Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Läpimurto: Suomalaisyhtiö myy miinoja Iso-Britannian armeijalle

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Peiper, 28.01.2014.

 1. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  ASEKAUPPA
  Läpimurto: Suomalaisyhtiö myy miinoja Iso-Britannian armeijalle
  Talouselämä
  27.1.2014 18:02päivitetty tänään 05:31
  9  Forcitin kaupat Iso-Britannian armeijan kanssa.

  ”Olemme yrittäneet viuhkapanoksella ja muilla tuotteillamme ulkomaille jo vuosien ajan. Tämä on ensimmäinen iso kansainvälinen kauppa”, puolustusvälineyhtiön tuotekehityspäällikkö Björn Granqvist sanoo.

  Brittien vaatima viimeinen testi on yksinkertainen. Ensin viuhkapanos pudotetaan puolentoista metrin korkeudelta maahan, sitten se laukaistaan. Reiät räjähdyspaikan viereen pystytetyssä maalilakanassa kertovat, miten kuulapilven hajonta toteutuu.

  Granqvist tarkastelee kuulien jättämiä reikiä tyytyväisenä.

  ”En ole myyntimies, mutta kyllä meillä on tässä hyvä tuote. Kuulat menevät minne pitää ja kovalla vauhdilla”, hän sanoo.

  ”Tunnettuihin kilpailijoihin verrattuna meidän viuhkapanoksemme kattaa suuremman operatiivisen alueen ja sillä on parempi läpäisevyys.”

  ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA

  ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA

  Tunnetuilla kilpailijoilla Granqvist viittaa esimerkiksi Yhdysvaltain puolustusvoimien käyttämään Claymore-miinaan. Se hävisi Forcitin tuotteelle muutama vuosi sitten Suomen puolustusvoimien kilpailutuksessa ja nyt myös Iso-Britanniassa. Kauppa eturivin Nato-maahan on yhtiölle kansainvälinen läpimurto.

  Tämän viikon Talouselämä-lehti kertoo Suomen noin sadasta puolustusteollisuusyrityksestä. Niistä lähes jokaisen tärkein asiakas on ollut Suomen Puolustusvoimat. Kun tärkein asiakas on säästökuurilla, yhä useamman yrityksen on löydettävä liiketoimintaa ulkomailta. Helppoa se ei ole. Suuret aseita ostavat valtiot vaalivat kansallisia etujaan ja kutsuvat sitä huoltovarmuudeksi. Käytännössä kyse on usein omien yritysten suosimisesta ja protektionismista.

  Siviiliräjähteistään paremmin tunnettu Forcit on kuitenkin onnistunut valloittamaan sillanpääasemat puolustusteollisuudessa. Seuraavaksi yhtiö tähtää Yhdysvaltain markkinoille. Viuhkapanos on jo tutkittavana Fort Benningin testikeskuksessa ja jos kauppa syntyy, Forcitin omistajilla on edessään ongelma: Aloittaako oma yritystoiminta Yhdysvalloissa, etsiäkö kumppani vai tyytyäkö lisensioimaan?

  [​IMG]
  Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
  Tilaa uutiskirje
  Forcitin suurimpia omistajia ovat pankkiireina paremmin tunnetut Kari Stadigh ja Claes Tallberg, Carl Johan Westman perheineen sekä Ehrnroothien ja Palmgrenien suvut.

  Lue koko artikkeli tuoreimmasta Talouselämä-lehdestä.  http://www.talouselama.fi/uutiset/l...myy+miinoja+isobritannian+armeijalle/a2228030
   
  ctg, LasUps ja Tvälups tykkäsivät tästä.
 2. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,663
  Tykkäykset:
  4,423
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä hyvä meidän jengi.
   
 3. Mainos 4. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Mites niistä yhtäkkiä tuli taas miinoja?
   
  ctg tykkäsi tästä.
 5. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  972
  Tykkäykset:
  1,902
  Pisteet:
  76
  Toimittaja "didn't get the memo". Muuten erittäin hieno uutinen!

  Nimittäin se, kun tulee vastaus Thanks, but no thanks ja parin vuoden päästä on jenkeillä käsissään Improved Claymore, made in U.S.A. :D
   
  Einomies1 tykkäsi tästä.
 6. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,419
  Tykkäykset:
  1,391
  Pisteet:
  636
  Toivottavasti Forcit on yhtä etevä kuin Patria/Vammas aikoinaan PASIn miinasuojauksen kanssa ja on ristiinpatentoinut tuotteensa tiukasti. Jos ei, niin sääliksi käy hölmöjä.
   
 7. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Nääh, Fiskars kaappasi Gerberin ja sai sitäkautta myytyä m/94 kenttälapion USMC:lle eli ei jenkit ole yhtä röyhkeitä kuin kiinalaiset.
   
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,414
  Tykkäykset:
  6,559
  Pisteet:
  1,286
  Tuo taisi olla osa Hornetin vastakauppoja, ja samalla voisi olettaa, että jenkit voivat jopa ostaakin noita viuhkapanoksia.
   
 9. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  972
  Tykkäykset:
  1,902
  Pisteet:
  76
  Joo, oli vaan pakko pilke silmäkulmassa läyksyttää tähän jotain muka tärkeää. Toivotaan että tekee kauppansa! Meinasin saada positiivisen paskahalvauksen kun joskus tajusin että Gerberi on Fiskarsin taskussa. Äkkisältään aivoni käänsivät tiedon samantien omistussuhteeseen Gerber>Fiskars, suomalaiset johdotukset kun pääkopasta löytyy.. Kun katsoin kahdesti, selvisi asian todellinen laita!
   

Jaa tämä sivu