Nyt on jopa kaltaiselleni eurokriitikolle täysin selvää, että sisäisen schäferinsä löytänyt EU-puudeli ja Yhdysvallat ovat saaneet koottua käytännössä koko lännen vallan hirmuisten talouspakotteiden taakse. Jopa Sveitsin, joka ensimmäistä kertaa sitten keskiajan on valinnut olevansa osapuoli konfliktissa - sillä sitähän jokainen talouspakotteisiin eli taloussotaan osallistuva on.
Tässä ei kauheasti auta se kuuluisa Putinin sotakassakaan, sillä Venäjän ulkomaisissa instituutioissa olevat sadat miljardit on jäädytetty:
Venäjällä on valtava ”sotakassa”
VENÄJÄ on kerryttänyt itselleen kaikessa hiljaisuudessa suuren sotakassan. Maa on kerännyt öljy- ja kaasutuloja puskurirahastoihin, joilla se voisi pehmentää menetettyjen vientitulojen vaikutusta.Turun yliopiston kauppakorkeakoulun professorin Kari Liuhdon mukaan Venäjän vararahastojen arvo oli tammikuun loppupuolella lähes 200 miljardia dollaria, minkä lisäksi maalla on yli 600 miljardin dollarin valuuttavarannot.
Kultavarannon myyminenkin on vähän niin ja näin, kun se pitäisi myydä jollain muulla valuutalla kuin dollareilla ja euroilla ja se raha pitäisi saada siirrettyä jollain konstilla myyjältä ostajalle.
Mitä muuta tästä seuraa? Ukrainan konflikti/sota -topicissa käytiin ainakin läpi lentämiselle ja matkailulle aiheutuva täyshalvaus, kun venäläiset lentoyhtiöt eivät esim. voi huoltaa liisaamiaan koneita. Miten ne ylipäätään aikovat maksaa liisausmaksunsa? Teollisuus on toinen, joka ottaa pataan niin että tärisee: Venäjällä tulee olemaan suuria vaikeuksia valmistaa autoja ilman lännestä tulevaa alihankintaa, teknologiaa ja osaamista. Kiina ehkä ryhtyy auttamaan ja toimittamaan moottorinohjausjärjestelmiä ym.?
Entä Venäjän sotateollisuus; turbiinimoottoreita ne ainakin ovat valmistaneet, mutta onko se ollut omavarainen esimerkiksi viestintä- tai tutkateknologian puolesta?