Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Leijona catering

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja muhvetti, 14.11.2011.

 1. muhvetti

  muhvetti Kersantti

  Liittynyt:
  18.07.2010
  Viestejä:
  294
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/...valttamatonta_leikata_3026586.html?origin=rss

  Puolustusministeri: Armeijan keittiöväen palkkoja välttämätöntä leikata
  julkaistu tänään 14.11. klo 16:16, päivitetty tänään 14.11. klo 16:36

  Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) puolustaa kovaa arvostelua kohdannutta armeijan ruokahuollon yhtiöittämistä. Hänen mukaansa keittiöväen palkkoja on välttämätöntä laskea, jos halutaan uuden valtionyhtiön menestyvän kilpailussa neljän vuoden suoja-ajan jälkeen.

  - Jos kustannustaso, palkkataso on betonoitu väärälle tasolle, niin se tarkoittaa sitä, että neljän vuoden päästä tämä yhtiö ei pysty kilpailemaan tarjouksista, se häviää ne tarjouskilpailut, se menettää markkina-asemansa ja menee nurin ja kaikki työntekijät saavat lähteä, puolustusministeri Wallin sanoo A-studion haastattelussa.

  Valtionyhtiö Leijona Cateringin uusien työntekijöiden ja sijaisten palkat putoavat ensi vuoden alussa kertarysäyksellä jopa 25 prosenttia armeijan nykyisestä palkkatasosta. Vanhojen työntekijöiden peruspalkat säilyvät ennallaan neljän vuoden suoja-ajan, mutta muun muassa työaikakorvausten leikkaukset uhkaavat iskeä heti myös heidän tuloihinsa.

  Keittiöväen palkat putoavat, kun valtion virkaehtosopimus vaihtuu majoitus- ja ravitsemisalan työehtosopimukseen. Uusi yhtiö on liittynyt Työnantajaliitto Matkailu- ja Ravintolapalvelut Maraan.

  Asiasta oli kiistaa hallituksen sisällä. SDP ja vasemmistoliitto halusivat, että Leijona Catering tekisi oman, yhtiökohtaisen työehtosopimuksen. Muut puolueet eivät esitystä hyväksyneet.

  Wallin vakuuttaa yhtiöittämisen suojelevan armeijan keittiöväkeä irtisanomisilta.

  - Mikäli tämä henkilöstö olisi jäänyt tämän puolustusvoimien suuren henkilöstöpotin piiriin, niin he olisivat myöskin vapaata riistaa vaikka irtisanomisia ajatellen. Nyt heitä ikään kuin evakuoidaan tähän yhtiöön ja saavat tämän neljän vuoden suoja-ajan, hän sanoo.

  Uuden ruokayhtiönkin työntekijöitä voidaan kuitenkin irtisanoa myös neljän vuoden suoja-aikana, jos varuskuntia lakkautetaan.

  A-studio maanantaina TV1:ssä klo 21.00.

  YLE Uutiset

  ------------------------------

  Pakko sanoa, että pistää vihaksi. Ei meinaan ole noi palkat mukessa työskentelevillä muutenkaan kummoiset. Niistä hommista on puserrettu jo aikoja sitten kaikki ylimääräinen pois, viimeistään siirryttäessä puruun.
   
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  -25% palkanalennus!!! Jokainen voi miettiä omalta kohdaltaan miten motivaatio säilyy, samalla päättäjät eivät säästele omissa palkankorotuksissaan esim. kolmelle ex-demaripressalle...
   
 3. Mainos 4. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Jäänyt vähän epäselväksi, että onko tuo nykyinen palkkataso normaali suurkeittiöiden työntekijöille vai olisiko -25 %:n pudotus paluu alan normaaleille palkoille?

  Puolustusvoimat on käsittääkseni ollut perinteisesti hyvä palkanmaksaja suorittavan tason työntekijöille. Kun taas asiantuntijatehtävissä palkkaus on ollut keskivertoa heikompaa.

  Se nyt on tietenkin selvää, että jos omaa palkkapussia tultaisiin leikkaamaan 25 %:a, niin ei kyllä hyvä heiluisi. :a-lipsrsealed: Sen vielä jotenkin ymmärtäisi, että uusilta työntekijöiltä leikattaisiin, mutta kyllä siinäkin kylvettäisiin sellainen epäsovun siemen työyhteisöön, ettei paremmasta väliä.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Oikeastaan tuo on sikamaista. Armeija kykenee iskemään palkkasuonta sieltä matalapalkkapäästä....se toinen pää taitaa olla vähän hankalampi, vai mitä arvelette? Ihan perseestä, en jäisi duuniin missään tapauksessa tuollaisessa tilanteessa. Sanoisin lähteissäni vaan, että kiva mesta, tuli nähtyä, mutta uudet haasteet odottavat. D.
   
 6. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  En tiedä mikä tuolla alalla on yleinen työllisyystilanne, mutta kyllä tulisi itsellänikin mieleen, että pudotus vanhasta palkasta ansiosidonnaiselle ei ole paljonkaan suurempi kuin tuo vanhan ja uuden pallkan ero. Melkeinpä lähtisin omaehtoisesti etsimään uutta työtä tai tarvittaessa jopa alan vaihtoa.
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  No esim. Sodankylän catering-työläiset saavat duunia matkailumestoista ihan heittämällä, jos viitsii ajaa työmatkoja. Kajaanin ja Joensuun osalta on varmaan vaikeampaa. Tässä voi käydä niin, että armeija polkee catering-osastolla ns. liukumiinaan(vaarallinen maaseudun pelloilla oleva ase) eli duunarit äänestävät jaloillaan ja sitten päästään volisemaan kuinka ei saada työväkeä, oivoi. Noh, parin vuoden kuluttua Mosuri ja Miheikki kotivaruskunnassaan syödä luimivat pakistanilaisten ja turkkilaisten poikien keittämää soppaa halulla hartaalla, eikä auta luimistella yhtään. :a-cool:
   
 8. RDF

  RDF Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  656
  Tykkäykset:
  182
  Pisteet:
  76
  Jos Sodankylään saadaan aiotut kaivokset ilman että vihervasurit saavat sen estettyä niin ei tienoolla pitäisi olla työstä pulaa. Paikasta tulee Kittilän ohella Lapin valopilkku muun synkkyyden keskellä.
   
 9. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Katselin A-studiota erästä suurta ketjuravintolaa, sitä peukulla varustettua, pyörittävän kanssa ja Leijona Cateringissä kokeille tarjottuun 1800 euron palkkaan hän suhtautui romakalla naurulla.

  Siinä on kuulemma aivan minimissään 500 euroa liian vähän ja jos tavoitteena on palkata hyvä kokki, joka vielä pysyy talossakin, niin pitää pistää mieluusti vielä toinen 500 euroa lisää. Näin ainakin etelässä, jossa on työpaikkoja tarjolla vähintään riittävästi.

  Jotenkin kyllä nyt vaikuttaa siltä, että Leijona Catering on lähdössä soitellen sotaan.
   
 10. suksisissi

  suksisissi Kersantti

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  297
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Itse irtisanoutunut ei pääse heti ansiosidonnaiselle vaan sellaisesta lätkäistään neljän kuukauden karenssi. (Vai joko se nostettiin kuuteen, sellaista kai suunniteltiin?) Neljä kk pitää etsiä uutta työtä ilman tuloja, säästöillä tai tai sossun harkinnanvaraisella(?) toimeentulotuella... Kannattaneeko?
   
 11. muhvetti

  muhvetti Kersantti

  Liittynyt:
  18.07.2010
  Viestejä:
  294
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  http://areena.yle.fi/ohjelma/2505 kohdasta 18:37 eteenpäin.
   
 12. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Juuri kävin työkkärissä tänään selvittämässä ton seuraavan reissuni hommia (kela ja työkkäri toimii täällä samassa paikassa) ja siellä sanottiin että 3kk. Sitäkin on helppo kiertää kun ottaa lyhyen määräaikaisen pestin mihin työhön vain. Määräaikaisen jälkeen ei ole karenssia.
  Jos työllisyystilanne on hyvä niin lähtee lomille ja hakee niiden aikana uuden paikan (en tosiaan tiedä ko alan tilannetta). Häviää vain lomaltapaluurahat, jotka kuittaa nopeasti paremmalla palkalla.
   
 13. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 31.5.2013 klo 4:50
  Puolustusvoimien ruokahuoltaja tähyää uusille markkinoille

  Varuskuntien muonittaja Leijona Catering etsii uusia asiakkaita kuntasektorilta ja yrityskentästä. Yhtiö syntyi viime vuonna, kun puolustusvoimien ruokahuolto yhtiötettiin.

  Mistä on kyse?

  Puolustusvoimien ruokahuoltoyhtiö Leijona Catering etsii uusia asiakkaita kuntasektorilta ja yrityksistä
  Yhtiö etsii uusia asiakkaita kaikkialta Suomesta

  Varuskuntien ja useiden henkilöstöravintoloiden ruokahuollosta vastaava Leijona Catering tavoittelee laajempaa asiaskuntaa.

  Kuopiossa pääkonttoriaan pitävän yrityksen toiveissa olisi laajentaa toimintaansa eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Pohjois-Savossa yhtiön ainoa asiakas on tällä hetkellä Karjalan lennosto Siilinjärven Rissalassa.

  Toimitusjohtaja Ritva Paavonsalon mukaan tulevaisuuden suunnitelmissa olisi muun muassa kilpailuttaa tämän hetken suurin alan yrittäjä Fazer Foodservice. Leijona Cateringin yhtiöittämisen myötä ruokapalveluita tarjotaan myös muiden toimijoiden kuin puolustusvoimien käyttöön.

  - Haemme liiketoimintaa kuntasektorilta ja myös yksityisiltä yrityksiltä, Paavonsalo kertoo.

  Leijona Cateringin keittiössä valmistuu joka päivä yli 70 000 ateriaa. Yhtiö syntyi viime vuonna, kun puolustusvoimien ruokahuolto yhtiöitettiin. Yhtiöllä on 550 työntekijää 23 paikkakunnalla. Viime vuonna sen liikevaihto oli 64 miljoonaa euroa.
   
 14. Mainos 15. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,114
  Tykkäykset:
  1,519
  Pisteet:
  636
  Hyvin toimii catering, jos 70:lle tilattu iltapala loppuu kesken 50 miehellä siten,ettei kaikki saa edes leivänkanikkaa saatika banaania jne, niin hyvä tulee.
  Tietääpähän jatkossa varata omat ruuat harjoituksiin
   
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Minä opin jo varusmiehenä, että sotaan lähtiessä on tärkeintä pakata saatanallinen eväsreppu, kaikki muu on lähes toisarvoista. :angel::angel:
   
 17. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,359
  Tykkäykset:
  8,400
  Pisteet:
  1,286
  Olin männä vuosikymmenellä järjestämässä MPKRy:n koulutusta. En muista luentona tapahtuneen koulutuksen aihetta, mutta lounaaksi tarjottiin kananlihapullia + jotakin. Ruoka oli tilattu PV:n keittiöltä ja sen määrä oli varmaan mitoitettu varusmiehen energiantarpeeseen. Jokatapauksessa lihapullia jäi yli useita kiloja, joita sitten nuukana miehenä söin useana päivänä peräkkäin. Taisi rakkikin saada osansa. Akka ei suostunut syömään.
   

Jaa tämä sivu