Libya

Myrskyhiiri

Kenraali
On tuosta tapauksesta kuitenkin ihan selkeästi uutisoitu ilmaiskuna. Ja näkyy tuossa videollakin juuri iskun aikoihin sellainen vasemalta yläviistosta tuleva valojuova, joka ei voine johtua muusta kuin ohjuksen lentoradasta.

Tarkkuus sinänsä ei kai yllätä; lennokeissa on hyvät tarkat ohjausjärjestelmät. Operaattori maalaa kohteen ruudulta ja ohjus menee sinne. Helppoa kuin heinänteko.

Juuri tuon tarkkuuden vuoksi tuli mieleen, että mitenkäs Suomessa? Ei olisi käyttöä tällaiselle kalustolle?
Joo näinpä. Hokasin että oli droonista ammuttu ohjattu ohjus kyseessä vasta sen jälkeen, kun esitin nerokkaan kommenttini.

Jotenkin ei ole vielä orientoitunut tähän nykyaikaan, että ei-valtiolliset toimijat lennättelee drooneja mistä amputaan maa-aseman kautta kahvikuppi kädessä Hellfiren sukulaisia vastustajan niskaan.

Ei käynyt mielessäkään että se olisi voinut olla jokin muu kuin tykistöraketti...
 
Sulttaani Erdo 1 rakentaa rahalla tulevaa imperiumiaan:

Eikö tuota saa potkittua ulos Natosta, vaikka jolllain tekosyyllä?

Nythän sattuu olemaan niinpäin, että sulttaani tukee YK:n hyväksymää 'hallintoa'. Tämä hallinto on suoraa seurausta muutaman NATO-maan Gaddafi-keikautuksesta. Nuo kurkunleikkaajapalkkasoturitkin olivat ainakin jossain vaiheessa NATO-maa USA:n epävirallisella suosikkilistalla. Ei tuossa tapauksessa oikein ole NATO-vastaista toimintaa havaittavissa.
 

Passi

Ylipäällikkö
Sulttaani Erdo 1 rakentaa rahalla tulevaa imperiumiaan:
Eikö tuota saa potkittua ulos Natosta, vaikka jolllain tekosyyllä?
Miksi ihmeessä ne nyt niin tekisivät.
Onhan Natolla ja Turkilla sentään samanlaiset arvot.
 
Viimeksi muokattu:

Tetra

Respected Leader
Screenshot_2.png
 

jokuvaan

Ylipäällikkö
Tuo video on Turkin vuoristosta, pohjois-Syyriasta tai pohjois-Irakista, erään kommentoijan mukaan Afrinista 2016/2017.
 

min3mat

Majuri
Miksi ihmeessä ne nyt niin tekisivät.
Onhan Natolla ja Turkilla sentään samanlaiset arvot.
Ei siinä sen ihmeempää

Jenkkien historia tiedetään koska muusta ei täällä ulkopoliittisesti jauhettukkaan kylmän sodan aikana. Kolmosrambon aikaan taliban oli vielä ihan kiva ja edistyksellinen posse vaikka telottivatkin tyttöjä huorina jos uskalsivat käydä koulua. Muuten nato on vielä kahden saksan aikaan ollut aikamoinen arvopohja-yhteisö kun Espanjassa oli sotilasdiktatuuri, Kreikassa oli sotilasdiktatuuri ja Portugal ja Hollanti luovuttivat viimeisiä siirtomaasissejä vastaan sotimisen jossain vietnamin jälkeisellä 70-luvulla.

Mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Maat ovat liittolaisia ja aseveljeä tuetaan vaikka kuinka saattaa vituttaa ja hävettää heidän puolesta. Ja tuki voi olla joko kivoja tviittejä tai miljardiluokan aseluovutuksia. Itse olen tyytyväinen että se on sitä ekaa.
 
Viimeksi muokattu:

Erkki

Kenraali
Muuten nato on vielä kahden saksan aikaan ollut aikamoinen arvopohja-yhteisö kun Espanjassa oli sotilasdiktatuuri, Kreikassa oli sotilasdiktatuuri ja Portugal ja Hollanti luovuttivat viimeisiä siirtomaasissejä vastaan sotimisen jossain vietnamin jälkeisellä 70-luvulla.
Espanjan osalta ei pidä paikkaansa, koska maan liittyessä Natoon oli Franco ollut jo vuosia haudassa, everstiluutnantti Molinan vallankaappausyritys kukistettu ja maa siirtynyt demokratiaan.
 

jokuvaan

Ylipäällikkö
Turkki alkanut julkaista kiihtyvään tahtiin materiaalia Libyasta.

Esim.
 

SJ

Supreme Leader
Turkki alkanut julkaista kiihtyvään tahtiin materiaalia Libyasta.

Esim.
En mene sanomaan varmaksi että mitä tuossa tuhottiin, mutta se oli kuljetuslavetin kyydissä. Kohteen takapäässä (videolla vasemmalla) näyttäisi ainakin olevan ajoluiskat pystyssä ajon ajaksi nostettuna.
 

letkuspede

Eversti
Venäläisvalmisteinen Pantsir saatu haltuun ja Tripolissa juhlat pystyssä. Turkki varmasti kiinnostunut tästä tekniikasta. Liekkö antavat myös NATO- liittolaisille tietoa.
 
Top