Lapsille väkivallasta siivotut uutislähetykset

Teräsmies

Respected Leader
BAN
Milloin viimeksi on esimerkiksi YLE:n 20:30 uutislähetyksessä näytetty verta yms. Taas ihmeellistä kukkahattuilua...

:a-laugh:


Professori: Lapsille väkivallasta siivotut uutislähetykset
Lapsille pitäisi olla uutiset, joista selvä väkivalta on otettu pois, katsoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen professori Tytti Solantaus. Solantauksen mukaan uutiset ovat lapsillekin tärkeitä maailmankuvan hahmottajia, mutta uutisväkivallan seuraaminen aiheuttaa tutkimusten mukaan oireita suurelle osalle lapsia ja nuoria.

Vuosien varrella on kiistelty siitä, lisäävätkö väkivaltaohjelmat väkivaltaista käyttäytymistä. Nyt tämän kiistelyvaiheen pitäisi Solantauksen mielestä olla jo ohi. Maailmalla on riittävästi hyviä tutkimuksia, jotka osoittavat, että näin tapahtuu.

"On jopa arvioitu, että media selittää jopa 20 prosenttia väkivallasta", sanoo Solantaus.

Medialla on tutkimusten mukaan yhteys myös pelkoihin, painajaisiin ja univaikeuksiin.

Esimerkiksi Hollannissa lapsilla on jo omat uutislähetyksensä. Niissä kevyempiä ja raskaampia uutisaiheita vuorotellaan, eikä väkivaltaa näytetä lainkaan lähikuvissa.
http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Kotimaa/ketju/5575337
 
Jollain suomalaisella kanavalla oli aiemmin iltapäivän nuorten ohjelmien yhteydessä lapsille ja nuorille suunnatut uutiset. Eivät olleet vain väkivallasta siivotut vaan keskittyivät myös nuoria kiinnostavien ja koskeviin aiheisiin.
 
En nyt näkisi mitenkään ihmeellisenä ja pahana vaikka lapsille tulisikin väkivallasta siivotut uutiset. Eiköhän sitä väkivaltaa silti tule tarpeeksi kaikista tuuteista muutenkin. Kunhan asioita ei aleta siistimään. Kyllä onnettomuuksista ja sodasta voi kertoa mässäilemättä ruumilla ja kuolemalla. Tällä hetkellä mielestäni pääosa kotimaisista uutislähetyksistä toimii hienosti jättäen mässäilyn ulkomaisille kanaville.
 
Back
Top