Libanonin veteraaneilla oma yhdistys ja/tai tunnusvaatteita?

Huhta

Greatest Leader
Törmäsin hiljan kadulla mustaan huppariin, jonka selässä oli tekstit "Suomi-Libanon" (tai olisiko ollut sama englanniksi?) ja "United [Nations?]" sekä iso karttapallo siinä tekstien välissä. Liekö tämä jokin Unifilissä palvelleiden "virallinen epävirallinen" asuste? Herra ei hirmu sotilaalliselta vaikuttanut, mutta eipä kyllä rauhanaktivistilta tai libanonilaiselta senkään vertaa.
 
Samaan tapaan kuin intissä on kurssi pukuja yms niin porukka teettää erilaisia vaatteita ja paikalliset kauppiaat myy noita.. Ei sen kummempaa, itseltänikin saman tapaisia löytyy. Ja semmoinen erikseen ostettu unifil aiheinen verryttely puku oli omaan aikaan ainut vaate maastovaatteiden lisäksi joka päällä sai mennä illalla messiin.
 
Kaikenlaista supa-krääsää on paikalliset tehneet YK-joukoille, joita on osteltu enemmän tai vähemmän hauskanpidon puitteissa.
Yksi mieleen jäänyt on T-paita jossa TWA:n logo (Trans World Airlines .. sulautui American Airlinesiin 2001).
Joskus -82/-83 (muistaakseni) Beirutin kentällä oli Amalin sissit räjäyttäneet siellä seisseet kaksi TWA:n konetta ja uutiskuvat näistä levisi ympäri maailmaa.
T-paidassa oli siis TWA:n logo ja teksti "Travel With Amal".
 
Paikalliset räätälit tekevät alhaalla ihan minkälaisia kuvia tahansa aina boxereista takkeihin. Kaikki vaatteet onnistuu tilaustyönä.
 
Back
Top