Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kysymys m85 taisteluliivistä

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja Moose, 10.12.2010.

 1. Moose

  Moose Kersantti

  Liittynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  277
  Tykkäykset:
  273
  Pisteet:
  16
  Pieni requesti

  Voisiko m85 taisluvyö tehdä chestrig tyylliseksi vaihtamalla olkahihnojen kiinnitys vyöosaan edestakaisin. En oikein muista miltä se kiinnitys naytti eikä minulla ole m85ttä jolla kokeilla. Jos jollain on taisteluliivi niin voisitte kokeilla ja ottaa siitä kuvat tänne? Mieluiten myös joku kuva jossa laukut on poistettu.

  Kiitos etukäteen ja jos ei onnistu niin ei mittän.
   
 2. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Ainakin etutaskut oli niillä metallikoukuilla kiinni. Yksinkertaisesti pujotettiin vyössä olevien lenkkien läpi. Tai yksinkertaisesti on hiukan liioiteltu, koska ekoilla kerroilla ainakin sai tehdä tosissaan töitä että onnistu. Takataskujen kiinnitystä en muista, enkä muista menikö ne etutaskujen kiinnitykseen tarvittavat lenkit ympäri asti selän puolelta. Jos ymmärsin oikein mitä tarkoiti, niin etu jota haet, olisi se että myös keskelle edessä (nykyisin soljen paikka) saisi lipastaskun. Tällöin jäisi vyönsolki ikävästi keskelle selkää jajos oikein muistan niin olkaimien kääntämiseen tarvittaisin vähintään neulaa ja lankaa ja puukko. Lopputulos ei olisi kuitenkaan hyvä, joten järkevämpää olisi thedä vain yksinkertainen chicom-tyylinen chestrig suoraan kankaasta ja hihnoista.
   
 3. Mainos 4. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,031
  Pisteet:
  636
  Itseasiassa m85 tetsarista on mahdollista tehdä chestrig myös poistamalla takapaneeli ja kiinnittämällä selässä menevät hihnat ylempiin kylkisolkiin ja yhdistämällä alemmat kylkisoljet selän kautta remmillä. Ongelmaksi muodostuu se että ylempi kylkisolki on suunniteltu sojottomaan taaksepäin ja kun veto kohdituukin yläviistoon, se vetää koko kyljen mutkalle.

  Lopputuloksena just sellainen kantolaite kuin miltä kuulostaakin, eli huonosti toimiva ja epämukava. Lisäksi se ei onnistu ilman pientä väkivaltaa kun, joten ehkä on vaan tyydyttävä kaupallisiin malleihin.
   
 5. Moose

  Moose Kersantti

  Liittynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  277
  Tykkäykset:
  273
  Pisteet:
  16
  Ok elikkä ei taida tulos olla niin hyvä, sepä harmi.
  Kiitän nopeista vastauksista jos jollain löytyis vielä kuva missä tätä on yritetty niin olisin kiitollinen. Mutta noitten lopputulosten perusteella niin ehkäpä ei tarvii.
   
 6. mursu

  mursu Alikersantti

  Liittynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  91
  Tykkäykset:
  7
  Pisteet:
  6
  Parempi vain että heivaa koko "kantolaitteen" johonkin kaapin pohjalle ja kantaa ne lippaat jossain oikeassa tetsarissa ja ne pakit ja muut ylimääräset kamat repussa.
   
 7. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Se lipastaskujen kiinnityssysteemi mahdollistaa kyllä jotenkin niiden taskujen käytön MOLLE tyyppisessä chestrig järjestelmässä. Siis sellaisessa missä on tavallaan vaan se chestrigin pohja "essu" ja nauhakujastot. Ne taskut vaan ei oo niin hyviä etten teidä onko niiden käytössä siinä tarkoituksessa mitään järkeä.
  Ja niin kuin sanoin chicom tyylinen chestrig on erittäin halpa ja helppo ratkaisu. Jossain näin jenkkimilitian mainostavan tehneensä niitä omilleen eri väreissä ja hinnan olevan 20 taalan luokkaa. Varusteleka myy moista myös alle parillakympillä. Sellainenkin toimii uskoakseni paremmin kuin m85 viritelmä.
  Mikäli haluaa modifioida nimenomaan kasivitosta, niin ennemmin lähtisin miettimään olkaimien korvaamista jollain US LBV tyyppisellä järjestelmällä.
   

Jaa tämä sivu