Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Lahjonta puolustusvälinemarkkinoilla

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja RPG83, 07.06.2015.

 1. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Olemme kaikki kuulleet Patrian käytännöistä, vaikka arabit pistävät paremmaksi ottamalla miljardin lahjuksen yhdessä hävittäjäkaupassa. Suomalaiset everstiluutnantit ovat kuitenkin osoittautuneet kaikista edullisimmiksi (2,5 k€).

  Kysymys kuuluukin, onko lahjonta orgaaninen osa kaikkia puolustusvälinekauppoja? Kuittasivatko Rehn ja ilmavoimien johto mehevät summat sveitsiläisille tileilleen ostaessaan Hornetit? Vai eikö lahjontaa tapahdu vakaissa länsimaissa?

  Vastuuvapautuslauseke: En tarkoita, että korkeimman lahjuksen tarjoaja olisi voittanut edellisen tarjouskilpailun, vaan pohdin, että kiittääkö tarjouskilpailun voittanut yritys säännönmukaisesti hankintapäätöksen tekijöitä. Uskon kyllä, että ilmavoimat valitsivat teknisesti parhaan hävittäjän, mutta saivatko kenraalit sen lisäksi lahjashekit McDonnell Douglasilta?
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,257
  Tykkäykset:
  6,446
  Pisteet:
  1,286
  Toivon totisesti, että nuo ex-upseerit ovat riittävä varoitus muille, että osaavat pyytää jatkossa enemmän rahaa. Meinaan, että asenteen pitää olla se, että jos lahjuksen ottaa (oli syy mikä tahansa), niin sen pitää olla tarpeeksi iso lahjus, että sillä pääsee maasta lopullisesti tai ainakin rikoksen vanhenemiseen asti, koska muuten riski ei ole sen lahjuksen arvoinen.

  Tuo lahjus ei taida edes riittää kuukauden palkkaan.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,433
  Tykkäykset:
  25,639
  Pisteet:
  1,286
  No tarpeeksi halvalla kun menee niin riittää että myyvän osapuolen edustajana on joku vetävän näköinen emäntä, joka hymyilee kun kaupat lyödään lukkoon... :D
   

Jaa tämä sivu