymätön ylentää alikersantiksi asti ja sijoittaa näin ollen AU:n tehtäviin. Useimmilla missioilla on näitä todella kovia oman siviilialansa ammattilaisia, jotka ovat miehistötaustaisia aliupseereita Tyypillisesti näitä löytyy NSE:stä esim ajoneuvo- tai kylmäkoneasentajina ja heillä on useampi kun 1 missio takana. Samoin siviilikoulutuksen perustella voidaan antaa sotilasvirkamiehen palvelusarvo joka rinnastetaan ensimmäisessä luokassa ylikersanttiin, toisessa luokassa
luutnanttiin ja kolmannessa luokassa yliluutnanttiin. Sotilasvirkamiehen arvoluokka määräytyy hänen siviilikoulutuksen perusteella jolloin on ylemmällä korkeakoulututkinnolla 3. luokka, alemmalla korkeakoulututkinnolla (AMK ml.) 2. luokka ja muut 1. luokka. Usein esim. ATK-upseerin tehtävään valitaan sopivin reservistä ja annetaan siten upseeriin rinnasteinen palvelusarvo (ja palkkaluokka!) koska ATK-upseeri toimii yleensä osan esikunnan viestitoimistoa.
6) Merivoimilla on ollut NBG ja NRF valmiudessa reserviläisistä muodostettu ATU jonka henkilöstö on ollut Rannikkojääkärikoulutettua. Kannattaa kysellä MERIV esikunnasta tai UUDPR:sta milloin seuraava olisi ja miten siihen voi hakea.
http://merivoimat.fi/merivoimien-esikunta tai
http://merivoimat.fi/uudenmaan-prikaati/yhteystiedot Merivoimissa rannikkojääkärinä palvellut voi ihan hyvin hakea mitä tahansa paikkaa myös maavoimine kriisinhallintaoperaatioissa tai EUBG/NRF-valmiusosastoissa.