Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Lakiuudistus: Reserviläinen voidaan pian palkata pätkätöihin armeijaan

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Umkhonto, 20.11.2016.

 1. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,630
  Tykkäykset:
  2,297
  Pisteet:
  316
  Saas nähdä alkaako keikkaa pukata?

  Lakiuudistus: Reserviläinen voidaan pian palkata pätkätöihin armeijaan – tehtävänä virka-avun antaminen
  [​IMG]
  Mikäli lakiuudistus toteutuu, reserviläinen voidaan palkata Puolustusvoimiin antamaan pyynnöstä virka-apua joko kotimaiselle tai ulkomaiselle viranomaiselle, sanoi kenraali Jarmo Lindberg Lappeenrannassa sunnuntaina. (KUVA: Ari Nakari, Juha Metso)
  Julkaistu: 20.11. 21:33

  Maanpuolustus
  Reserviläinen voidaan palkata väliaikaisesti Puolustusvoimien työntekijäksi antamaan virka-apua, mikäli kaavailtu lakiuudistus menee läpi, kertoi Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg Lappeenrannassa sunnuntaina.
  Sotatoimiin liittyvä lainsäädäntö kaipaa ajanmukaistamista Puolustusvoimain komentaja, totesi kenraali Jarmo Lindberg sunnuntaina maanpuolustusjärjestöjen yhteisessä juhlassa Lappeenrannassa.

  Lindbergin mukaan Suomen lakiin ei ole kirjattu sotilaallisia tehtäviä tai valtuuksia sotilaallisen avun antamiseen toiselle valtiolle.

  – Puute nousi esiin vuosi sitten Pariisin terrori-iskujen aikana, kun Ranska pyysi muilta EU-mailta sotilaallista apua, Lindberg sanoo.


  SOTATOIMIIN liittyvää lakia uudistetaan parhaillaan. Valmistelun yhteydessä tarkastellaan Lindbergin mukaan muun muassa mahdollisuutta määrätä reserviläisiä lisäkertausharjoituksiin, asevelvollisten osallistumista maanpuolustukseen sekä virka-avun antamista.

  Lindbergin mukaan vaihtoehtoina ovat suoran virka-avun antaminen ulkomaalaiselle viranomaiselle tai virka-avun antaminen kotimaisen viranomaisen pyynnöstä.

  Jos laki toteutuu, voidaan reserviläinen virka-avun antamista varten nimittää määräajaksi Puolustusvoimain palvelukseen, Lindberg kertoi.

  Tehtävään nimitetyille reserviläisille taattaisiin työsuhteessa samat edut kuin vakinaiselle henkilökunnallekin, esimerkiksi tapaturmavakuutus.
  [​IMG]
  (KUVA: Ari Nakari)
  [​IMG]
  (KUVA: Ari Nakari)

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000003434973.html
   
  ak.tied, MeriTJ, Ikarus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. jake-X

  jake-X Korpraali BAN

  Liittynyt:
  09.11.2016
  Viestejä:
  44
  Tykkäykset:
  12
  Pisteet:
  1
  Ymmärrän maanpuolustusvelvoitteen mutten sitä että kaksi tyyppiä rinnakkain ja toinen saa 3000 kuussa enemmän kuin toinen. Toinen on vaikka siviililääkäri lisäkertausharjoituksissa ja toinen kantahenkilökunnan sairaanhoitaja jättipalkalla.
   
 3. Mainos 4. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  152
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  16
  Anteeksi, voisitko avata tätä hieman? En itse täysin ymmärtänyt mitä tarkoitit.

  Itse uutiseen, koen asian sikäli hyväksi, koska mm. Ranskan tapauksessa, koin moraalista tuntoa, että olisi ollut oikein päästä auttamaan heitä hädän tilanteessa. Lakipykälät auttaa siinä määrin, että asettaa useimmat työnantajat tilanteeseen, jossa on joustettava. Olisin minäkin kai voinut siviilinä ottaa loparit ja mennä jakaan vilttejä, mutta eipä se ole pitkällä tähtäimellä kovin järkevää.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,951
  Tykkäykset:
  24,049
  Pisteet:
  1,286
  Tätä on toisteltu monta kertaa puheissa. Pitääkö täsmällisesti ottaen paikkaansa?
   
 6. Inhottava reserviläinen

  Inhottava reserviläinen Alikersantti

  Liittynyt:
  09.02.2016
  Viestejä:
  81
  Tykkäykset:
  174
  Pisteet:
  6
  Ranskan väkilukuun suhteutettuna Pariisin terrori-isku oli kuin kiisken pieru itämeressä. Ovat aika avuttomia jos omalla väellä eivät saaneet vilttejä jaettua. Käsiä niillä riittää. Aivoista en ole ihan varma. Eli varmaankin lähinnä tiedusteluapu oli se mitä muilta EU-mailta olivat vailla. Tosin oletan sotilaallisen avun pyynnön olleen lähinnä politiikkaa. Halusivat ottaa iskuista kaiken sympatiahyödyn mitä vaan oli irti saatavissa. Siksi pyysivät "apuja". Siis miettikää nyt ihan oikeasti, että mitä suomalainen sotilas olisi ranskassa tehnyt jos hänet olisi sinne lähettänyt! Jahdannut kourallista terroristeja maassa jossa kuitenkin on poliisi ja armeija ja Nato ja muukalaislegioona yms.? Suomalainen reserviläisjoukkue olisi kiertänyt ympäri Ranskaa kysellen suomen kielellä taloista, että onko täällä terroristeja? öö...

  Mitäköhän Lindberg oikeasti hakee tuolla Ranskan viittauksella?
  Eipä silti. Ihan hyvä lisä ressujen palkkaaminen on temppuvalikoimaan, mutta miten se liittyy Ranskaan tai muihin ulkomaihin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2016
  Stagideus, VLF ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 7. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,665
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Samaa ihmettelen.
  Eikö nytkin miehiä lähetetä pitkin maailmaa erilaisiin operaatioihin. PV:llä on sopimussotilaita määräaikaisissa työtehtävissä. Vai onko perinteinen tapa liian raskas ja edellyttää liikaa byrokratiaa?
  Eli kun halutaan lisätä vahvuutta jossain, laitetaan haku käyntiin ja kuukauden kuluttua on joukko miehiä.
   
 8. AJJV

  AJJV Luutnantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  493
  Tykkäykset:
  487
  Pisteet:
  36
  Tämähähän on suora vastaus mun pohdintoihin tuolla "venäjän rajattuoperaatio suomea vastaan"
   
 9. AJJV

  AJJV Luutnantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  493
  Tykkäykset:
  487
  Pisteet:
  36
  Ei taideta hakea vaan tietyt joukko yksiköt huudetaan esin kertaamaan nopeasti ja tilanteen kiristyessä muutetaan porukka kh joukosya soppari joukoksi.

  Näin ainakin jos suomessa tilanne kiristyisi.
   
  #pmiettun tykkäsi tästä.
 10. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,026
  Tykkäykset:
  1,769
  Pisteet:
  156
  Sanoisin nopean pähkäilyn jälkeen kanssa että asialla ei ole mitään tekemistä Ranskalle annettavan terroristijahdin avun kanssa mutta antaa "salonkikelpoisen" selityksen tehdä niinkuin tehdään. Jos itään katsoo näissä asioissa niin harvoin erehtyy. :)
   
  AKE-ukki, Myrskyhiiri, elso ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. jake-X

  jake-X Korpraali BAN

  Liittynyt:
  09.11.2016
  Viestejä:
  44
  Tykkäykset:
  12
  Pisteet:
  1
  Vaikea arvailla Niinistöjen tavoitetta. Yksi voisi olla että (työttömät) reserviläiset korvaa varusmiehet etsinnöissä, koska varusmiesaika on nykyään tiiviimpi. Win-win koska ressu saa duunia ja päivärahaa, ja varusmies kouluttajineen saa olla kasarmilla
   
 12. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Kunhan vain ajatellaan reserviläisen pitempiaikaista etua. Itse pelkään että äkkityöllistyminen saattaa romuttaa reserviläisen talouden "loppuvuodeksi". Ajatellaan joku pätkätyöläinen, joka sitten pakkopalkataan tuon lain alla. Lähteekö pakkopalkasta veroa? Vaikuttaako pakkopalkka veroprosenttiin, ja joutuuko maksamaan mätkyjä? Menettääkö pakkopalkan myötä mahdollisia tukia ja avustuksia? Kuinka suuresta pakkopalkasta ylipäätään puhutaan? Jos reserviläinen kieltäytyy hänelle tuputettavasta toimesta, niin onko se silloin jonkin sortin rikos (valtion näkökulmasta)?
   
 13. AJJV

  AJJV Luutnantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  493
  Tykkäykset:
  487
  Pisteet:
  36
  Mää en usko että ketään pakolla palkataan. Uskon että palkkaukset tapajtuu jo muutoinuin niidrnbjoukosta jotka olisivat muutoinkin lähössä. Antaa vaan pelimerkkejä lisää toimia.
   
  Myrskyhiiri ja kimmo.j tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,026
  Tykkäykset:
  1,769
  Pisteet:
  156
  Mistä ihmeestä sinä tuon pakon tuohon asiaan kaivoit? Sehän olisikin todella hyvää vastinetta varoille maksaa pakko-otetuille ihmisille palkkaa sotilaana olemisesta ilman mitään omaa motivaatiota asiaan pelkällä pakolla ohjaten...

  Missään ei ole sanottu että "palkataan pystymetsästä vailla omaa suostumusta ressuja lähetettäväksi Tsadiin jakamaan ämpäreitä virka-aputehtävänä Tsadin pelastusarmeijan tueksi jos vedenjakelu siellä tyssää" vaan laki antaa mahdollisuuden ottaa halukkaita reserviläisiä palkkasuhteeseen näin halutessaan.

  Mikä ihme tällä palstalla on että osa ihmisistä lähtee siitä että kaikki mitä Puolustusvoimat tekee on jotain aivokuoleiden hourehdintaa? Jos oma suhde kyseiseen organisaatioon on noin negatiivinen ja vääristynyt niin tulee väistämättä mieleen että onko tämä sitten oikea paikka kirjoitella ollenkaan. Nämä kaksi viimeistä kappaletta ei ole @Beerfect sinulle henkilökohtaisesti vaan tarkoitan yleisesti tällä palstalla välistä ilmenevää "kaikki mitä PV tekee/päättää/tutkii on väärin ja Esson baarissa tämäkin olisi tiedetty valmiiksi".
   
  Myrskyhiiri, Lurker, Stagideus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Minä vedin sen tästä kohdasta. Käytetään sanaa 'määrätä'. Pitäisikö sen tilalla olla sittenkin sana 'osoittaa', 'lähettää' tai 'palkata'? Nyt puhutaan kuitenkin maanpuolustusasioista, eli niissä asioissa ei sotilaan mielipidettä aina kysytä.
  Edit: Tai 'pyytää korvausta vastaan'? Vai mikä tässä oikeasti mättää? Selvä kommunikaatiohäiriö tai ymmärrysvirhe on jossain. Onko meillä eri käsitykset sanasta 'pakko'? Määrääminen on minusta pakkoa, eli silloin otetaan yksilönvapaus pois. Voi sitä vastustaa, eli ei se pakkoa ole mutta sillä on silti väistämättömät eli pakolliset ja vakavatkin seuraukset. Jos siis määräystä aletaan vastustamaan.

  Minä vain kysyn että mikä tämän palkkaamisen määräysaste tai velvoiteaste on! Onko tämä palkkaus maanpuolustusvelvollisuuden alainen juttu? Vai voiko siitä palkkauksesta kieltäytyä seuraamuksitta?
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2016
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,951
  Tykkäykset:
  24,049
  Pisteet:
  1,286
  Näin minäkin oletan. Millaisia työpaikkailmoituksia mahtaa tulla kehiin? Vai pannaanko menemään vuokrafirmojen kautta, luvataan nollatuntia ja kutsutaan tarvittaessa? :rolleyes:

  Pitäisiköhän perustaa Yhtiö piruuttaan? Kerään saitin innokkaimmat lähtijät listoille ja esitän listan PElle? Otan välistä vain 20 prosenttia palkoista. Ja lupaan pitkäveteisen työn ilman työaikarajoituksia, haastavia olosuhteita ja tehtävän, jolla on tarkoitus. Miltä kuulostaa?

  Sellainen Black Waterin suomalainen vastine. Baikal-lake esimerkiksi. MPKY kouluttaa Teidät ja minä etsin jonkun sopivan komentajan joukolle. Hmmm. Vonka on varmasti ihan hyvä ja varakomentajaksi sijoitetaan Setämies. Herman30 osaa tehdä kunnollista ruokaa, joten keittiövastaavakin on jo tiedossa. Viestipäällikön virkaan elso. crane ajokomppanian kympiksi. Lääkintäkympiksi kimmoj. ja sotilaspapiksi KIM herätetään horroksesta. Palstan evp- ja kantajäseniä emme kelpuuta, he vain sotkevat hyvän paketin. :cool: Aktiivisuus ja into ohittavat mennen tullen ammattimaisuuden edut.

  Antaisikohan pv aseet kotisäilytykseen?:)
   
  Myrskyhiiri, jak, Rauhantekijä ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,317
  Tykkäykset:
  883
  Pisteet:
  156
  Reserviläisiä voidaan nimenomaan määrätä kertausharjoituksiin. Sen sijaan reserviläistä ei voi pakottaa työsuhteeseen puolustusvoimiin.

  Edit: Tulkitsetko nyt otsikon 'voidaan pian palkata'-kohdan vähän jännästi?
   
  skärdis tykkäsi tästä.
 19. #pmiettun

  #pmiettun Alokas

  Liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  elso ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 20. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Eikun nyt tarvitaan apuja sinne vinku-intiaan lähetettäväksi. Globalisoitumisen edistäminen on rankkaa eikä Israelin tarvitse missään nimessä itse kantaa koko vastuuta lähinaapureittensa destabilisoimisessa ja pilkkomisessa kun on velkaantuneita kansallisvaltioita joita voi käyttää likaisen työn tekijöinä. Simple as that. Eivätpä perkele enää hyökkää uudestaan tulevaisuuden Jom Kippureiden aikaan.

  Mutta onhan se hyvä että saa lähteä ne jotka varta vasten haluavat jännitystä. Jos poksahtaa niin valtio tarjoaa sitten loppuelämäksi jännitystä kun saa tapella vakuutusyhtiöiden/valtionkonttorin kanssa ja todistella, että se jalka puuttuu nimenomaan sen miinan eikä esim. väärän ruokavalion vuoksi. Pahemmin jos poksahtaa niin saa kauniit hautajaiset.

  Noh, voidaanhan sitä auttaa lähinaapureitakin Baltiassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2016
 21. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,026
  Tykkäykset:
  1,769
  Pisteet:
  156
  Black Water kääntyy tietenkin kotimaisesti Likavedeksi :D
   
 22. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Ja viedään ulkomaille, toivottavasti veljesmaita puolustamaan. Muuta tarvetta tähän sopimussotilas-järjestelyyn ei ole. Epäilemättä nämä on sitä porukkaa joka jo vm-aikana on koulutettu kv-tehtäviin ja on siihen halukkaita.

  "Lindbergin mukaan vaihtoehtoina ovat suoran virka-avun antaminen ulkomaalaiselle viranomaiselle tai virka-avun antaminen kotimaisen viranomaisen pyynnöstä."
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2016

Jaa tämä sivu