Kysymyksiä mm. rauhanturvaajan pestistä.

tiedotusosasto

Respected Leader
LJK:n voi hakea kesken toisessa yksikössä palvelun mutta ei sen jälkeen:
Koulutukseen voi hakea, vaikka olisi aloittanut varusmiespalveluksen jossakin toisessa joukko-osastossa. Muualla palveltua aikaa ei kuitenkaan hyvitetä, vaan laskuvarjojääkärikoulutus kestää kaikilla 347 vuorokautta. Jos varusmiespalvelus toisessa joukko-osastossa on suoritettu loppuun asti, ei sitä voi aloittaa uudelleen.

Tämän mukaan kansainvälisissä palvelleet LJK:n ja Taistelusukeltajan koulutuksen saaneet josta kuulin olivat keskeyttäneet (sitä ilmeisesti itse korostamatta) ko palvelun tai kansainvälisiin voi poikkeuksellisesti mennä jo palvelleena.
 
Viimeksi muokattu:
porin rekry sihteeri ei ymmärtänyt mitä tarkoitin valmiusjoukoulla ja käski kysymään aluetoimistolta (plus jätti pari kysymystä vastaamatta).
kysyin aluetoimistolta, sanoivat että kannattaa kysyä porin prikaatin rekrypuolelta...
tämä tarina on tosi.
 
Viimeksi muokattu:

Ingsoc

Ylipäällikkö
porin rekry sihteeri ei ymmärtänyt mitä tarkoitin valmiusjoukoulla ja käski kysymään aluetoimistolta (plus jätti pari kysymystä vastaamatta).
kysyin aluetoimistolta, sanoivat että kannattaa kysyä porin prikaatin rekrypuolelta...
tämä tarina on tosi.

Tornitouhua.

Tuttua kaikille jotka ovat puolustusvoimien kanssa tekemisissä.
 

CV9030FIN

Kenraali
1) Ei Inttiä ei voi käydä uudestaan. Ei mitenkään. Ei vain voi.

2) Niin kauan kun inttiä on päiväkin jäljellä voidaan palvelus keskeyttää jos on tullut valituksi esim. LJVK:n tai SUK:n ja aloittaa alusta ko paikoissa tällön kaikki 347 vrk ylittävä palvelus käydään "vapaaehtoisesti" ns. sitoumuksella. Lisätietoja http://varusmies.fi/erikoisjoukot

3) On olemassa reservissä miehistöstä aliupseeriksi ja reservissä aliupseerista upseeksi -kursseja. Näihin hakeudutaan oman aluetoimiston kautta. Lisätietoja
http://puolustusvoimat.fi/web/reservilaiselle/reservin-taydennyskurssit Näillä kursseilla koulutetaan myös PV:n siviili- ja sotilashenkilökuntaa jotka tarvitsevat AU- tai RU-koulutuksen SA-tehtävissään, mutta joilla ei sellaista koulutusta varusmiesajalta ole.

4) Rauhanturvaajaksi ei vaadita aliupseerikoulutusta, mutta se on eduksi koska suurin osa miehistötehtävissäkin palvelevista on saanut nykyään AU-koulutuksen. Toinen etu on soveltuva siviilikoulutus mm. sairaanhoitajista on kokoajan tarve kaikkiin operaatioihin ja combat medicinä / combat nursena on nähty kaikkia sotamiehestä luutnanttiin - osaaminen ratkaisee. Näistä kannattaa kysyä tarkemmin: http://puolustusvoimat.fi/rauhanturvaajaksi

5) Operaatioissa ei voi käydä aliupseerikoulua, mutta KH vrk:n perusteella sekä osoitetun osaamisen perusteella voidaan AUK:a käymätön ylentää alikersantiksi asti ja sijoittaa näin ollen AU:n tehtäviin. Useimmilla missioilla on näitä todella kovia oman siviilialansa ammattilaisia, jotka ovat miehistötaustaisia aliupseereita Tyypillisesti näitä löytyy NSE:stä esim ajoneuvo- tai kylmäkoneasentajina ja heillä on useampi kun 1 missio takana. Samoin siviilikoulutuksen perustella voidaan antaa sotilasvirkamiehen palvelusarvo joka rinnastetaan ensimmäisessä luokassa ylikersanttiin, toisessa luokassa luutnanttiin ja kolmannessa luokassa yliluutnanttiin. Sotilasvirkamiehen arvoluokka määräytyy hänen siviilikoulutuksen perusteella jolloin on ylemmällä korkeakoulututkinnolla 3. luokka, alemmalla korkeakoulututkinnolla (AMK ml.) 2. luokka ja muut 1. luokka. Usein esim. ATK-upseerin tehtävään valitaan sopivin reservistä ja annetaan siten upseeriin rinnasteinen palvelusarvo (ja palkkaluokka!) koska ATK-upseeri toimii yleensä osan esikunnan viestitoimistoa.

6) Merivoimilla on ollut NBG ja NRF valmiudessa reserviläisistä muodostettu ATU jonka henkilöstö on ollut Rannikkojääkärikoulutettua. Kannattaa kysellä MERIV esikunnasta tai UUDPR:sta milloin seuraava olisi ja miten siihen voi hakea. http://merivoimat.fi/merivoimien-esikunta tai http://merivoimat.fi/uudenmaan-prikaati/yhteystiedot Merivoimissa rannikkojääkärinä palvellut voi ihan hyvin hakea mitä tahansa paikkaa myös maavoimine kriisinhallintaoperaatioissa tai EUBG/NRF-valmiusosastoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Vilperi

Alikersantti
1) Ei Inttiä ei voi käydä uudestaan. Ei mitenkään. Ei vain voi.

Juuri kun huru-ukot luulivat löytäneensä tien ensilähdön joukkoihin... :D

Aiheeseen liittyen, papereita vaan sisään jokaiseen luukkuun niin saattaa vaikka onnistaa.

Ja tervetuloa takaisin @CV9030FIN olinkin jo vähän kaivannut keskusteluun tuomaasi värikkyyttä :D
 
Top